Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

QUOTE(Puccha @ 2008 10 05, 15:25)
Ir dar įdomu, ką darot naktį? Ar keičiat po kiekvieno pasysiojimo?

Jei naktį lelius pakakoja, būtinai reikia keisti. Bet ir vienkartines būtina keisti. Kai maniškis pradėjo nebekakoti naktį, tai ir nebekeičiu. Dedu kanapinį vystyklą, vilnonį įklotuką ir vilnones kelnaites. Jei valgo naktį nedaug, tai net nesysioja iki kokių 6 ryto. O jei valgo ir sysioja daug, tai apie 6 val. pakeičiu. Tiesiog ištraukiu šlapią vystyklą ir įklotuką ir įdedu naują. Kelnaites segu tas pačias.
Atsakyti
Aš vystau taip: arčiausiai odos vystyklinis popierius, įklotukas, bet koks vystyklas, vilnonės kelnytės, viršutinės kelnytės, 4u.gif o kai dedu Loveybums sauskelnes, tai ant viršaus nebededu vilnonių kelnyčių, nes jų pagrindas yra vilnonis, tik įklotus kitus įsegu ir vėl sausas, o naktį dar nebandžiau, bet jau pradėsim, nes beria juodai nuo vienkartinių, nors keliuosi pakeisti ir naktį vieną kartą, tai nematau tada jokio skirtumo, ką keisti vienkartines ar daugkartines, tik dar nesugalvojau, kas čia mums patikimiau nakčiai tarnautų. Gal labiau patyrusios mamos galėtų man patarti, berniukui 17 dienų, šlapinasi ir tuštinasi dažnai, taigi net vienkartinės po kelių valandų jo saldaus miegelio būna gerokai šlapios, net rūbai kartais peršlampa per šoną ant kurio guli doh.gif o bundasi jis man naktį tik du kartus valgyti, tada ir keičiamės sauskelnes g.gif
Atsakyti
Kai mano Jurgiukas buo toks mažas, mums irgi pro šoną dažnai tekėdavo. Aš prie lovos pasidėdavau tiek komplektų, kiek kartų keldavausi keiti. Dažniausiai 3-4, nes visada ir rasdavau apsikakojusį. O komplektas būdavo vilnonės kelnytės (aš irgi turėjau Loveybums), įklotukas vilnonis ir bambukinis (kad daugiau sugertų ir būtų malonesnis. Susikomplektuodavau ir susikraudavau prie lovos. tada atsikėlusi nusegdavau sunaudotą "kompolektą" ir dėdavau naują, tą tieisog mesdavau šalia lovos - ryte viską sutvarkydavau. kai neturėdavau tiek vilnonių, dėdavau ir paprastas kelnytes (totsbots ar bambukines), tik įklodavau vilnonį įklotuką būtinai, kad neperšlaptų. O po vaikučiu galima kloti vystykliuką kelis kartus perlenktą. Jei prateka pro šoną - pakeisti ir vystykliuką.
Atsakyti
Mes nakčiai : popolini bambukines, į jų vidų tą fleece įklotuką, kad būtų sausas ir popieriaus,
o ant viršaus vilnones užsegamas ar užmaunamas. Jeigu šalta, dar ir pižamą. biggrin.gif

Daugiau tų papildomų įklotų nenaudojam. Atlaiko visada, drabužėliai nebuvo nei karto sušlapę, nors padaro tai labai daug... ax.gif Šiaip iš principo daugkartinės pro šoną mums nepraleidžia thumbup.gif
Atsakyti
pavyko clap.gif clap.gif clap.gif išmiegojo mano pirskiukas su dviem pakeitimais sausutėlis su Loveybums ir Disanos aprišamais ir vilnonėmis kelnytėmis thumbup.gif viskas-karas vienkartinėms nuo šios dienos thumbup.gif nebent pas gydytoją, kad šoko negautų, nes jau sesutės veidą mačiau, kai lankyti buvo atėjus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 10 07, 12:41)
pavyko clap.gif  clap.gif  clap.gif išmiegojo mano pirskiukas su dviem pakeitimais sausutėlis su Loveybums ir Disanos aprišamais ir vilnonėmis kelnytėmis thumbup.gif viskas-karas vienkartinėms nuo šios dienos thumbup.gif nebent pas gydytoją, kad šoko negautų, nes jau sesutės veidą mačiau, kai lankyti buvo atėjus lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Sveikinu, kad atradot savo "komplekteli" nakciai 4u.gif
O del ko ta sesute kraipo veida g.gif, juk ji pati su palom uzaugo, tai ko cia stebisi doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 10 07, 13:06)
O del ko ta sesute kraipo veida  g.gif, juk ji pati su palom uzaugo, tai ko cia stebisi  doh.gif  ax.gif

Taigi daug kam tai atrodo, kaip žingsnis į praeitį doh.gif Visgi dar esam mažuma mūsų visuomenėje, ir, manau, ne tik mūsų, kurių vaikai auga su medžiaginėmis sauskelnėmis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 10 05, 22:17)
Nu taigi ne balutėj guli  cool.gif 
Viena iš viršutinių vilnos kelnyčių paskirčių, kad palaikytų temperatūrą normalią, kad vasarą nesukaistų, o žiemą nesušaltų  mirksiukas.gif

Aišku 4u.gif Ypač tai aktualu vasarą. Mano mažiukas gims vasario pačioj pradžioj, tai norėčiau, kad vasarą jis patogiai jaustųsi. O Ugniuką jau iki vasaros būtinai atpratinsiu nuo sauskelnių 4u.gif

QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 06, 10:27)
Jei naktį lelius pakakoja, būtinai reikia keisti. Bet ir vienkartines būtina keisti. Kai maniškis pradėjo nebekakoti naktį, tai ir nebekeičiu. Dedu kanapinį vystyklą, vilnonį įklotuką ir vilnones kelnaites. Jei valgo naktį nedaug, tai net nesysioja iki kokių 6 ryto. O jei valgo ir sysioja daug, tai apie 6 val. pakeičiu. Tiesiog ištraukiu šlapią vystyklą ir įklotuką ir įdedu naują. Kelnaites segu tas pačias.

