Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

na, savo pirmąjai aš naudojau ne ekologiškas (?) bet daugkarines, manau, tuo irgi prisidėjau prie gamtos švarinimo.
Tik kol lelius mažiukas - labai jau daug vargo - dažnai keist reikia, kad rurutis nesušlaptų...
Atsakyti
[quote=Vaganė,2008 05 20, 08:06]
Nu o mano klausimas būtų kiek laiko tos sauskelnės džiūsta, jei neturiu džiovinimo mašinos? Nu tokios jos man storos atrodo....
Nors vilnonių matyt taip dažnai neskalbiat, bet kitos, pvz., bambuko, tai dažniau skalbimo reikalauja? g.gif

Medžiaginės džiūsta apie parą, aprišami vystyklai greičiau išdžiūsta, nes visiškai išsiskleidžia tongue.gif . Mes maišom, ir medžiagines ir aprišamus naudojam. O tokios su knopkytėm medvilninės Popolini iš ekomamos mums laabai patinka. rolleyes.gif
Tas medžiagines sauskelnes tai skalbiam kas antrą dieną, o vilnones tai kai sudrėksta pavėdinam ir tiek. Kai jau šiaip susipurvina, tai išplaunam. smile.gif
Tik va nakčiai dar neįsidrasinam dėti, tai moltexus dedam blush2.gif

Papildyta:
[quote=Mrs. R,2008 05 20, 16:05]na, savo pirmąjai aš naudojau ne ekologiškas (?) bet daugkarines, manau, tuo irgi prisidėjau prie gamtos švarinimo.
Tik kol lelius mažiukas - labai jau daug vargo - dažnai keist reikia, kad rurutis nesušlaptų...
[/quote]

Prie gamtos svarinimo visi vystyklėliai prisideda biggrin.gif

Mums net patiko dažniau keisti, kažkaip daug įdomiau, negu vienartines užsegti mirksiukas.gif Pasišnekam, pasikalbinam rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lineli: 20 gegužės 2008 - 15:39
QUOTE(Vaganė @ 2008 05 20, 08:06)
Rasma, kaip sveikinu su laukimu!!!! Mano irgi nebeužkalnų... tik ar atpažįsti mane nauju niku?

Atpažįstu mirksiukas.gif Kai pamačiau avatarą, iškart mestelėjau žvilgsnį koks nick'as, bet taip ir supratau, kad pasikeitusi, nes apie Tavąjį būsimą džiaugsmą žinojau, ieškojau pagal seną nick'ą, kad parašyt, pasveikint ir neradau verysad.gif

Ačiū ačiū už sveikinimus, mes jus irgi sveikinam wub.gif

Atsakyti
Na aš irgi jau kai ką išbandžiau ir nusprendžiau, kad pigiausias variantas yra nusipirkti tų vilnonių kelnyčių, o vystyklus ir įklotukus pasidaryti pačiai - tokį variantą už maždaug 150-200 Lt galima prasukti thumbup.gif

Taip pat pastebėjau, kad vienkartinės sauskelnės, kurios vien tik iš medvilnės, džiūsta greičiau už bambukines ax.gif Bet jei nori, kad per naktį išdžiūtų, tai būtina jungti pokarštį radiatorių vonioj ax.gif

Nusprendžiau, kad naudosiu aprišamus vystyklus (kol kas radau, kad ekomamoj pigiausi) ir savos gamybos vystyklus. O vienkartinių gatavų sauskelnių turiu dvi, tai manau tuo ir apsiribosiu - bus išvykoms, nes paprasčiau keisti. Tai man tas reikalas atsieis kažkur apie 500-600 Lt. O gal ir mažiau ax.gif

Šiaip pačios sauskelnės patogiau nei vystyklai, bet kai įgundi, tai tikriausiai nebe taip svarbu.

