Aciu, mamytes, uz supratima ir palaikyma. Nes, kaip sako "i chocitsa, ir kolitsa" Is tiesu, gal mano tos baimes yra, kad nepatogu ir t.t. Bandysiu, butinai.
Mes vilnonių nedėjom vasarą, kai buvo karšta namuose.
Šiaip tos vilnonės tai bent jau mums tikrai patogu. Mes dieną nenaudojam įklotų, tik pačias sauskelnes, o ant viršaus vilnones visada dedam. Šiaip man jau geriau dažniau keisti, negu daug įklotų pridėti, aišku kai miega, tai tenka ir tuos įklotus sudėti....
Šiaip man atrodo, kad vaikui su daugkartinėm nelyginamai geriau, negu su vienkartinėm, aišku nuogam išviso geriausia
Kad ir kokios firmos tos vienkartinės bebūtų, vistiek daugkartinės natūralesnės ir malonesnės.
Šiaip tos vilnonės tai bent jau mums tikrai patogu. Mes dieną nenaudojam įklotų, tik pačias sauskelnes, o ant viršaus vilnones visada dedam. Šiaip man jau geriau dažniau keisti, negu daug įklotų pridėti, aišku kai miega, tai tenka ir tuos įklotus sudėti....
Šiaip man atrodo, kad vaikui su daugkartinėm nelyginamai geriau, negu su vienkartinėm, aišku nuogam išviso geriausia
Kad ir kokios firmos tos vienkartinės bebūtų, vistiek daugkartinės natūralesnės ir malonesnės.
QUOTE(Karolytė @ 2008 11 11, 10:51)
Mes vilnonių nedėjom vasarą, kai buvo karšta namuose.
o be vilnonių nelabai viso to reikalo ir įsivaizduoju, nebent dieną, kai gali stebėti, kada prašlampa, kartais taip papraktikuoju, bet nakčiai tik su vilnonėmis. Labiausiai patinka ilgaklešnės plonytės, antroj vietoj Loveybums'ės, ir vis dar niekaip nepabaigiu savo mezgamų tai manau, kad ir jos veiks neblogai Šiąnakt pavyzdžiui keičiau vystyklus 3 kartus, nes tiek kėlėsi valgyti, paprastai būna 2 kartai, bet bambukinių Popolinių su 1 įsegamu įklotu sočiai per akis. Sauskelnės būna drėgnos, o vilnonės nepraleidžia drėgmės, medvilnines naudojam dieną, nes jos kažkaip man drėgnesnės nei bambukas atrodo
gal galit man kasnors paaiškint kam reikalingas vilnonis įklotas pvz toks http://www.ekomama.l...8bf67813ab37f9d
QUOTE(akvilyte @ 2008 11 11, 15:19)
gal galit man kasnors paaiškint kam reikalingas vilnonis įklotas pvz toks http://www.ekomama.l...8bf67813ab37f9d
Siaip jos skirtos naudoti tada, kai neuztenka iprastiniu vilnoniu sauskelniu, kai jauciate, kad ir jos gali neapsaugoti rubeliu. Tais atvejas, kai vaikas daug pasislapina, na pvz. valgo daug arbuzo ar siaip daug geria ir matote, kad tuoj tuoj dideli kieki pavarys, o jus nespesit pakeisti, tad tiesiog kad neperslaptu rubeliai, staigiai uzkisate ta ikloteli uz vilniniu sauskelniu ar bodziuko ir bunat rami kol vaikas valgo ta arbuza Arba galima naudot tiesiog tais atvejais, kai vilnones kelnaites labai storina vaika, tad tiesiog uzdengiate ta vieta, kuri paprastai suslampa ir segate bodi
QUOTE(akvilyte @ 2008 11 11, 15:19)
Aš šitokius įklotus naudoju nakčiai arba į aprišamus vystyklus, kai reikia ilgesniam laikui užtikrinti sausumą (kelionės pvz.). Vaikas nesijaučia šlapias, o drėgmę sugeria super gerai
QUOTE(Olesta @ 2008 11 11, 21:26)
o drėgmę sugeria super gerai
tai tu jų nelonalizuoji?
labukas mamytes,
pradejau ir as dometis sisyk del daugkartiniu sauskelniu, bet man cia tokia painiava atrodo... ar galit trumpai papasakot, ar su tokiomis sauskelnemis iskart matosi ir vaikiukas jaucia, kai padare i klenytes? ar tas iklotas padeda tokiu atveju? ar vis tiek reikia kaip mat skubet keist sauskelnes po padarymo, ar su jomis vaikas buna kuri laika? ar nakti taip pat keiciat sauskelnes? ar reikia naudot dar kokius losjonus spec ar ne?
ai, nzn - labi cia man viskas painu dar atrodo...
pradejau ir as dometis sisyk del daugkartiniu sauskelniu, bet man cia tokia painiava atrodo... ar galit trumpai papasakot, ar su tokiomis sauskelnemis iskart matosi ir vaikiukas jaucia, kai padare i klenytes? ar tas iklotas padeda tokiu atveju? ar vis tiek reikia kaip mat skubet keist sauskelnes po padarymo, ar su jomis vaikas buna kuri laika? ar nakti taip pat keiciat sauskelnes? ar reikia naudot dar kokius losjonus spec ar ne?
