Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės ekologiškos sauskelnės

lotuliukas.gif
tai, kad jei ne pramusimas, butu jos i siuksline keliave - rankdarbiais neuzsiimu, todel pati siuvus nebuciau.
o ir vaikui jau ne menuo, o virs metu gerokai: sekmingai naudojam pramustas jau 3 sav. ir jokiu alergijos pozymiu neteko iki siol pastebet rolleyes.gif
tik va, galiu pasidalint patirtim, kad musa tas spraudes tai ne visur tikrai - kur ejau, i 3 skirtinga siuvyklas, visur nukreipdavo mane i ta pacia vieta - vingriu. 15 ('galanterijos paslaugos'). o dirba ten labai greit ir kokybiskai - ir savo spraudziu nestis nereik, turi didziule pavyzdziu kolekcija vietoje. minusas nebent - didoka kaina:)

QUOTE(Klepesova @ 2008 10 03, 00:21)
NEPATARIU
pagalvok pati- juk jos bus pramuštos- tai ne kažkaip įdėtos į vidų- o kiaurai pramuštos visais sluoksniais. ir jos dirgins vaiko odą. Geriau tada pasiimk ir pati jas įsiūk- taigi jų yra ir įsiuvamų- aišku ne taip gražu- bet vaikui nesilies metalas su oda.

Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2008 10 03, 09:42)
lotuliukas.gif
tai, kad jei ne pramusimas, butu jos i siuksline keliave - rankdarbiais neuzsiimu, todel pati siuvus nebuciau.
o ir vaikui jau ne menuo, o virs metu gerokai: sekmingai naudojam pramustas jau 3 sav. ir jokiu alergijos pozymiu neteko iki siol pastebet  rolleyes.gif
tik va, galiu pasidalint patirtim, kad musa tas spraudes tai ne visur tikrai - kur ejau, i  3 skirtinga siuvyklas, visur nukreipdavo mane i ta pacia vieta - vingriu. 15 ('galanterijos paslaugos'). o dirba ten labai greit ir kokybiskai - ir savo spraudziu nestis nereik, turi didziule pavyzdziu kolekcija vietoje. minusas nebent - didoka kaina:)

aš kažkaip įsivaizdavau kad ten tos metalinės- blush2.gif ir jau akyse mačiau kaip vaikui odelę braižo blush2.gif Atsiprašau jei suklydau.
O kiek gi kainuoja jei ne paslaptis??? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux @ 2008 10 03, 08:42)
lotuliukas.gif
o ir vaikui jau ne menuo, o virs metu gerokai: sekmingai naudojam pramustas jau 3 sav. ir jokiu alergijos pozymiu neteko iki siol pastebet  rolleyes.gif
tik va, galiu pasidalint patirtim, kad musa tas spraudes tai ne visur tikrai - kur ejau, i  3 skirtinga siuvyklas, visur nukreipdavo mane i ta pacia vieta - vingriu. 15 ('galanterijos paslaugos'). o dirba ten labai greit ir kokybiskai - ir savo spraudziu nestis nereik, turi didziule pavyzdziu kolekcija vietoje. minusas nebent - didoka kaina:)

O yra plastmasinių? Man iš kanapinių sauskelnių viena knopkė išplyšo, ieškau kuo pakeisti
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 10 03, 01:21)
NEPATARIU
pagalvok pati- juk jos bus pramuštos- tai ne kažkaip įdėtos į vidų- o kiaurai pramuštos visais sluoksniais. ir jos dirgins vaiko odą. Geriau tada pasiimk ir pati jas įsiūk- taigi jų yra ir įsiuvamų- aišku ne taip gražu- bet vaikui nesilies metalas su oda.

Ir plius mačiau yra pirkti plasmasinių knopkiukų prisiuvamų (bent jau toje audinių parduotuvėje prie Kalvarijų turgaus) mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 03, 09:59)
O yra plastmasinių? Man iš kanapinių sauskelnių viena knopkė išplyšo, ieškau kuo pakeisti

Kažkada anksčiau esu mačiusi plasmasinių spraudžių, bet kai dabar klausiau toje pat parduotuvėje, tai tik tokius knopkiukus plasmasinius pasiūlė.

Bet tikrai turėtų būti jų, nes dar būdavo tokie aparačiukai pirkti, kad patiems būtų galima tuos plasmasinius prisitvirtinti.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 10 03, 08:21)
aš kažkaip įsivaizdavau kad ten tos metalinės-  blush2.gif  ir jau akyse mačiau kaip vaikui odelę braižo  blush2.gif  Atsiprašau jei suklydau.
O kiek gi kainuoja jei ne paslaptis??? rolleyes.gif

na, tos, kur as issirinkau uz vieneta (plius jos idejimas) - 3 lt.
kadangi nesiau 5 poras sauskelniu ir dejau ne po dvi spraudes i vienerias sauskelnes, o po keleta (na, kad uzsegt galeciau pagal aplinkybes siauriau ar placiau - kaip man reikes), tai mokejau 45 lt 4u.gif bet tikrai niekas nieko nebraizo, esu jomis patenkinta.

QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 03, 08:59)

gal ir yra, as skubejau, tai pernelyg i pavyzdine palete nesigilinau, kur man pateike paziuret. pasakiau, kad noriu spraudziu, o kokiu - ner skirtumo. tai ji pati savo nuoziura parinko. siaip galima jiems butu pasiskambint manau ir pasiklaust (radau internete toki ju tel., gal teisingas - (85)2620096).

