QUOTE(Viola fiola @ 2008 07 27, 07:26)
Patebet tai pastebejau Tik man tiesiog keista, kai prie drabuziu dar atsiranda maistas Panasiai kaip kokioj mesos parduotuvej kaip Cesta atsirastu skyrelis su ekologiska kosmetika Ar jei parduotuvej zvejams dar pradetu prekiauti moteriskais apatiniais
Bet siaip man idomu paziuret ka tas M&S parduoda
Kokia arbata geriat?
Bet siaip man idomu paziuret ka tas M&S parduoda
Kokia arbata geriat?
Na taip, keista ir man buvo pirmą kartą įėjus į tą parduotuvę staiga pamatyti maisto skyrelį. Ten netgi vynų nemažai yra. Apsilankykit kada ir įvertinkit , aš pati tik vieną kartą ten pirkau šio bei to.
Arbatėles pirkau ne dėl užrašo organic, bet tiesiog norėjau skanios ir kitokios nei iš prekybcentrių, tai per daug netyrinėjau to EKO ženklinimo. Bet va dabar specialiai pasiėmiau dėžutę įdėmiau apžiūrėti. Kitoje pusėje prie M&S adreso radau sakinuką "Organic Certification UK5". Ką tai reiškia neturiu supratimo. Bet jei gerai suprantu, būna tarptautiniai sertifikavimo ženklai, o būna ir vietiniai, taip? Tai gal čia koks vietinis sertifikatas išduotas. Beje, sudėtyje prie poros ingredientų yra dvi žvaigždutės, kurių paaiškinimas toks: "Indicates permitted non-organic ingredients". Prie likusių ingredientų viena žvaiždutė: "Indicates organically grown ingredients". Tai va. O arbatėlės pas mane dvi - "Organic lemon, ginger and ginseng infusion" (labai gaivi, su šiokiu tokiu jaučiamu imbiero aštrumėliu), o kita - "Organic Fairtrade pure china citrus green tea". Ir dar turiu iš ten kavytės - "Organic Fairtrade Nicaraguan decaffeinated coffee". Atkreipiau dėmesį, kad arbatos pakeliai nepatrauklios rudos spalvos - natūralūs, neišbalinti.
Dabar dar specialiai palyginimui paėmiau dėžutę arbatos, pirktos Užupio krautuvėlėje - Hampstead Tea "Organic Fairtrade Lime Green tropical aromatic tea". Na ir ką, sertifikavimas, mano supratimu, ne ką gudresnis - Organic certification UK6. Tik dar sakinukas yra "All ingredients are biodynamic/organic".
Na va, surašiau ką mačiau ant dėžučių . O jau ar pripažinti tą M&S produkciją ar ne tai kiekvieno pasirinkimas .