QUOTE(Žiogelis @ 2008 05 22, 09:39)
Panaudotus medvilninius įklotus BŪTINA pamirkyti šaltame vandenyje arba plauti visiškai šaltu vandeniu. Kitaip kraują išplauti tikrai labai sunku.
Jei turite pakankamai įklotų visoms mėnesinėms:
Prisipilkite kibirą šalto vandens ir meskite ten panaudotus įklotus. Kibire vandenį reikia pakeisti KASDIEN. Jei atsiras kvapas, įlašinkite arbatmedžio aliejaus lašiuką, bet pas mane jokio kvapo nebūna. Vanduo turi būti šaltas. Taip galima laikyti kokias tris dienas. Skalbti galima skalbimo mašinoje. Baliklių, minkštiklių geriau nenaudoti, ypač jei medvilnė eko (kam gadinti
). O minkštikliai, kiek žinau, dar ir mažina audinio gebėjimą sugerti skysčius. Galima įpilti skysto tulžies muilo (Sonett turi puikų) arba prieš dedant į skalbimo mašiną patrinti tulžies muilo gabaliuku.
Jei įklotų nėra daug (čia pas mane taip
):
Panaudotus įklotus reiktų pamirkyti šaltame vandenyje bent keletą valandų. Aš paprastai merkiu į vandenį ir vakare prasiplaunu. Plaunu rankomis su tulžies muilu. Vakare sumestus palieku dar pamirkti per naktį, tik vandenį pakeičiu. Įklotai pas mane nebalintos medvilnės, todėl ir nėra balti kaip sniegas (nežinau, kaip ten būtų su baltais
), bet išsiplauna gražiai ir nesunkiai. Jei, kaip būna pirmomis dienomis, kraujo daug, dėmė "baisi", šiek tiek pamirkusius patrinu tulžies muilu ir palieku dar pamirkti.
Mano įklotai ne iš "rasakilos", todėl nežinau, kaip jie skalbtųsi, bet skalbimo principai vis tiek yra tokie patys.
O dėl kvapo juos dėvint... Tai šiaip jau, jei moteris sveika, kvapo būti neturėtų. Nebent per retai įklotai keičiami. O keisti reiktų pakankamai dažnai tiek medvilninius, tiek "labai gerai sugeriančius" sintetinius, nes vis tiek negerai laikyti prie kūno senstantį kraują.
Aš vakar prisiskaičiau apie medvilninius įklotus (10 metų laiko
). Radau dar ir apie kasdienius šilkinius įklotus (5 metus laiko) - irgi labai vilioja
. Reikia tik palankesnių finansinių laikų sulaukti tokioms investicijoms.
Skaičiau irgi apie mirkymą, kažkas rekomendavo ir vandenį su druska. Ir būtinai šaltas ar ledinis vanduo. O paskui skalbti su kitais skalbiniais.
Man tik iškilo toks praktiškas klausimas: kur mirkyti, kad vaikams tas kibirėlis būtų nepasiekiamas
Apie kvapus. Visos rašiusios džiaugėsi, kad visi bjaurūs menstruacijų kvapai išnyko naudojant medvilninius įklotus, nes būtent dėl tų sintetinių tas kvapas atsiranda. Ir, kaip minėjo Žiogelis, nekankina ir grybeliai.
Tokius įklotus galima ir pasisiūti, kas netingi.