QUOTE(Olesta @ 2008 11 11, 22:26)
Aš šitokius įklotus naudoju nakčiai arba į aprišamus vystyklus, kai reikia ilgesniam laikui užtikrinti sausumą (kelionės pvz.). Vaikas nesijaučia šlapias, o drėgmę sugeria super gerai
Olesta, o kaip tu dedi ta vilnoni iklota? Dedi i pacias sauskelnes, po pvz. bambukiniu iklotu ar tiesiai prie klynuko? O gal sauskelniu isoreje? Papasakok, idomu.
QUOTE(akvilyte @ 2008 11 11, 22:50)
tai tu jų nelonalizuoji?
na dar neteko tik išorines lanolizuoju...
Agnyte, sauskelnių priežiūra yra paprasta kaip du kartai du. Keisti reikia taip pat dažnai kaip ir vienkartines, tik skirtumas, kad keliauja pakeistos į skalbinių kibirėlį ar skalbimo mašiną, o ne šiukšlių dėžėn. Pas mus yra įvairių sauskelnių, prižiūriu, kaip rekomenduoja gamintojas, tinklapiuose, prekiaujančiuose sauskelnėmis yra visa info, kaip kurias sauskelnes prižiūrėti, kokioje temperatūroje skalbti ir pan. Aš esu atradusi aukso vidurį ir visada visas sauskelnes skalbiu skalbimo mašinoje 60 laipsnių temperatūroje. Išskyrus vilnonius gaminius, juos skalbiu tik rankomis ir tik su tam skirtomis Sonnet priemonėmis...Dieną naudojam sauskelnes, vakare jas skalbiam per naktį išdžiūna ir vėl ratukas eina iš naujo. Šiąnakt pavyzdžiui mano vaikinas miegojo nuo 21 iki 1.30 val. išbuvo su Popolini One Size bambukinėmis ir Rasakilos ilgaklešnėmis vilnonėmis kelnytėmis, sauskelnes prieš maitindama pakeičiau, tada miegojo 1.45-4.30 val., vėl sauskelnių keitimas, ir dabar ryte atsikėlė su visam prieš 7 val. tada jau atsikėlėm, pasidarėm oro vonias, uždėjau kitas sauskelnes, tas pačias prilaikančias kelnytes nes jos visiškai apsaugo nuo pratekėjimo ir karalaitis vėl miega. Į lauką einam lygiai taip pat...išbūnam ir 2-3 valandas ir nieko nenutinka, sauskelnės žinoma šlapios, bet viršutiniai sausi ir vaikas ramus, man iš lauko parneštas dar ilgiausiai miega ir aš nežadinu, kai nubunda tada ir keičiam...patikėk, labai geras daiktas ir atrodo baisiai sunku, kol nepradedi naudoti, o paskui atrandi tokių variantų prisikomplektuoji kiek fantazija leidžia labai džiaugiuosi, kad radau daugkartines sauskelnes
Papildyta:
QUOTE(Juratelele @ 2008 11 12, 09:24)
Olesta, o kaip tu dedi ta vilnoni iklota? Dedi i pacias sauskelnes, po pvz. bambukiniu iklotu ar tiesiai prie klynuko? O gal sauskelniu isoreje? Papasakok, idomu.
Vilnonį įklotuką dedu tiesiai prie šikniuko, jis tik toks pavadinimas, kad vilnonis, iš tiesų, tai yra labai švelnus, megztas vilnonis gaminys, panašiai kaip prilaikančios ilgaklešnės, nei kanda, nei ką. Tada bet kokias sauskelnes, kurios po ranka, tiesa į bambukines Baby Beehindes nededu, nes ten ir taip storai visko prikrauta...taigi dedu įklotuką, sauskelnes ir prilaikančias kelnytes. Kartais tiesiog ant marlės sulankstytos uždedu ir gaunasi, įklotukas, marlė ir aprišamas vystyklas arba tiesiog triusikėliai ir pasivartaliojam taip be jokių prilaikančių...bet dažniausiai kai jau dedu, tai dedu, kai reikia, kad ilgiau sausas pabūtų, sauskelnės būna šlapios, o vat prie šikniuko ramu
QUOTE(Agnyte... @ 2008 11 12, 01:07)
labukas mamytes,
Mes naudojam paprasčiausiai taip:
į sauskelnes įdedu Popli vystyklų popieriaus (su juo vaikas nejaučia drėgmės, šiaip ne visi popieriai turi tą savybę kaip suprantu), o ant viršaus vilnones uždedam, darau viską kaip šitoj schemoj http://www.popolini.lt/ Mums toks variantas paprasčiausias ir geriausias ir nepraleidžia.
Keičiu kai pajaučiu, kad šlapia, bet jeigu vaikas miega, tai nežadinu. Tas popierius popli panašiai veikia kaip vienkartinių viršus, ta prasme vaikas beveik nejaučia, kad šlapias.
Iš pradžių bandžiau naudoti vienkartines, tai mums baisiausiai pro šoną praleisdavo ir kremo reikėdavo, nes raudonavo oda. Su daukartinėm kremo beveik nenaudoju.
Šiaip kol leliukas mažiukas, tai gali tekti sauskelnes keisti dažnokai, bet kai paauga, tai užtenka kokių 6 per dieną, o kaip mokomės ant puodo, tai ir su dviem išsiverčiam.
Kai padaro į medžiagines, tai vaikas jaučia, bet kiek pastebėjau, kad kai padaro į vienkartines, tai irgi jaučia, ten jam šilta pasidaro ir taip šilta ir būna, kažkaip ta šiluma, tai man atrodo nelabai į sveikatą Bent jau mano vaiko odelė daug gražesnė su daugkartinėm, nors gal čia priklauso nuo vaiko.