O dėl vozonės tai irgi nebepergyvenu - tai tikrai geras būdas skirti daugiau dėmesio savo vaikui, su juo pabendrauti thumbup.gif

O jūs popierių visada dedat, ar tik tada, kai jaučiat, kad kakos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 05 22, 15:03)

Dedu visada, bet rasakiloj pardavėjas pamokė, kad jį galima ne vieną kart naudot - kol nustatinėju, kad bėgtų šiltas vanduo, popieriuką praskalauju ir ant gyvatuko apvynioju -
kaip naujas bigsmile.gif tai per dieną tik 1-2 popieriukus sunaudoju
Atsakyti
O mane liūdesys ima, nes iš pradžių aš mažajam naudojau vystykliukus, savo siūtus ir savo megztas vilnones kelnytes. Ir kakojo jis tvarkingai į vonią, beveik niekada į palas nepadarydavo. Sauskelnes tik nakčiai dėdavom.
O paskui pamažu ėmė į kelnytes kakoti, dažniau išsitepa, o kai išsitepa aš nežinau kaip su ta vilna elgtis, kol išskalbiu, kol išdžiūsta... tikėjausi, kad anksti ant puoduko sėsis, bet ne, kur tau, neįmanoma buvo pasodinti, tik prieš kelias savaites pradėjo rytais ant sesės puoduko prašytis, bet vis tiek nieko nepadaro. Kurį laiką žaidžiau tiesiog su vystykliuku ir trumpikėmis, bet tas tinka tik namie.Nusipirkau rasakiloj vilnones kelnes vienas... ir dabar nebežinau ką daryti, nes investuoti daug nebenoriu, lyg ir mokysimės ant puoduko daryti. Bet kol išmoksim...
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 05 22, 15:03)

Mes nenaudojam. As tokias palas i kibireli su vandeniu, o jeigu vilnones kelnytes issitepa, tai kai nedaug, tai tik ta vieta paplaunu, kai daugiau visas iskart isskalbiu ir ant gyvatuko.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 22, 20:20)
Bet kol išmoksim...

Neliudek, ismoks, tik vaikas vaikui nelygus. Musu vyresnysis virs metu irgi nebenorejo sestis, o paskui viskas praejo ir pries du metukus jokiu bedu nei diena nei nakti nebebuvo... O su antru, tai daugiau vargo turejom, dvieju niekaip nesuprasdavo, ko noriu, kai ant puoduko sodindavau smile.gif. O nakti, tai iki keturiu lova slapia butu buvusi, jei nebuciau dejusi vystyklu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 05 22, 17:20)
dabar nebežinau ką daryti, nes investuoti daug nebenoriu, lyg ir mokysimės ant puoduko daryti. Bet kol išmoksim...

Rasakiloj labai brangios tos vilnones kelnytes, ekomamoj dvigubai pigesnės, bet tik vienos rūšies - tik trumpos. Tai gali įsigyti kokias vienas iš ekomamos ir galėsi keisti - kol vienos džiūsta, naudoti kitas.

O kaip vyresni vaikai reaguoja į vystymą? Ar lengvai leidžiasi vystyti, kai jiems jau kokie 9 mėn ir vyresni? g.gif
Atsakyti
g.gif Maniškis kai skystai pavarė, tai tas vystyklų popierius buvęs ar nebuvęs - jokio skirtumo, viskas kiaurai schmoll.gif Gal reikia dėti kelis lapus g.gif Ir taip dėjau dvigubai perlenktą g.gif
Atsakyti
QUOTE(SiDo @ 2008 05 24, 14:22)
g.gif Maniškis kai skystai pavarė, tai tas vystyklų popierius buvęs ar nebuvęs - jokio skirtumo, viskas kiaurai schmoll.gif Gal reikia dėti kelis lapus g.gif Ir taip dėjau dvigubai perlenktą g.gif

Jum dar neverta to popieriuko dėt... Aš pradėjau nuo 5-o mėn, kai kietesni tapo, kartais net įklotas nesusitepa. O anksčiau tai stipria dušo srove visas "gėrybes" nuplaudavau
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 24, 12:43)
Jum dar neverta to popieriuko dėt... Aš pradėjau nuo 5-o mėn, kai kietesni tapo,  kartais net įklotas nesusitepa. O anksčiau tai stipria dušo srove visas "gėrybes" nuplaudavau

tikriausiai neverta vargintis kol kas su tuo popierium. O tas budas, kad praskalauji vandeny ir toliau naudoji, tai labai geras thumbup.gif
Atsakyti