Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Monika @ 2008 12 29, 11:27)
Aš taip pat noriu pasikonsultuoti su tom, kurios jau seniau naudojat šias sauskelnes:
1. Ar užmovus tokias kelnytes, ant viršaus dedate dar ką nors? Bandžiau užmauti įprastas kelnytes, bet šikniukas suspaustas liko... Namie, suprantu, galima ir su tom kelnytėm būti, bet kaip į lauką eiti  unsure.gif ?
2. Po kiek sysiukų (maždaug) keičiate sauskelnes? Jei sauskelnės/aprišami vystyklai tik sudrėkę, ar juos plaunate, ar pakanka tik išdžiovinti?

Mes panašias kelnytes naudojam, tai ant jų šliaužtukus užmaunam. Ta prasme jos pas mus kaip apatinės, o jeigu kambary labai šilta būna, tai ir kaip viršutinės.
Sysiukų tai mes neskaičiuojam, maždaug kas dvi valandas. Su aprišamais dažniau. Pačias sauskelnes ir aprišamus tai tikrai reikia plauti. Džiovinam tik vilnones.
Atsakyti
Aš pagal situaciją maišiau daugkartines ir vienkartines Moltex ir buvau labai patenkinta. Tačiau aną dieną prakirpau Moltex'us ir pamačiau, kad viduje - toks pat gelis, kaip ir eiliniuose Pampersuose.

Aišku, viršutinis sluoksnis suyrantis, nebalintas, čia jau tikrai geriau nei Pampersai ir panašūs. Tačiau visgi suabejojau, kaip ten su tuo geliu. Gal kas žinot, iš ko jis pagamintas, ar nekenkia vaikučiui (atrodo, kažką nelabai gero girdėjau), ar jo gamyba neteršia gamtos, ir kaip išmetus? Ar jis po to neteršia gamtos ir per kiek laiko suyra?
Atsakyti
Ačiū, Austekx 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Labai prasau pagalbos - tikriausiai cia labai kvailas klausimas, bet tikrai nesuprantu koki dydi rinktis reikia 2men. kudikiui is situ kelnyciu g.gif
http://www.rasakila....s/kelnaites.htm

Ka cia tie cm. reiskia??? kelnyciu ilgi??? Tai man reikia pasimatuoti vaika ar kaip g.gif

O siaip tai labai dziaugiuosi, kad naudojames daugkartiniais vystyklais thumbup.gif Super dalykelis - odyte vaikucio grazi, sveika. O tik vienkartini uzdedu iskart paraudusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2008 12 31, 11:15)
Sveikutes  4u.gif

Labai prasau pagalbos - tikriausiai cia labai kvailas klausimas, bet tikrai nesuprantu koki dydi rinktis reikia 2men. kudikiui is situ kelnyciu  g.gif
http://www.rasakila....s/kelnaites.htm

Ka cia tie cm. reiskia??? kelnyciu ilgi??? Tai man reikia pasimatuoti vaika ar kaip  g.gif

O siaip tai labai dziaugiuosi, kad naudojames daugkartiniais vystyklais  thumbup.gif  Super dalykelis - odyte vaikucio grazi, sveika. O tik vienkartini uzdedu iskart paraudusi  doh.gif

Nei kiek nekvailas, Jums reikia 60 cm kelnyčių, pakaks iki 10-12 mėnesiukų, žiūrint kokio didumo vaikiukas, 80-inės bus per plačios per liemenį ir per ilgos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2008 12 31, 12:15)

Ka cia tie cm. reiskia??? kelnyciu ilgi??? Tai man reikia pasimatuoti vaika ar kaip  g.gif

Na manyciau, kad tie cm reiskia kudikio ugi, kaip ir ant visu drabuzeliu mirksiukas.gif
Atsakyti
neįsivaizduoju ką reiškia tie jų nurodyti cm, bet aš pamatavau dabar mūsų 60-ines, tai jos tėra 40 cm ilgio nuo liemens iki galo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 12 31, 13:32)
bet aš pamatavau dabar mūsų 60-ines, tai jos tėra 40 cm ilgio nuo liemens iki galo ax.gif

Tai va, tavo pamatavimas ir irodo, kad tie cm reiskia vaiko ugi, kuri raso ant bet kokio drabuzelio ir pagal kuri perkam savo vaikuciams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 12 31, 12:43)
Nei kiek nekvailas, Jums reikia 60 cm kelnyčių, pakaks iki 10-12 mėnesiukų, žiūrint kokio didumo vaikiukas, 80-inės bus per plačios per liemenį ir per ilgos rolleyes.gif

Aciu 4u.gif einu uzsisakyti.

QUOTE(ritukasx @ 2008 12 31, 14:27)
Tai va, tavo pamatavimas ir irodo, kad tie cm reiskia vaiko ugi, kuri raso ant bet kokio drabuzelio ir pagal kuri perkam savo vaikuciams  smile.gif

Na as irgi is pradziu taip pagalvojau, bet kai pamaciau 40cm., tai kazkaip nesu dar maciusi drabuzeliu 40cm. g.gif gal cia tada neisnesiotukams... O dar kiti ju drabuzeliai zymimi kaip ir pas mus 56, 62 cm. Tai kazkaip ir susimeciau.
Na, bet dabar jau supratau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dija24: 31 gruodžio 2008 - 14:00
aš pirkau iš vienos mamytės, tai jos mergaitė nešiojo iki 10 mėnesiukų tas 60-ines, mano zuikis dabar 68 cm, bet jam kuo puikiausiai tinka per visur tos kelnytės, paskui tikiu, kad striukesnės pasidarys per liemenį ir gal ne iki čiurniukų bus, bet man svarbiausia, kad plonos, gerai sulaiko drėgmę, niekada neperšlampa, puikiai skalbiasi, greitai džiūna. Dabar miega su naminėm megztom, viduje marlinis įklotas ir vystyklinis popierius, bandom nesisegti sauskelnių, niekas nesimakaluoja, viskas ok bigsmile.gif išsidžiovinsim sauskelnes ir vėl ratuku viską naudosim thumbup.gif
Atsakyti
Nu mums tai merliukai tai visai nepraėjo. Mažius visą laiką labai judrus buvo, tai iš merliaus naudos jokios. Mums tai knopkinės sauskelnės pats geriausias variantas:rolleyes:
Atsakyti
Aš prakirpau panaudotas Moltex sauskelnes ir atradau, kad jų viduje - tos pačios želė, sugeriančios skystį, gabaliukai. Taip išeina, kad tik išorė ekologiška, pakeista į suyrančią medžiagą, o vidus toks pats g.gif

Įdomu, per kiek laiko ta medžiaga suyra gamtoje? Ir ar nekenksminga? g.gif Gal kas daugiau žinot?
Atsakyti