QUOTE(omega @ 2009 06 11, 20:38)
tikiu, kad matosi, as kai neperku nebent duona tymo kvartale tai nezinau. ten man visi patikimi atrodo, tame tymo kvartale...
Ten tikrai būna ir neekologiškų daržovių. Daug kas nepasikabinę jokių sertifikatų. Štai moteriškė, kuri prekiauja adžika (mano vyras perka litrais), raug. agurkais, česnakais, marinuotom morkom ir pan. Ji parduoda ir žalius agurkus, kiaušinius. Daug kartų pirkom, nekokie tie agurkai, visai nekokie, kaip kempinės vis papuola (ir vis užsimiršę vėl pas ją nusiperkam, žiopliai). Kiaušiniai tai man patinka, bet labai brangūs. Kas ten žino, kaip su ekologija...
QUOTE(Ina_ @ 2009 06 18, 20:20)
Sveikos! Vilnietės, turiu jums klausimėlį. Gal kas lankotės Tymo turguj ir žinot kiek kainuoja kai kurios prekės?... Man reik raugintų agurkų, ridikėlių, medaus, putpelių kiaušinių ir prieskonių (pakeliuose, pvz., muskatų ir pan.) kainų. Būčiau labai dėkinga
Lankaus maždaug kas antrą savaitę. Raug. agurkai po 10 Lt/kg. Pundelis bazilikų (skaniausi, kvapniausi smulkialapiai) 3 Lt.
QUOTE(maza saulyte @ 2009 07 02, 21:16)
siandien gavau maisto is Tikras maistas.pristato i namus..turi ekologisku produktu ir tiesiog is ietuvos ukininku..atsiuncia kiekviena savaite pasiulymus sios saviates uzsakai ir pristato..super:triusis, namie vista, kiausiniai
Mano kelios pažįstamos irgi iš ten užsisako ir patenkintos lyg ir viskuo. Bet man kai kurių klausimų kelia pati firma. Jei tai UAB Tikras maistas tai ji išregistruota ir subankrutavus (suveskit pavadinimą Googlej ir pamatysit). Galbūt klystu, bet esu mėgėja pasidomėt ką ir iš kur perku.
QUOTE(Rasma @ 2009 07 03, 13:02)
Cukinijos 5 Lt/kg iš sertifikuoto ūkio, labai permokėjot kažkur
Taip, Tymo turguj tokia pagyvenus stamboka moteris tikrai ima po 20 Lt už kg cukinijų. Aš tokią mikro pirkau ir 5 Lt suplojau. Paskui kitąsyk pirkau Ukgmergės g. turguj ir buvo tikrai pigu palyginus, bet kad iš sertifikuoto ūkio būtų tai nemačiau. Išvis toje turgavietėje nemačiau sertifikatų, kur jie būna? Jų reik paprašyt?
Tymo turgaus kainos gerokai perlenktos. Pvz., ta jauna pora, kuri daržoves pardavinėja, prie jų visada eilutė. Daržovės tikrai neblogos (tik salotos man visad karčios būna), bet kai ko kaina tai nereali. Pvz., brokoliai ir kalafiorai po 12 Lt/kg. Ukgmergės g. abu irgi lietuviški po 2,50 Lt. Tai ar tikrai užaugint tą patį ekologiškai yra 10kart brangiau?????
QUOTE(Rasma @ 2009 07 06, 20:49)
Jei jau nerandu sertifikuotų eko produktų, tai perku šiaip iš lietuviško ūkio. Vis vien jau geriau man lietuviškas, mūsų krašte išaugintas ir šviežiai 'skintas' produktas, nei ilgai laikytas sandėlyje ar prekybos centre
Aš lygiai taip pat darau.
QUOTE(mmergyte @ 2009 07 10, 08:44)
sveikos,merginos pripazystu visos temos neskaiciau ale noriu paklausti..nejaugi ekologisku prekiu parduotuvese nebuna meginuku,ar bent mazesniu kiekiu pabandymams? vakar pirkau vaikui prausikli (~45lt),tai nera mazi pinigai kaip bebutu,sakau gal turit mazensi keiki pasibandymui ar pan.,nieko neturi,nori perki-nenori neperki.. nupirkau ir galvoju,o jei netiks,ka tada daryt...tai kaip ten su tais meginukais?
Kai kur būna, man bioboutique (VCUP'e) nemažai yra davę (visada pati paprašau). O štai Stepono g. už juos ima pinigus (po 3 Lt), tai nenormalu.