Ugnius naudoja vienkartines sauskelnes, tai, kai buvo mažiukas ir naktį keldavausi ne kartą.
Sakykit, o labai daug terlionės ir vargo su daugkartinėmis sauskelnėmis? Gal kuri auginot su vienkartinėm ir su daugkartinėm ir galit palygint?
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2008 10 07, 14:42)
Sakykit, o labai daug terlionės ir vargo su daugkartinėmis sauskelnėmis? Gal kuri auginot su vienkartinėm ir su daugkartinėm ir galit palygint?

Jei viskas gerai sukomplektuota, tai vargo jokio, arba tiek pat, kiek su vienkartinėm.
Buvom savaitę išvažiavę poilsiaut, kur skalbyklės nebuvo, tai naudojom vienkartines. Pinigų išmetimas į balą ir tiek. Nors ir dabar jei kur važiuojam ar į lauką einu, tai vienkartines dedu. Vienos didelės pakuotės užtenka 2-3 mėn.
O pats sauskelnių uždėjimas, jei jos su lipukais ar knopkėm, tai užtrunka tiek pat, kiek ir vienkartines dėti. Su užrišamom gal daugiau vargo g.gif
Galit dabar pabandymui nusipirkti vieno dydžio sauskelnes, galėsit jas dėti Ugniui, gal greičiau atpras ir ant puodo mieliau sėsis, o vėliau antrajam dėti. Ir patirties prikaupsit kokios jums geriausios ir patogiausios 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri auginot su vienkartinėm ir su daugkartinėm ir galit palygint?

aš prieš tris metus auginau su vinekartinėm rolleyes.gif dabar su daugkartinėm... nebuv vaznės nei su tom nei su tom g.gif bet užtai dabar mano mintys šviesesnės kai žinua kad neišmetam kasdiem bilen kiek prinaudotų sauskelnių rolleyes.gif nespjaunu ir į jų pusę... būna ir nakčiai uždedu (nors jau siaubingai retai) į miestą važiuojam su vienkartinėm.. bet kaip kažkas rašė tai poką naudojam jau du mėn ir dar nesiruošia baigtis biggrin.gif tiesa anąkatrt mieste apsikakino.. kadangi jis šiiap labai retai daro tai kuo pakeist nebuvau pasiėmus doh.gif teko nabagui dvi valandas tame reikale pasėdėt doh.gif nei jis verkė nei ką.. bet nuėmus vos pati neapsižliumbiau blink.gif tiek spėjo iššust blink.gif nesitikėjau kad taip greit gali... bet po dienelės viskas pranyko biggrin.gif

Atsakyti

Aš irgi galiu tik pritarti, prieš tris metus dukrą su pampersais auginau, dabar sūnų su daugkartinėmis ir vystyklais, tai man dabar labiau patinka, odelė vaiko sveika, keisti taip pat dažnai, kaip vienkartines, jokių smirdančių sauskelnių kalnų šiukšliadėžėje thumbup.gif jokios vazonės su jais nėra, lygindama vystyklus iš karto sulankstau į tą formą, kurios man reikia, o nakčiai sauskelnių komplektus susidedu ant vystymo stalo. Tiek vienkartines kai dėdavau, tiek šitas keičiu 1-2 kartus per naktį, jokio vargo, o vaikui sveikiau thumbup.gif buvom pas senelius porai dienų išvykę, tai taip nubėrė nuo pampersų, kad baisu, parvažiavom, uždėjau vystyklus ir po paros odoje nei ženklo, kad buvo išberta thumbup.gif aš tik už daugkartines thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 07, 15:03)
Jei viskas gerai sukomplektuota, tai vargo jokio, arba tiek pat, kiek su
Galit dabar pabandymui nusipirkti vieno dydžio sauskelnes, galėsit jas dėti Ugniui, gal greičiau atpras ir ant puodo mieliau sėsis, o vėliau antrajam dėti. Ir patirties prikaupsit kokios jums geriausios ir patogiausios  4u.gif

Super mintis thumbup.gif Gal galit ką nors patart ką reikėtų įsigyti metinukui pabandymui?

QUOTE(akvilyte @ 2008 10 07, 16:12)
bet nuėmus vos pati neapsižliumbiau  blink.gif  tiek spėjo iššust  blink.gif  nesitikėjau kad taip greit gali... bet po dienelės viskas pranyko  biggrin.gif

Man irgi buvo mažiukas labai išsutęs unsure.gif bet manau, kad tiek pat šunta ir su vienkartinėm ir su daugkartinėm.
Žirklutės, akvilyte ir Olesta, visos atsiliepėte teigimai 4u.gif Manau reiks ir man pabandyt. biggrin.gif Gal galit patart kas jūsų nuomone būtų patogiausia naudot? Pirmiausia noriu tik išbandyt, o gal Ugniui tiks ir patiks, gal netgi pereisim prie puoduko. Va čia tai būtų thumbup.gif Kažkaip kartais vis spaudoj pasirodo straipsniai, kad berniukams negerai tos vienkartinės sauskelnės unsure.gif O ką gali žinot unsure.gif Visai neseniai sužinojau, kad būna ir tokių daugkartinių, kurios kur kas sveikiau tikriausiai.
Atsakyti