Įkraunama...
Įkraunama...

Pigūs saldumynai

QUOTE(kregzduce @ 2006 04 06, 12:34)
o kaip darai, kad būtų  thumbup.gif ? tik smulkiai  thumbup.gif

sveikutes,
jau senai cia buvau uzsukus ax.gif
na parasysiu kregzduce smulkiai,kaip as kepu sita morku pyragiuka..
As paimu kokius 3kiausinius(kartais ir du,nuo kiausiniu dydzio priklauso lotuliukas.gif )
ipilu i juos stikline cukraus,idedu sauksteli vanilinio cukraus ir kepimo miltelio,puse saukstelio,ir viska suplaku su mikseriu.plaku kokias 4-5min.

Sutarkuoju morkas su smulkia tarka,ir tarkuotu morku stikline supilu i jau gauta kiausiniu mase,ir vel plaku su mikseriu kelias minutes ir dar idedu miltu stikline i ta mase,ir vel plaku kelias minutes.

Tada issitepu skarda margarinu ir supilu gauta mase,ir kepu 20-25 minuciu.
Mano sena orkaite,jai jusu naujesnes,tai gal ir greiciau jums iskeps mirksiukas.gif

na stai ir visas mano thumbup.gif thumbup.gif receptukas,sito skanaus pyragiuko thumbup.gif

P.S. Ir dar prie viso to ZIUPSNELIS MEILES 4u.gif 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif
QUOTE(troliuke @ 2006 05 12, 15:29)
na parasysiu kregzduce smulkiai,kaip as kepu sita morku pyragiuka..
P.S. Ir dar prie viso to ZIUPSNELIS MEILES 4u.gif  4u.gif  mirksiukas.gif

ačiū wub.gif
pyragui meilės tai nei geros saujos negaila bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzduce @ 2006 05 12, 12:30)
sveikutės 4u.gif

ačiū wub.gif
pyragui meilės tai nei geros saujos negaila  bigsmile.gif

ner uz ka wub.gif wub.gif
as ka tik ji issikepiau,labai purus gavos ax.gif thumbup.gif
skanaus kregzduce 4u.gif
Papildyta:
Kregzduce,
Su praejusiu gimtadieniu TAVE happybday.gif happybday.gif
Ir linkiu ,kad issipildytu patys dizidziausi ir maziausi norai... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2005 05 12, 08:38)
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.

Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... 

vakar kepiau ir nesigavo, kaip guminis ir vienos morkos, gal morku per daug pridejau??? dejau 4 dideles.

Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 20, 08:46)
vakar kepiau ir nesigavo, kaip guminis ir vienos morkos, gal morku per daug pridejau??? dejau 4 dideles.

Aš kepu panašiai tik pridedu dar apie puse stiklines aliejaus, kuri sumaišau su morkom, palieku truputį pastovėt, kol sumaišau miltus su kepimo milteliais ir cinamono truputėliu, po to į morkas pilu kiaušinio palkinį su cukrum ir tada miltus - man gaunasi purus ir skanus. tiesa receptą radau supermamoj anksčiau. pabandykit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2006 05 20, 08:46)

Reikia dėti stiklinę tarkuotų morkų. Man stiklinei pritarkuoti užtenka 2 nemažų morkų, ir kartais tarkių dar lieka. Ir dar nėra nesigavęs šis pyragas, kurį mano vyras suvalgo vos ne visą iš kart lotuliukas.gif
Atsakyti
viskas aisku, vadinasi persistengiau su morkom, nes gavosi labiau ne pyragas, o morkagas.
Atsakyti
Galiu pasiūlyt labai pigius sausainiukus... Morenginius saldukus... Neseniai Darbštuolėj perskaičiau, pabandžiau - nu faini... bigsmile.gif

3 kiaušinių baltymai
3/4 stiklinės cukraus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis sodos

Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų, sudėti druską ir sodą. O tada toliau plakant po truputį supilti cukrų. Masė turi būti elastinga ir spindėti.

Su šaukšteliu išdėlioti masę ant kepimo popieriumi/folija padengtos skardos ir kepti 110 laipsnių orkaitėj 45-50 min.

