Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

ačiū už atsakymus dėl įklotuko.. tai kaip supratau jis universalus.. galima lonalizavus naudot kaip nepraleidžiančio drėgmės, arba paparastai kaip didesnio sugeriamumo įklotą rolleyes.gif

dėl pačių sasukelnių naudojimo tai turbūt sunkiausia yra atsirinkti rolleyes.gif kas vienom atrodo super kitom visai netinka.. o atradus kas tinka ir patinka tai jokių problemų nekyla thumbup.gif aš irgi labai džiaugiuos atradus tokį dalyką bigsmile.gif
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad su daugkartinem sauskelnem daug geriau užpakaliukui, nei su bet kokiom plastmasinėm smile.gif
Kažkaip dar su pačiu pirmuoju vaiku bandžiau (čia jau prieš daugiau nei 9 metus) naudoti natūralius daiktus. Tačiau tada dar jokių daugkartinių sauskelnių nebuvo, apie vilnones kelnytes nieko nežinojau, kokius porą mėnesių prasiterliojau su visokiom palutėm ir tada mečiau šitą reikalą verysad.gif . Toliau užaugo su vienkartinėm verysad.gif . Antroji užaugo irgi ant vienkartinių, tačiau princesė praktiškai iki 4 metų naktį vis karts nuo karto į lovą prisisiodavo ir manau, kad iš dalies tai, kad nenaudojau daugkartinių, turėjo įtakos... Dabar trečią jau turim tongue.gif ir iš pradžių naudojau vienkartines - tiesiog kol mažas leliukas, galbūt taip šiek tiek paprasčiau. Bet dabar jau baigiam pilnai pereiti prie daugkartinių (liko dar vienas pakas vienkartinių, bet sunaudosim ir tikiuosi nebepirkti) ir pastebiu, kad visai nebereikia jokio kremo užpakaliui naudoti smile.gif , netgi jei po vienkartinių sauskelnių šiek tiek parausta - uždedu daugkartines ir paraudimas pranyksta smile.gif .
Aš turiu porą vilnonių sulaikančių kelnaičių, nakčiai naudojam imse-vimse (ten tokios daugiasluoksnes su išoriniu poliuretaniniu, berods, sluoksniu) - tai jos gana kietos ir mano supratimu šiek tiek varžo judesius - todėl ir naudoju tik nakčiai. O dienai - labai mielos pasirodė bambukinės ir labai minkštos ir nei vaikščioti nei judėti netrukdo smile.gif , tad dedam šitas. Tik džiūsta jos aišku ilgai....
Aš ir sau nusipirkau rasakiloj medvilninius įklotus toms dienoms, nes net ir su always ultra sensitive jausdavaus kažkaip prastai, berdavo verysad.gif . Tai dabar jokių problemų smile.gif smile.gif smile.gif . O lėliukas juk su tais įklotais/vystyklais gerokai ilgesnį laiką išbūna... o pats pasakyti, kad blogai, tai negali....
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 11 12, 09:30)

Agnyte, sauskelnių priežiūra yra paprasta kaip du kartai du.

QUOTE(Karolytė @ 2008 11 12, 10:01)
Mes naudojam paprasčiausiai taip:

į  sauskelnes įdedu Popli vystyklų popieriaus (su juo vaikas nejaučia drėgmės, šiaip ne visi popieriai turi tą savybę kaip suprantu), o ant viršaus vilnones uždedam

aciu labai visoms uz patarimus ir pasidalinimus patirtimi. as taip pat su pirmaja dukryte buvau apie daugkartines sauskelnes pagalvojus, bet tiek daug buvo naujoviu pirmakart, kad taip ir pasimirso tas reikalas, o dabar labai rimtai galvoju apie ju isbandyma, tik atrodo labai paprasat, kai jus parasot, o kai paskaitau internetiniuose reklaminiuose psl - labai atrodo reikia daug visko zinot, taip viskas painu... gal galit dar parasyt interno psl ir firmas, kuriu sauskelnes naudojate. aciu dar karteli wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnyte... @ 2008 11 12, 15:19)
aciu labai visoms uz patarimus ir pasidalinimus patirtimi. as taip pat su pirmaja dukryte buvau apie daugkartines sauskelnes pagalvojus, bet tiek daug buvo naujoviu pirmakart, kad taip ir pasimirso tas reikalas, o dabar labai rimtai galvoju apie ju isbandyma, tik atrodo labai paprasat, kai jus parasot, o kai paskaitau internetiniuose reklaminiuose psl - labai atrodo reikia daug visko zinot, taip viskas painu... gal galit dar parasyt interno psl ir firmas, kuriu sauskelnes naudojate. aciu dar karteli  wub.gif  drinks_cheers.gif

www.ekomama.lt
www.ekovaikai.lt
www.rasakila.lt.
www.popolini.lt
Atsakyti
QUOTE(Agnyte... @ 2008 11 12, 15:19)
gal galit dar parasyt interno psl ir firmas, kuriu sauskelnes naudojate. aciu dar karteli  wub.gif  drinks_cheers.gif

