Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

thumbup.gif - tada taip ir paaiskinsiu, kad cia, ko gero, jai tik atrodo, kad kaista, o mamos, kurios realiai augina sunelius su daugkartinem sauskelnem, jokio "siltnamio efekto" nepastebejo schmoll.gif
aciu visoms pasisakiusioms dar karta 4u.gif

QUOTE(akvilyte @ 2008 12 09, 22:53)
na nežinau... man peršasi tik viena išvada kad vaikui su daugkartinėm geriau nes, kai nuimu vienkartinę tai kiaušukai būna tookie suglebę kad gaila žiūrėt  doh.gif  o su daugkartinėm to nėr, vadinas niekas ten nekaista  g.gif
neseniai nakčiai uždėjau vienkartinę po ilgo laiko.. tai naktį kad pradėjo muistytis vaikas... nesupratau kodėl, užkišau pirštą už sauskelnės pažiūrėt ar neprisidirbęs.. tai prisidirbęs nebuvo bet visas užpakaliukas šlapias nuo prakaito  doh.gif  nuėmiau ir išmiegjo plikas  rolleyes.gif  tai nežinau kaip ten kas su tom daugkartinėm kaista  g.gif

Atsakyti
Nu žinokit, aš jau į neviltį puolu doh.gif nu ką darau ne taip g.gif nu turiu 4rūšių sauskelnes All in one ir visas mano bernužėlis per šoną prasysioja unsure.gif nu negi trejos yra medium dydžio, bet vienas turiu kur nuo gimimo iki..., jas ir mažinu ir didinu ir vistiek per šoną sušlampa kelnytės doh.gif gal aš per daug noriu doh.gif kas kiek kaiko jūs keičiat sauskelnes ir kokius naudojat skalbiklius? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(RėjKa @ 2008 12 09, 23:43)
Nu žinokit, aš jau į neviltį puolu  doh.gif  nu ką darau ne taip  g.gif  nu turiu 4rūšių sauskelnes All in one ir visas mano bernužėlis per šoną prasysioja  unsure.gif nu negi trejos yra medium dydžio, bet vienas turiu kur nuo gimimo iki..., jas ir mažinu ir didinu ir vistiek per šoną sušlampa kelnytės  doh.gif  gal aš per daug noriu  doh.gif kas kiek kaiko jūs keičiat sauskelnes ir kokius naudojat skalbiklius? unsure.gif

O tai jus vilnones prilaikancias kelnaites naudojat? Jos turetu priglusti aplink slaunytes, tada turetu neprateketi taip stipriai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritukasx: 09 gruodžio 2008 - 22:54
QUOTE(RėjKa @ 2008 12 09, 22:43)
Nu žinokit, aš jau į neviltį puolu  doh.gif  nu ką darau ne taip  g.gif  nu turiu 4rūšių sauskelnes All in one ir visas mano bernužėlis per šoną prasysioja  unsure.gif nu negi trejos yra medium dydžio, bet vienas turiu kur nuo gimimo iki..., jas ir mažinu ir didinu ir vistiek per šoną sušlampa kelnytės  doh.gif  gal aš per daug noriu  doh.gif kas kiek kaiko jūs keičiat sauskelnes ir kokius naudojat skalbiklius? unsure.gif

unsure.gif chm, nu tikrai įdomus atvejis, kokios firmos sauskelnės? Sunku komentuoti tada kažką, nu neturėtų taip būti. Pas mus va ką bedėčiau, ar aprišamus, ar LOveybums trys viename, ar Popolini One Size, nėra taip, kad šonai pratekėtų, sušlampa sauskelnių priekis tiktais, nu berniukas dar mažiukas kiek jis ten pasisioja ax.gif šiaip jau stengiuosi keisti dieną kiek įmanoma dažniau, kai nemiega tai vis ranką užkišu pasižiūrėt ar ne šlapias, nes per vilnones gi nei matosi, nei jaučiasi kada jis ten padaro ką. Štai naktį tai prisidirbom, nes miega ramiai ir ilgai, tai paraudo kirkšniukai blush2.gif nes pabuvo ilgėliau šlapias. Naktį keičiu 2-3 kartus kaip keliasi valgyti....Skalbiu pagal visas rekomendacijas, medvilninius su Neutral skystu skalbikliu, o vilnonius su Sonnet priemonėmis, nu viskas ok mirksiukas.gif gal Jūsų vaikiukas daug šlapinasi? O kaip su įklotais? Kokius naudojat, gal pasislekna įklotai, berniukas jau nemažas? O jei vilnonių kelnių nenaudojat, tai bet kokiu atveju bus šlapia, nes kitaip ir būti negali schmoll.gif
Atsakyti
Mergytės, vilnonių nenaudojam, nes jos yra all in one, jos neperšlampa, bet kažkas vistiek man su jomis ne taip, dabar bandysiu dar dažniau keisti g.gif sysioja mano vaikis tijkrai daug, nes valgo mažai, ištisai MP nori doh.gif
O naudojam
tokias
tokias 1
tokias 2
ir va tokias siunčiausi iš JAV, tai MB dabar ir juokiasi iš manęs, kad matyt amerikoniukai kitaip sysioja doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RėjKa @ 2008 12 11, 14:25)
Mergytės, vilnonių nenaudojam, nes jos yra all in one, jos neperšlampa, bet kažkas vistiek man su jomis ne taip, dabar bandysiu dar dažniau keisti  g.gif sysioja mano vaikis tijkrai daug, nes valgo mažai, ištisai MP nori  doh.gif
O naudojam
tokias
tokias 1
tokias 2
ir va tokias siunčiausi iš JAV, tai MB dabar ir juokiasi iš manęs, kad matyt amerikoniukai kitaip sysioja doh.gif  biggrin.gif

