Šiaip dėl to rėkimo, kad dėk nauja, tai bent jau mums buvo trijų savaičių klausimas. Po to visiškai tas pats pasidarė, šlapia ar ne. Kol dažnai kaku darė, tai visada dėjau popierių iš dėžutės, tai dar jis sausumo priduoda.
Mes kadangi ne visai nuo gimimo daugkartines pradėjom naudoti, tai kiek bandėm merliukus, tai buvo viskas kiaurai: ir merliukai, ir vilnonės.
O daugkartinės su vilnonėm tai pats tas. Jeigu ir kelis kartus padaro, vistiek atlaiko. Tik mes išėmėm visus įklotukus, juos naudojam tik naktį. Dieną pakanka be įklotukų. Šiaip stengiuosi pakeisti, kai tik randu šlapia. Bet kai budavo mažiukas, tai tikrai neišeidavo po kiekvieno mažiuko reikaliuko pakeisti.
Kadangi aš nesu tokia darbštuolė, kad po kiekvieno padarymo skalbti, tai kaupiu kibiriuke ir skalbiu retai
Nekeičiu po kiekvienos systelėjimo, nes nežinau, kada tas įvyksta, kai jau bernužėlis prasineša, kad jam nebegerai, tai ir keičiam, o tai gaunasi, kas 2-3 valandas, ir niekas neperšlampa, tik įklotai ir sauskelnės, o viršutiniai rūbeliai lieka sausi. Ant daugkartinių sauskelnių dėti dar ir vilnones iš tiesų gaunasi galva žemiau dupsio, bet aš tą bėdą išsprendžiau nusipirkdama specialią pagalvėlę atpylinėjantiems kūdikiams. Vystau berniuką nuo antros gyvenimo savaitės, nu kol kas būna vis dar didelis aliarmas, jei drėgmė sukelia diskomfortą, o jei jau rimtą reikalą padaro, tai iš vis triukšmas tai tuoj viską ir keičiam, ką randam netvarkoj...o vakarais prieš maudynes aš jam leidžiu pasiplikinėti, arba kai diegliukai pagauna pilvelį, išrengiu ir kol masažą padarau, tuo pačiu gauna oro vonias...taip kaip pas jus su palomis, taip pas mus su marle bet labiausiai sakau mums ploniausias variantas labai patinka, aprišami vystyklai su įklotais+vilnonės kelniotės ir berniukas patenkintas...
Nu nezinau kaip del to "pratinimo" prie slapumo...
Man atrodo labai nemalonu vaikuciams turetu but sedet baloj. Nezinau....
Tai va taip man ir gavosi - lengviau ir patogiau pala keturkampe issiplaut po kiekv.sisiuko, negu bambukine sauskelne
O savo sauskelniu pertekliu issprendziau susisiekusi su ekomama.lt, kur galesiu grazinti nepanaudotas 8 sauskelnes . Ir uz ta pat kaina, uz kuria pirkau.
Tarp kitko, man lb.patiko aptarnavimas is ekomamos. Buvo biski problema, nes mano siuntinys "pasimete" - ilgiau nei savaite keliavo. Zodziu, moteriske is ten ir skambino, atsprasinejo ir net kompensacijai veltos vilnos kelnytes atsiunte. Tai biski nefaina buvo grazint atgal puse sauskelniu....
Tai va taip man ir gavosi - lengviau ir patogiau pala keturkampe issiplaut po kiekv.sisiuko, negu bambukine sauskelne
O savo sauskelniu pertekliu issprendziau susisiekusi su ekomama.lt, kur galesiu grazinti nepanaudotas 8 sauskelnes . Ir uz ta pat kaina, uz kuria pirkau.
Tarp kitko, man lb.patiko aptarnavimas is ekomamos. Buvo biski problema, nes mano siuntinys "pasimete" - ilgiau nei savaite keliavo. Zodziu, moteriske is ten ir skambino, atsprasinejo ir net kompensacijai veltos vilnos kelnytes atsiunte. Tai biski nefaina buvo grazint atgal puse sauskelniu....
QUOTE(Gelyteee @ 2008 10 29, 16:16)
Tai fainiai, kad su ekomama pavyko suderinti ta reikala
Mano atsiliepimai apie ekomamos aptarnavima irgi tik geri
QUOTE(Gelyteee @ 2008 10 29, 16:16)
Nu nezinau kaip del to "pratinimo" prie slapumo...
Čia aš kažkaip ne taip turbūt išsireiškiau, aš nepratinau būti baloj Iš pradžių visada signalizuodavo, kada reikia pakeisti, tai buvo labai patogu Po to nustojo, tai teko nuolat tikrinti O kad vaikui nebūtų šlapia, tai labai gerai buvo va toks popierius http://www.ekomama.l...products_id=100 .
