Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Juratelele @ 2008 11 07, 10:30)
Mano kleckui dabar beveik 7 men. Vilnoniu kelnaiciu nededu, nes neisivaizduoju, kaip su jomis elgtis ir kiek ju reikia. Kai man mazasis prasiusioja sauskelnes, tai as tu kelnaiciu tureciau prisipirkti praktiskai kiekvienam keitimui, juk nedesiu dregnu dar karta. Be to, uzdejus dar viena sluoksni, kaip tada vaikiuka rengti, kokius virsutinius rubelius deti???? Nors jis ir dabar i jokius netelpa su tom sauskelnem ir visais joms priklausanciais iklotais. Ir dar klausimelis-ar vaikui patogu su tokiu guzu klyne, kai jis net kojyciu normaliai istiesti negali? Sakau, man milijonas klausimu. Arba as is tiesu nemoku naudotis.  verysad.gif
Papildyta:
Kaip as dekinga visoms mamytems, kad netingi man patarti. Tikrai, nuosirdus aciu. Laukiu Jusu minciu. smile.gif

Dienai gali uztekti vienu/dveju kelnaiciu, jas reikia mauti ant bambukiniu/kanapiniu/medvilniniu sauskelniu, arba i jas tiesiog prideti daug iklotuku. Tu vilnoniu buna labai ivairiu, vienos storesenes, kitos plonesnes, mes naudojam Swandlebees merinosu vilnos, man jos labai patinka. Nors dienai visgi vengiu apskritai vilnoni sluoksni mauti del tos pacios priezasties - storina, nebent kartais i lauka, na ziema, kai bus salta, turetu jos labai praversti. Bet labiausiai man patinka toks vilnonis iklotelis (is ekovaiku pirktas), kuri tiesiog idedu ties prasisiojama vieta po bodziuku, jas uzspaudzia ir prilaiko bodziukas, o ir audinys kibus, tad prisikabina prie bet kokiu sauskelniu ir nenuslysta niekur. Na labai labai retai pasitaiko, kad vos vos prasisioja, bet cia del mano pacios kaltes, kai nesuziuriu. Siaip patikrinu visada ar sauskelnes jau perslapusios ir keiciu tada, kai rubeliai dar sausi.

Papildyta:
QUOTE(Juratelele @ 2008 11 07, 08:34)
O kokias Jus pati naudojate? Gal galit rekomenduoti?  ax.gif

Mes naudojam bambukines ir kanapines is ekovaiku, jau kokius 8 men, intensyviai, tad jos pasidariusios tokios kietos. Bet i vidu as dar segu papildoma sluoksni - bambukini ikloteli, kuri minkstutis wub.gif Pirktas is www.spiritofnature.co.uk Dar turim nauju (menesi naudojamu) kanapiniu ir medvininiu, pirktu is ebay (siunciaus is JAV), pirktos is sito pardavejo:
http://stores.ebay.c...reens-Diaper-Co
Kainavo po kazkur 30-35 lt su siuntimu, na kaina tikrai juokinga biggrin.gif Jos, kaip ir visos, mums per plonos, tad as dedu papildomu idekliuku (kai pirktiniu idekliuku pritruksta - tiesiog prikarpau senu medvilniniu rubeliu ax.gif labai gerai ir ekonomiskai sueina biggrin.gif ) , kitaip vaikas kaipmat prasisiotu. Kanapinies siek tiek daugiau sugeria, bet medvilnines jau tokio minkstumo wub.gif
Tai tiek smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Na, lyg ir siek tiek aiskiau. Beveik pasiryzau ismeginti medvilnines, tas tokias kaip frotines smile.gif
Ir dar vienas klausimas. Kaip Jus, mamytes, naudojate tas sauskelnes visa diena, kai sakot, kad vienkartines dedate tik i lauka. Na, nusprendziau pasekti, kiek laiko mano mazasis isbuna su vienkartinemis sauskelnemis, kai iseinam i lauka. Parsiveziau is lauko mieganti, tai juk nekelsi keisti sauskelniu. Vadinasi, jis po to buvo su vienkartinemis sauskelnemis "tik lauke" isbuna apie 4-5 val. per diena. unsure.gif
Gal Jus kazkaip kitaip tvarkotes?
Atsakyti
QUOTE(Juratelele @ 2008 11 07, 13:04)
Na, lyg ir siek tiek aiskiau. Beveik pasiryzau ismeginti medvilnines, tas tokias kaip frotines smile.gif
Ir dar vienas klausimas. Kaip Jus, mamytes, naudojate tas sauskelnes visa diena, kai sakot, kad vienkartines dedate tik i lauka. Na, nusprendziau pasekti, kiek laiko mano mazasis isbuna su vienkartinemis sauskelnemis, kai iseinam i lauka. Parsiveziau is lauko mieganti, tai juk nekelsi keisti sauskelniu. Vadinasi, jis po to buvo su vienkartinemis sauskelnemis "tik lauke" isbuna apie 4-5 val. per diena.  unsure.gif