Arba gali pabandyti namie pasiutu sauskelniu, ir daug pigiau gaunasi, nei tos pirktines 4u.gif Yra mamu,kurios siuna ir parduoda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 11 12, 15:23)
www.ekomama.lt
www.ekovaikai.lt
www.rasakila.lt.
www.popolini.lt

QUOTE(ritukasx @ 2008 11 12, 15:26)
Arba gali pabandyti namie pasiutu sauskelniu, ir daug pigiau gaunasi, nei tos pirktines  4u.gif Yra mamu,kurios siuna ir parduoda  ax.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
aciu
Atsakyti
Agnyte, jei nori, galiu musu sauskelnes parduot, mums nepatiko, tai naudojom gal po koki viena karta visas o gal kai kurios ir visai nenaudotos...Parasyk i az jei idomu.
Mums tai iskarto parausdavo uzpakaliukai....nors ir keisdavau kas pora valandu ar net dazniau....cia gal nuo vaiko priklauso dar...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 13, 10:24)
Agnyte, jei nori, galiu musu sauskelnes parduot, mums nepatiko, tai naudojom gal po koki viena karta visas o gal kai kurios ir visai nenaudotos...Parasyk i az jei idomu.
Mums tai iskarto parausdavo uzpakaliukai....nors ir keisdavau kas pora valandu ar net dazniau....cia gal nuo vaiko priklauso dar...

o, sauni mintis! susisieksim 4u.gif
Atsakyti
laba diena. norejau paklausti gal kas bandete ir turite shemu kaip nusimegti vilnonines prilaikancias kelnytes?

laukciau labai i AZ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2008 11 14, 16:53)
laba diena. norejau paklausti gal kas bandete ir turite shemu kaip nusimegti vilnonines prilaikancias kelnytes?

laukciau labai i AZ smile.gif

Sveika 4u.gif

Pavartyk VA SITA TEMA, kurioje kalbama apie namie siutas sauskelnes ir megztas vilnones skelnaites 4u.gif Pirmoje zinuteje yra nuorodu,kaip nusimegzti kelnaites ax.gif Gal kas pagelbes mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Jungiuosi ir as i Jusu buri mirksiukas.gif Nusipirkau medvilnines, bambukines sauskelnes, disana vystyklu, visu imanomu iklotu pabandymui, ir dvejas vilnones kelnaites. Tai dabar galvoju nuo ko cia pradeti bandyti g.gif

Ar 2 sav. kudikis nera per mazas g.gif Pirkau viska is ekomamos maziausiu dydziu, o ne tas auganciam vaikui. Pasiziurejau tai uzdejus ir tas bambukines ir vilnones ruriukas jau gaunas per pus didesnis uz pati vaika blink.gif I jokius drabuziukus tikriausiai netilpsime. Tai sakau, gal mes dar mazi joms, ar deti tik vien bambukines be vilnoniu g.gif

Ir dar sakykit - pirmiausia man jas visas (bei visus iklotus) tikriausiai reikia perskalbti pries naudojant? Ar naudoti ir panaudojus perskalbti?
Atsakyti
QUOTE(Dija24 @ 2008 11 15, 22:35)
Sveikutes 4u.gif  Jungiuosi ir as i Jusu buri  mirksiukas.gif  Nusipirkau medvilnines, bambukines sauskelnes, disana vystyklu, visu imanomu iklotu pabandymui, ir dvejas vilnones kelnaites. Tai dabar galvoju nuo ko cia pradeti bandyti  g.gif

Ar 2 sav. kudikis nera per mazas  g.gif  Pirkau viska is ekomamos maziausiu dydziu, o ne tas auganciam vaikui. Pasiziurejau tai uzdejus ir tas bambukines ir vilnones ruriukas jau gaunas per pus didesnis uz pati vaika  blink.gif  I jokius drabuziukus tikriausiai netilpsime. Tai sakau, gal mes dar mazi joms, ar deti tik vien bambukines be vilnoniu  g.gif

Ir dar sakykit - pirmiausia man jas visas (bei visus iklotus) tikriausiai reikia perskalbti pries naudojant? Ar naudoti ir panaudojus perskalbti?

Sveika atvykusi, iš pradžių taip ir bus, kad rūriukas bus didesnis, ką bedėtum, o be vilnonių, nu jei gaudysi kiekvieną sysiuką, tai apsieisit, bet vilnonės tiesiog būtinos, kad viršutiniai rūbeliai liktų sausi. Vaikelis tikrai ne per mažas, aš savąjį pradėjau vystyti nuo 5 parų, kai nukrito bambutės liekana, dabar jau mes didesni ir esam perpratę visas subtilybes. Sėkmės ieškant Jums geriausio varianto mirksiukas.gif
Atsakyti