Šiaip mažiukui tai keisdavau dažnai, tai ir tų sauskelnių daug reikėdavo
QUOTE(Karolytė @ 2008 10 29, 23:07)
Čia aš kažkaip ne taip turbūt išsireiškiau, aš nepratinau būti baloj Iš pradžių visada signalizuodavo, kada reikia pakeisti, tai buvo labai patogu Po to nustojo, tai teko nuolat tikrinti O kad vaikui nebūtų šlapia, tai labai gerai buvo va toks popierius http://www.ekomama.l...products_id=100 .
maniškis irgi baloj nesėdi popieriukas arba vilnonis įklotukas išsprendžia visas balos problemas
O mano panelytei ryškiai vienodai Šiąnakt patingėjau pakeisti per maitinimą, tai ryte gulėjo baloj tiesiogine to žodžio prasme ir nei kriukt
Anksčiau tai pykdavo, kai apsikakindavo, o dabar mes jau pora mėnesių gaudom kakutį vonioje ant vystymo lentos Tai kaip ir nėra ant ko pykti
Anksčiau tai pykdavo, kai apsikakindavo, o dabar mes jau pora mėnesių gaudom kakutį vonioje ant vystymo lentos Tai kaip ir nėra ant ko pykti
Isreiksiu ir as savo nuomone apie ekologines sauskelnes.
Pradejau jas vartoti praejus vienam menesiukui nuo dukrytes gimimo. Isigijau 8 medvilnines (prie ju vienas virsutines kelnaites), kurios tinka visam vystyklystes laikotarpiui ir 2 trys viename sauskelnes (M dydzio).
Galiu pasakyti, kad kudikelio uzpakalis su jomis tikrai didelis! , bet kuo dukryte labiau auga, tuo jos mazesnes atrodo
Keiciu jas mazdaug kas 2 val., arba, jei isgirstu, kad kazkas rimciau daroma
Skalbiasi jos gerai, dziusta greitai (beveik per nakti). Visada naudoju ryziu popieriu ir iklotus is vilnos.
Visiskai prie ekologiniu sauskelniu nepriejau, naktimis ir eidama i lauka naudoju vienkartines , todel tokio sauskelniu kiekio man pakanka
Pradejau jas vartoti praejus vienam menesiukui nuo dukrytes gimimo. Isigijau 8 medvilnines (prie ju vienas virsutines kelnaites), kurios tinka visam vystyklystes laikotarpiui ir 2 trys viename sauskelnes (M dydzio).
Galiu pasakyti, kad kudikelio uzpakalis su jomis tikrai didelis! , bet kuo dukryte labiau auga, tuo jos mazesnes atrodo
Keiciu jas mazdaug kas 2 val., arba, jei isgirstu, kad kazkas rimciau daroma
Skalbiasi jos gerai, dziusta greitai (beveik per nakti). Visada naudoju ryziu popieriu ir iklotus is vilnos.
Visiskai prie ekologiniu sauskelniu nepriejau, naktimis ir eidama i lauka naudoju vienkartines , todel tokio sauskelniu kiekio man pakanka
Nu siaip tai ir as naudoju ta ryziu popieruka, bet net nezinau ar ten jau baisiai didelis skirtumas nuo jo.
Va sakau butu protingiausia gal tu vilnos iklotu nusipirkti, gal jie ne taip dregmes duoda. Ka mamytes apie juos gero pasakytumet? Siaip vilnos kelnytes tai fantastiskos, labai gerai sugeria dregme, bet ar iklotukai tokie pat geri?
Va sakau butu protingiausia gal tu vilnos iklotu nusipirkti, gal jie ne taip dregmes duoda. Ka mamytes apie juos gero pasakytumet? Siaip vilnos kelnytes tai fantastiskos, labai gerai sugeria dregme, bet ar iklotukai tokie pat geri?
QUOTE(Gelyteee @ 2008 10 31, 13:51)
Nu siaip tai ir as naudoju ta ryziu popieruka, bet net nezinau ar ten jau baisiai didelis skirtumas nuo jo.
Galiu pasakyti, kad jie puikūs odelė vos ne sausa lieka, gerai sugeria drėgmę ir vaikiukas nešlapias, tik gaila, kad aš savuosius sugadinau, o naujų taip ir neprisiruošiu pasipildyti, nes užtenka mums dar kol kas to ką turim. Vilnoniai įklotai yra super puper man įdomu pabandyti būtų tuos sausuosius įklotus iš ekomamos, bet vėlgi, siūskis dabar vėl iš naujo...bus gal gana...na uždėjau aš vakar tas mūsų medvilnines one size su įklotu, nei jis man didelis tas vaiko dupsis nei ką, o gal jau pripratau prie to teletabiško vaizdelio
QUOTE(Olesta @ 2008 10 31, 15:26)
Galiu pasakyti, kad jie puikūs odelė vos ne sausa lieka, gerai sugeria drėgmę ir vaikiukas nešlapias, tik gaila, kad aš savuosius sugadinau, o naujų taip ir neprisiruošiu pasipildyti, nes užtenka mums dar kol kas to ką turim. Vilnoniai įklotai yra super puper man įdomu pabandyti būtų tuos sausuosius įklotus iš ekomamos, bet vėlgi, siūskis dabar vėl iš naujo...bus gal gana...na uždėjau aš vakar tas mūsų medvilnines one size su įklotu, nei jis man didelis tas vaiko dupsis nei ką, o gal jau pripratau prie to teletabiško vaizdelio
O kokios firmos Jusu viln.ikloteliai? Ir kaip juos sugadinot???
Ar šiaip įmanoma būtų dėti TIK vil.įklotą ir iškart vilnones kelnes? Aš taip su pala darau - ją dedu ir kelnytes.