Tai jeigu gerai supratau, tai cia tokios su poliesteriu?
Na, as tai tokiu nenaudociau, jei su poliesteriu, juk jos oro nepraleidzia, o vilnones praleidzia - kas yra tikrai geriau maziukui. O tas poliesteris, tai neka maziau nuo vienkartiniu atsilieka schmoll.gif
Siulyciau VA TOKIAS isbandyti, kurios yra 100 % vilna, ir kurios skirtos sauskelnems prilaikyti, jos sulaiko ir dregme ir siluma, o svarbiausia vilna leidzia kvepuoti odelei. Na, aisku, jei desi vilnones ant poliesteriniu sauskelniu, tai nieko gero. As tai tik uz naturalias medziagas, tam ir naudojam medziagines sauskelnes, kad atsisakyti tu plastiku, poliesteriu mirksiukas.gif Be to, tos vilnones prilaikancios kelnaites labiau apglustu aplink slaunytes, ir tikrai neleistu sitaip prateketi smile.gif
Atsakyti
unsure.gif nu kad lyg ir ne poliesteris g.gif kiek suprantu tai jos pralaidžios orui, bet nepralaidžios drėgmei, kaip šitos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RėjKa @ 2008 12 12, 02:26)
unsure.gif nu kad lyg ir ne poliesteris  g.gif kiek suprantu tai jos pralaidžios orui, bet nepralaidžios drėgmei, kaip šitos ax.gif

Na, as vistiek labiau pasitikeciau vilna del oro pralaidumo. Nes kazkaip nestiki, kad ten kazkokia minksta plona medziagele, nepraleidzianti skyscio, praleidzia ora g.gif Kur net neparaso, kas ten per medziaga, matyt tikrai ne naturalus pluostas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 12 12, 09:56)
Na, as vistiek labiau pasitikeciau vilna del oro pralaidumo. Nes kazkaip nestiki, kad ten kazkokia minksta plona medziagele, nepraleidzianti skyscio, praleidzia ora  g.gif Kur net neparaso, kas ten per medziaga, matyt tikrai ne naturalus pluostas  rolleyes.gif

Nesiginčysiu blush2.gif tik tiek kad mano vaikiui , bet kuriuo atveju rūriukas mažiau šunta nuo tų, nei nuo vienkartinių, tai su tom ir išvargsim, o ir ant puodo jau bandom sėstis blush2.gif
Ačiū už patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 12 12, 10:56)
Na, as vistiek labiau pasitikeciau vilna del oro pralaidumo. Nes kazkaip nestiki, kad ten kazkokia minksta plona medziagele, nepraleidzianti skyscio, praleidzia ora  g.gif Kur net neparaso, kas ten per medziaga, matyt tikrai ne naturalus pluostas  rolleyes.gif

Šiaip paprastai kiek aš žiūrėjau ten būna poliesteris su poliuretanu , kuris kažkiek praleidžia orą.
Šiaip mums vilnonės irgi labiau patiko, tik va galvoju, kad bet kokiu atveju daugkartinės geriau negu vienkartinės, nes bent jau šiukšlių mažiau lieka. O jeigu kaip rašo Rėjka ir dar rūriukas mažiau šunta lotuliukas.gif
Šiaip ekologijos atžvilgiu, o ypač Lietuvoj, kur šiukšlės taip prastai tvarkomos, tai daugkartinės sauskelnės tikrai gerai.
Atsakyti
svaikos mamytes, noreciau paklausti kurios naudojate lanos vilnos kelnytes ant daugkartiniu sauskelniu. Gal ir kvailas klausimas, bet man neaisku doh.gif . Zinau, kad tas lanos vilnos kelnytes reikia kuo reciau skalbti, na, bet kartais vistiek reikia. Tai va, ar isplovus jas su spec. skalbikliu, kuris skirtas vilnai skalbti, reikia vandeny paprastam isskalauti, ar ne? ar taip dziovinti ir viskas?aciu uz atsakymus. 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat noriu pasikonsultuoti su tom, kurios jau seniau naudojat šias sauskelnes:
1. Ar užmovus tokias kelnytes, ant viršaus dedate dar ką nors? Bandžiau užmauti įprastas kelnytes, bet šikniukas suspaustas liko... Namie, suprantu, galima ir su tom kelnytėm būti, bet kaip į lauką eiti unsure.gif ?
2. Po kiek sysiukų (maždaug) keičiate sauskelnes? Jei sauskelnės/aprišami vystyklai tik sudrėkę, ar juos plaunate, ar pakanka tik išdžiovinti?
Atsakyti