Su vienkartinėm einam tik į lauką, jeigu grįžus miega, tai nežadinu, bei kai atsikelia, tai jau keičiu.
Šiaip dažniausiai naudoju popolini medvilnines ir bambukines, į vidų dažnai dedu popli popierių, ant viršaus maunu vilnones, tik vasarą kai labai karšta nemaunu. smile.gif Dieną iš sauskelnių įklotus išsegu, kad būtų ploniau. rolleyes.gif Šlapias dedu į kibiriuką, dieną, pusantros pakaupiu, tada skalbiu.
Šiaip man tos popolini bambukinės tai labai minkštos, medvilninės irgi nėra kietos. Ant viršaus rengiu paprastus drabuželius, dažniausiai laisvesnes kelnytes, kokia trikotažines ar su petnešom džinsiukus. Šiaip man body budavo pagal dydį visi per maži, net ir vienkartines dedant, tai kai pradėjau visada didesnius pirkti, tai dabar normaliai.
Atsakyti
O mes ir į lauką einame su daugkartinėmis ir naktį miegame su daugkartinėmis. Anksčiau man labai patiko aprišami vystyklai, bet dabar nebegaliu jų užrišti - vaikis spurda kaip žuvelė. Dedu vilnones kelnytes (loveybums, nakčiai - engel nature. Jos susegamos dideliais lipukais, todėl naktį patogiau pasikeisti, jei prireikia). Į vidų dedu medvilninę palutę (tankią marle arba bambino mio - turiu užsilikusių) ir vilnonį įklotuką (Ruskovilos arba Engel nature arba mano pačios megztą iš Rasakilos siūlų). Ir viskas - užpakaliukas tikrai ne storas. Nakčiai dedu kanapinį vystyklą iš Rasakilos, nes jis daug daugiau sugeria, nei medvilninis. Tada jau storesnis užpakaliukas gaunasi, bet dažnai net keisti nereikia - išmiegam iki ryto. Vilnonių kelnaičių užtenka trijų.

O kai tenka kur į parduotuvę išvažiuoti, arba kai žinau, kad nuvežusi mergaites į darželį, parsivešiu vaiką miegantį ir dar porą valandų pamiegos, dedu imse vimse trys viename. Puikiai atlaiko net ir 4 valandas, jei tiek pasitaiko išbūti.
Atsakyti
tai jei kam reikia daugkartiniu sauskelniu maziausio dydzio as vis dar turiu....nenoriu cia reklamos deti, kam aktualu parasykit i az.
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 11 07, 09:50)
Aisku, uzpakaliukas bus dar storesnis  verysad.gif Bet as pastebejau, kad vaikui augant tas uzpakaliukas vis mazesnis atrodo. Beje, as naudoju didesnius drabuziukus, kad galeciau ta siek tiek issiputusi uzpakaliuka aprengt  lotuliukas.gif
Parekomenduosiu: pacios ploniausias vilnones kelnaites galima isigyti Rasakila.lt
VA TOKIOS. Kol kas plonesniu neteko matyti  smile.gif

Del užpakaliuko tai sutinku - su laiku vis mažesnis atrodo. Aš iškart didesnius vienu-dviem dydžiais drabužėlius perku, tokia jau medžiaginių sauskelnių specifika.. Be vilnonių ir aš bandžiau apsieiti, bet nieko neišėjo.. Tiesa, vilnonės ploniausios yra swaddlebees. Turim ir tokias iš rasakilos trumpaklešnes, bet jos storesnės. Be to, man patogiau užsegamos, todėl swaddlebees naudojam. O kai norim storiau ir šilčiau - imam rasalikos ilgaklešnes smile.gif
Atsakyti
koks stebuklas man vakar ivyko lotuliukas.gif ogi NAKCIAI ant sauskelniu pamirsau uzdet vilnones kelnytes, jau gulint lovoj ( vaikui uzmigus) tik prisiminiau doh.gif bet zadint nenorejau, ai , maniau, ryte gelbesiu skestanti laugh.gif na ir ka bigsmile.gif ryte sauskelnes slaputeles (kaip visada),o patalyne nea schmoll.gif miegojo su flysine-nzn kaip lietuviskai- ('peliuko' medziaga) pizama, tai ji irgi visai neslapia. keista, turbut kad atsisedus nebuvo, niekas neperslapo biggrin.gif siaip mes turime ir kelnytes ant sauskelniu is flyso (fleece), tai diena jos nekaip laiko, kai vis sedineja, o nakciai vadinasi gal ir nieko butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 11 07, 15:01)
O mes ir į lauką einame su daugkartinėmis ir naktį miegame su daugkartinėmis. Anksčiau man labai patiko aprišami vystyklai, bet dabar nebegaliu jų užrišti - vaikis spurda kaip žuvelė.

