Įkraunama...
Įkraunama...

Pigūs saldumynai

QUOTE(Anka @ 2005 05 06, 20:40)
Dar kartais darau tokius kamuoliukus: rududu krmą paverdu, sulauzau smulkiai pusantro poko sausainių, sumetu juos i rududu, išmaišau, padarau iš tos makalynės rutuliukus, apvolioju susmulkintuose riešutuose, palaikau kokią valandą šaldytuve ir atiduodu savo smakams essen.gif  essen.gif



nerealu, ir labai prabangiai atrodo. siūlau visoms išbandyt, kažkas tokio ypatingo.
Atsakyti
Yra vienas nerealus ir labai paprastai pagaminamas dalykas. Dariau savo tortadieniui pries pora savaiciu ir visi tiesiog tirpo nuo skonio thumbup.gif
Tad, jei pavyksta nusipirkt papigiaj bananų, siūlau tokį skanėstą:

BANANAI ŠOKOLADE

reikės:
2 bananų
100 g juodo šokolado (paprasta naudoju Vilniaus pergalės, kur 50% kakavos ir tik 1 Lt)
medinių smeigtukų arba dantų krapštukų

Virš garų vonelės ištirpinam šokoladą. Labai svarbu tirpinant šokoladą: į jį jokiu būdu neturi patekti vandens garų!! Kitaip šokoladas sušoks ir bus daug vargo... Skaitančioms angliškai pridedu nuorodą, kur vaizdžiai parodyta, kaip
tirpinamas šokoladas (tik šokolado aš niekada taip labai nesmulkinu - tiesiog sulaužau gabalėliais).
Kol šokoladas tirpsta, bananus supjaustome 1-2 cm pločio griežinėliais. Tada imam po vieną griežinėlį, mirkom šokolade ir dedam ant kepimo popieriaus, į griežinėlio vidurį įsmeigiam dantų krapštuką. Šias grožybes valandėlę palaikom šaldytuve arba balkone, kad sustingtų šokoladas. Ir niam niam biggrin.gif Šiaip, galima pamirkytus šokolade bananus apvolioti kokoso drožlėse, vafliuose ar riešutuose - dar prabangiau atrodys smile.gif
Gal receptas skamba per paprastai, kad būtų ypatingas, bet garantuoju, kad pabandžiusios pirštelius apsilaižysite thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veo: 14 gruodžio 2005 - 00:26
O aš žinau panašų,bet taip pat skanų.
Banano pdele,na kartu ir patį bananą įpjaut išilgai,prikaišiot šokolado gabalėlių,suvyniot į foliją ir į orkaitę 10-15 min.,jei kepsit grilyje tai užteks kokių 7 min..Minutės nurodytos,kai orkaitė jau įkaitus.
Atsakyti
Yep, šitas receptas irgi labai skanus, ypač vasarą gamtoje. Bet tie mano aprašyti labai skiriasi, jie tarsi bananiniai saldainiai:) Pridedu nuotraukytę.

QUOTE(Marzde @ 2005 12 14, 00:28)
O aš žinau panašų,bet taip pat skanų.
Banano pdele,na kartu ir patį bananą įpjaut išilgai,prikaišiot šokolado gabalėlių,suvyniot į foliją ir į orkaitę 10-15 min.,jei kepsit grilyje tai užteks kokių 7 min..Minutės nurodytos,kai orkaitė jau įkaitus.

Atsakyti
Norėčiau pasiūlyti pabandyti laabai skanius sausainiukus. Nežinau ar nieks dar nerašė tokio receptėlio.

Reikės:
2 stiklinių cukraus
4 šaukštų kakavos
8 šaukštų pieno
120 g margarino
3 stiklinių avižinių dribsnių.

Puode ant nedidelės ugnies maišant kaitinti margariną, cukrų, kakavą ir pieną. Maišyti tol, kol pradės burbuliuoti. Tada išjungti ugnį, supilti avižinius dribsius ir išmaišyti.
Iš gautos masės su šaukšteliu ant popieriaus dėlioti sausainiukus, palaukti kol atšals ir sukietės.
Čia vaikystėj mama tokius darydavo, o dabar aš pati kartais pasmaguriauju, labai skanu ir greita tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 08:38)
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.

Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... 
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.



drinks_cheers.gif Ką tik šis pyragas sprogo ore tongue.gif
Vyresnėlis, pamatęs mane skutant morkas, suraukė nosį(nemėgsta morkų jokioj formoj- nei keptų, nei troškintų, nei...)
O paragavęs pyrago- gyrė, kad skanu ir prašė-dar, dar, dar...o, sužinojęs, kad čia iš tų pačių morkų- tik pakraipė galvą, įdėmiai apžiūrėjo pyragą ir bepasakė- nu, geeeras thumbup.gif

4u.gif nu tikrai, receptėlis- geras, -pigu, skanu, greit 4u.gif
Atsakyti
Na aš irgi pasidalinsiu pigaus zebro variantu 4u.gif
Taigi jums reiks:
2 kiaušinių,300g miltų,200g cukraus,2šaukšteliai.kepimo miltelių, 1šaukštelis vanilinio cukraus,150ml vandens,2 šaukštai kakavo,100g margarino arba sviesto
mirksiukas.gif
kaušinius išplaku su cukrumi,miltus kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sumaišau ir suberiu į kiaušinių masę,supilu ištirpintą margariną(ataušintą),vandenį ir viską ,sumaišau.Masę padalinu į dvi dalis vieną dali supilųį margarinu pateptą formą.Įkitą dalį dedu kakavą gerai išmaišau ir pilu į skardą ant baltos dalies škute pabraukau kad gautūsi dryžuotas. Kepame40-50 minučių apatinėje orkaitės dalyje 175 laipsnių temp.
Mano šeimai labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Neperskaičiau visos temos blush2.gif . Ar žinot kas nors kaip iškepti paprastus, traškius naminius sausainukus? Turiu aštuonių mėnesių sūnelį, kuriam labaaai patinka kramsnoti pirktinius sausainukus, bet jau ju sudėtis... Todėl norėčiau pati pabandyti iškepti g.gif . Tik kad va iš manęs visiškai jokia kulinarė doh.gif . Patarkit, prašau, mamytės. Gal kuri turite paprastą, pigų ir aišku skanų naminių sausainukų receptą?
Atsakyti
Kepu pigų ir paprastą pyragėlį:
stiklinė pieno
stiklinė cukraus
stiklinė manų kruopų
stiklinė avižinių dribsnių
sodos (dedu šaukštelį negesintos)
aliejaus- apie1/3 stiklinės

viską sumaišyti, palaikyti kol manai išbrinks (dėjau juos į šiltą pieną kad greičiau būtų), krėsti į skardą ir kepti apie 40 min. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tutti @ 2005 12 18, 14:56)
Norėčiau pasiūlyti pabandyti laabai skanius sausainiukus. Nežinau ar nieks dar nerašė tokio receptėlio.

Reikės:
2 stiklinių cukraus
4 šaukštų kakavos
8 šaukštų pieno
120 g margarino
3 stiklinių avižinių dribsnių.

Puode ant nedidelės ugnies maišant kaitinti margariną, cukrų, kakavą ir pieną. Maišyti tol, kol pradės burbuliuoti. Tada išjungti ugnį, supilti avižinius dribsius ir išmaišyti.
Iš gautos masės su šaukšteliu ant popieriaus dėlioti sausainiukus, palaukti kol atšals ir sukietės.
Čia vaikystėj mama tokius darydavo, o dabar aš pati kartais pasmaguriauju, labai skanu ir greita  tongue.gif


tutti, o prie avižinių dribsnių galima pridėt džiovintų vaisių, dar kokių sezamų ir t.t.? ax.gif
Atsakyti
nežinau ar pigu, bet kažkaip neblogai skamba wink.gif

Vaisiai arba žiedlapiai su šokoladu


Sudėtis:
tamsusis šokoladas
rožės ar kitos valgomos gėlės žiedas
braškės arba vaisių gabalėliai

Nedideliame dubenyje, uždėtame ant verdančio vandens puodo, ištirpinamas tamsusis (pusiau saldus) šokoladas ir truputį ataušinamas. Nuo mažos rožės ar kitos valgomos gėlės žiedo atsargiai nuskabomi žiedlapiai. Imama po vieną žiedlapį ir panardinama į šokoladą (tik viena pusė, nes taip žiedlapis atrodo patraukliau). Nukratomas šokolado perteklius. Žiedlapiai sudedami į folija išklotą skardą, kur jie sustingsta. Braškės ar cukruoti vaisių gabalėliai panardinami į šokoladą; įmerkiama visa uoga ar tik jos pusė.
Tokius vaisius patartina patiekti su kava ar likeriu.
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 02 08, 20:33)
tutti, o prie avižinių dribsnių galima pridėt džiovintų vaisių, dar kokių sezamų ir t.t.?  ax.gif


Nebandžiau, bet manau turėtų būti skanu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutti: 14 vasario 2006 - 15:01