QUOTE(geltoniausia @ 2008 10 03, 10:00)
Ir plius mačiau yra pirkti plasmasinių knopkiukų prisiuvamų (bent jau toje audinių parduotuvėje prie Kalvarijų turgaus)  mirksiukas.gif
Bet tikrai turėtų būti jų, nes dar būdavo tokie aparačiukai pirkti, kad patiems būtų galima tuos plasmasinius prisitvirtinti.

Geltoniausia, as nesakau, kad yra blogai plastmasiniai. Labai saunu ir sveikintina, kai mamytes pacios daro, tik...na, ne visos turi ta gyslele rankdarbiams 4u.gif o aparaciukai privirinimui, irgi, ko gero, ne centus kainuoja? tai gal pigiau tiesiog nunest ir imust?
Atsakyti
Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
Mamytės, gal galit mane apšviest, nes skaitau skaitau ir nieko nesuprantu doh.gif
Tarkim ant rankų ką tik gimęs mažiukas. Kaip man jį aprengt, kad būtų kuo mažiau avarijų?
Gal galit pradėt nuo to, kas dedama arčiausiai odos? Būčiau labai dėkinga blush2.gif
Ar teisingai galvoju:
1. Arčiausiai kūno - įklotai į vystyklus, jei reikia prieš uždedama juos prie vaikučio užpakaliuko įdedu vystyklų popieriaus, kad sulaikytų "kaką"
2. O ką mauti paskui, ar medžiagines/bambukines sauskelnes ar vystyklą?
3. Jeigu uždėčiau vystyklą ant viršau mauti prilaikančias kelnytes, ar tos kelnytės atlieka vystyklų funkciją?
4. Pats viršutinis sluoksnis - vilnonės kelnytės?
Man taip painu viskas atrodo. Jeigu galit paaiškinkit blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puccha: 04 spalio 2008 - 20:36
QUOTE(Puccha @ 2008 10 04, 20:27)
Mamytės, gal galit mane apšviest, nes skaitau skaitau ir nieko nesuprantu doh.gif
Tarkim ant rankų ką tik gimęs mažiukas. Kaip man jį aprengt, kad būtų kuo mažiau avarijų?
Gal galit pradėt nuo to, kas dedama arčiausiai odos? Būčiau labai dėkinga blush2.gif
Ar teisingai galvoju:
1. Arčiausiai kūno - įklotai į vystyklus, jei reikia prieš uždedama juos prie vaikučio užpakaliuko įdedu vystyklų popieriaus, kad sulaikytų "kaką"
2. O ką mauti paskui, ar medžiagines/bambukines sauskelnes ar vystyklą?
3. Jeigu uždėčiau vystyklą ant viršau mauti prilaikančias kelnytes, ar tos kelnytės atlieka vystyklų funkciją?
4. Pats viršutinis sluoksnis - vilnonės kelnytės?
Man taip painu viskas atrodo. Jeigu galit paaiškinkit blush2.gif

Čia priklauso nuo to, kokias priemones turi. Aš nenaudoju vilnonių kelnaičių ir dažnai keičiu, todėl ant aprišamo vystyklo kloju vilnonį įklotuką, ant jo dedu marlinį vystyklą ir aprišu. Vilnonis įklotiukas apsaugo puikiai aprišamą vystyklą nuo drėgmės, o viskas džiūna greitai (man aktualu, nes neturiu džiovyklės). Taip vysčiau nuo gimimo.

Jie vaikutis tik ką gimęs, bandyk dėti bambukines (ar kitokios medžiagos)sauskelnes ir vilnones kelnaites. Jie greitai viskas prateka, į sauskelnes dėk įklotą ar papildomą vystyklą. Jie neprateka, tai to įkloto ar vystyklo kaip ir nereikia. Tada susysiotas sauskelnes dedi skalbti, mauni naujas ir vėl tas pačias vilnones kelnaites (jei nesudrėko). O jei ir kelnaitės sudrėko, sauskelnes - skalbti, vilnones kelnaites iš karto džiovinti ir mauni naują komplektuką.
Atsakyti
O tos bambukinės sauskelnytės kiaurai peršlampamos ar ne?
Ir dar įdomu, ką darot naktį? Ar keičiat po kiekvieno pasysiojimo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puccha: 05 spalio 2008 - 15:28
QUOTE(Puccha @ 2008 10 05, 16:25)
O tos bambukinės sauskelnytės kiaurai peršlampamos ar ne?
Ir dar įdomu, ką darot naktį? Ar keičiat po kiekvieno pasysiojimo?

Na taip, peršlampamos, reikia būtinai viršutines vilnones kelnytes užmauti mirksiukas.gif
Aš tai naktį nekeičiu, laisvai užtenka kokioms 6 valandoms prabūti su vienomis, neprabėga niekas.
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 10 05, 20:31)
Na taip, peršlampamos, reikia būtinai viršutines vilnones kelnytes užmauti  mirksiukas.gif
Aš tai naktį nekeičiu, laisvai užtenka kokioms 6 valandoms prabūti su vienomis, neprabėga niekas.

O lėliukas nesušąla balutėj gulėdamas?
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2008 10 05, 21:58)
O lėliukas nesušąla balutėj gulėdamas?

Nu taigi ne balutėj guli cool.gif
Viena iš viršutinių vilnos kelnyčių paskirčių, kad palaikytų temperatūrą normalią, kad vasarą nesukaistų, o žiemą nesušaltų mirksiukas.gif
Atsakyti