Mes taip pat 4u.gif Ir niekad nekilo problemų, net ilgesnį laiką pabuvus. Bambukinės ištempia iki 4 valandų, naktį ir iki 9, jei nedažnai valgo. Kartais išsiruošiam į miestą ir pamirštam atsargines, porą kartų esam vaistinėj marlės pirkę, tai vietoj sušlapusių ją kišom ir tvarka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Juratelele @ 2008 11 07, 12:04)
Ir dar vienas klausimas. Kaip Jus, mamytes, naudojate tas sauskelnes visa diena, kai sakot, kad vienkartines dedate tik i lauka. Na, nusprendziau pasekti, kiek laiko mano mazasis isbuna su vienkartinemis sauskelnemis, kai iseinam i lauka. Parsiveziau is lauko mieganti, tai juk nekelsi keisti sauskelniu. Vadinasi, jis po to buvo su vienkartinemis sauskelnemis "tik lauke" isbuna apie 4-5 val. per diena.  unsure.gif

Jei miega, niekad nežadinu. Kol nepabunda, reiškia gerai viskas. Be to, miegodama gi nevalgo - vadinasi jeiir bus padarius, tai ne kibirą. O mūsų bambukinės gal trejetą pasiusiojimų atlaiko.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2008 11 10, 18:10)
Mes taip pat  4u.gif Ir niekad nekilo problemų, net ilgesnį laiką pabuvus. Bambukinės ištempia iki 4 valandų, naktį ir iki 9, jei nedažnai valgo. Kartais išsiruošiam į miestą ir pamirštam atsargines, porą kartų esam vaistinėj marlės pirkę, tai vietoj sušlapusių ją kišom ir tvarka smile.gif
Papildyta:

Jei miega, niekad nežadinu. Kol nepabunda, reiškia gerai viskas. Be to, miegodama gi nevalgo - vadinasi jeiir bus padarius, tai ne kibirą. O mūsų bambukinės gal trejetą pasiusiojimų atlaiko.

Na, nezinau. Siandien vaikiukas uzmigo su bambukinem BabyBeehinds, su visais iklotais, toks, storas, kad kojyciu istiesti negali. Ir po 2,5 val. mazasis pabudo slapias ir slapiais drabuzeliais (buvom be vilnoniu kelnyciu). Tai kaip jums atlaiko 9 val. - neisivaizduoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Juratelele @ 2008 11 10, 19:29)
Na, nezinau. Siandien vaikiukas uzmigo su bambukinem BabyBeehinds, su visais iklotais, toks, storas, kad kojyciu istiesti negali. Ir po 2,5 val. mazasis pabudo slapias ir slapiais drabuzeliais (buvom be vilnoniu kelnyciu). Tai kaip jums atlaiko 9 val. - neisivaizduoju unsure.gif

Mes lauke šiandien su šitomis buvom, tai 2,5 val. atlaikė su visais įklotais, įklotai buvo šlapi, o viršutinis sluoksnis ne, tai prisegiau medvilninius įklotus iš Loveybums sauskelnių į vidų ir dar pratraukėm truputį...šiaip geriausiai nakčiai atlaiko Popolini bambukinės mūsų turimos, bet keičiu 2 kartus naktį prieš kiekvieną maitinimą. O kiek yra tekę dėti Rasakilos vilnonius įklotus super gerai, vaikas nejaučia drėgmės, o ant viršaus visada be abejonės eina vilnonės prilaikančios kelnytės. Na storos jos, bet kojas maniškis ištiesia lotuliukas.gif tas pratempimas manyčiau priklauso nuo vaiko amžiaus ir nuo jo šlapimo kiekio, juk jeigu šlapinasi tik 2-3 kartus per naktį, tai ko neištempus ir 9 valandų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 10 lapkričio 2008 - 19:14
QUOTE(Juratelele @ 2008 11 10, 18:29)

Na aš irgi sunkiai susitaikiau su tuo, kad dar papildomų vilnonių reikia. Bet jų TIKRAI reikia. Mums neperšlapma todėl, kad turime vilnones ant viršaus. Išbandykit su vilnonėm. Bambukinės, aišku, sudrėks. Drėgnas bus ir viršutinis sluoksnis, ne tik įklotai. Tačiau vilnonės savo darbą padaro ir drabužėliai lieka sausi. Maniškei pusė metų, siusioja ji nemažai.
Nežinau dėl storumo, gal kai tik pradedi, sunkiau su juo susitaikyt. Paskui įpratus jau nebepastebi. Kojos vaiko vis tiek natūraliai būna išvirtusiais į išorę keliukais. Jei jos būtų nuolat ištiestos, susirūpint reiktų. Tokia padėtis sveika. O jei dukra nori (pvz., stojasi ar šiaip tiesia gulėdama), kojytes ištiesia, sauskelnės tam netrukdo.
Pradedant bandymus su medžiaginėm kartais darosi baisoka - ką aš su savo vaiku darau, ne kaip visi normalūs žmonės. Bet po kurio laiko atsiranda tikrumas, pamatai kad nieko blogo nenutiko, kūdikis normaliai vystosi, juda, sėdasi (dar anksčiau, nei pirmagimis), stojasi ant keturių, atsikelia iš gulimos padėties. Bandykit drąsiau ir rasit kas jums labiausiai tinka.
Atsakyti
Vat kaip tik nesenai galvojau apie "judėjimo laisvę" vaikučiui su medžiaginėmis sauskelnėmis.
Maniškei tai sunku vartytis. Laaaabai apsidžiaugia, kai nuimu kelnes ir palaikau plikutę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geltoniausia: 11 lapkričio 2008 - 00:53