Atsargiai - labai greit dega, vieną porciją aš taip ir sudeginau... blush2.gif

Jei orkaitė dujinė, be termometro, tai reik kept an pačios silpniausios ugnies...

Negalėjau patikėt, kad iš 3 kiauinių baltimų gaunasi TIEK sausainiukų... thumbup.gif

O trynius galima panaudot blynams kept ir pan. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(maka @ 2005 05 12, 12:09)
Konkreciau:
Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens 
1 stiklinė miltų 
100 g sviesto 
3 kiaušiniai 
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti 
(nu nemanau, kad brangu) rolleyes.gif

Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam biggrin.gif T.y. uzverdam vandeni, sudedam sviesta ir cukru, tada i ta verdanti vandeni, maisant mediniu saukstu supilami miltai ir maisoma kol atsoka nuo sieneliu, tada nukeliam nuo ugnies, truputi atausinam, sudedam kiausinius  ir raitom sausainius. Vsio rolleyes.gif

O bandeles darau sitas : http://www.sintagma....2256B08005B3795
tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt biggrin.gif  rolleyes.gif

ka tik pasinaudojau tavo receptu, bet man kazko ta tesla taip smirdi. Vedinu namus. gal kazka netaip padariau. na paziuresim kai iskeps gal kvepes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 15, 09:42)
vakar kepiau šitą pyragą, tai ko gero gavosi neblogai ax.gif užbėgusi dragė paragavo ir pareiškė, kad "čia gi toks pats, kaip bare "prie parlamento" būdavo!" Aš tai jai neraportavau iš anksto kad šitas receptas kaip tik tas ir yra  tongue.gif Na labai patiko, ir paprasta ir greita, netgi grįžus po darbo spėjau apsiukti. Ir vyras įvertino thumbup.gif

skonis tai nieko,tik aš kvaila ne krestelėjau, o pamaišiau doh.gif kita karta bandysiu tik krestelėti,tikiuosi bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 05 06, 19:30)
Na, pasikartosiu gal koki  trecia karta, bet labai skanus ir nebrangus yra berods viksrelio morku pyragas- jo receptas temoje naminiai pyragai-2 pirmame puslapyje.  mirksiukas.gif Suprantu, kad gal but tingi eit i tema ieskot, bet as labai tingiu perrasinet.  ax.gif
Dar labai nebrangus yra kefyro pyragas! Reikes: 2 kiausiniu, nepilna stiklinaite cukraus (arba daugiau jei norisi), stikline kefyro, na miltu tiek, kad butu grietines tirstumo tesla (na, suprantu, kad norisi pakart uz toki pasakyma, bet cia toks "nereceptinis" pyragas, tai sunku pasakyt...  ax.gif stiklines tikrai reikes, o paskui det po sauksta ir ziuret), saukstelio kepimo milteliu, as dedu dziovintu slyvu dar- laaabai man patinka, bet galima ir razinu arba ko kito, galima ir be nieko.
O gaminti labai paprasta- istrinti kiausus su cukrumi, supilti kefyra, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir sudeti miltuose pavoliotas gerybes (jei dedate). Supilti i riebalais patepta ir miltais pabarstyta forma. Kepti ~180C orkaiteje, kokias 40 min. Jei reikia ir ilgiau. Bet po pusvalandzio rekomenduoju pasiziuret, nes nuo skardos formos priklausys kiek keps. (jei pavirsiaus plotas didelis ir pyragas nestoru sluoksniu supiltas, tai gan greitai)
Nu paaiskinau kaip mokejau, tikiuosi supratot!  doh.gif  4u.gif

Siandien kepiau Kefyro pyraga- greita, pigu ir labaaaaaaaaaaaaaaai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Nu kepiau siandien morku piraga, nu tikrai pigu greita ir skanu. Pirago jau neber. Dideliai seimynai siulau daryti dviguba porcija smile.gif
As dar biski razinu idejau (kazkur spintelei radau) ir medaus sauksta. Ai dar sviesto gal sauksta (irgi kazkoks gabaliukas saldytuve metesi) manau cia dar improvizuoti galima, jeigu ideti cinamono ir dar kokiu prieskoniu gausis tipo meduolis. Aciuks uz recepteli smile.gif
Atsakyti