fililfjonka, dekui kazkaip aiskiau pasidare, bet dar vienas klausimas jauciu irgi durnas , ka reiskia krestelni? ta prasme kad obuoliai su dziuvesiais susmaisytu ar kaip? uzsikabinau as ant sito pyrago ba ziauriai minkyt teslu nemegstu
QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 11:03)
maka prašom konkrečiau.
Konkreciau:
Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti
(nu nemanau, kad brangu)
Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam T.y. uzverdam vandeni, sudedam sviesta ir cukru, tada i ta verdanti vandeni, maisant mediniu saukstu supilami miltai ir maisoma kol atsoka nuo sieneliu, tada nukeliam nuo ugnies, truputi atausinam, sudedam kiausinius ir raitom sausainius. Vsio
O bandeles darau sitas : http://www.sintagma....2256B08005B3795
tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt
QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 08:38)
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.
Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.
Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.
taip, tikrai šitas! Žinok tos morkos nesijaučia- bernai lapnojo net nenutuokdami ką valgo. negalėjo patikėti, kad čia iš morkų. Visi kas ragavo labai gyrė. Tik dar gali papildomai razinų įdėt- dar skaniau bus.
QUOTE(maka @ 2005 05 12, 13:09)
Konkreciau:
Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti
(nu nemanau, kad brangu)
Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam T.y. uzverdam vandeni, sudedam sviesta ir cukru, tada i ta verdanti vandeni, maisant mediniu saukstu supilami miltai ir maisoma kol atsoka nuo sieneliu, tada nukeliam nuo ugnies, truputi atausinam, sudedam kiausinius ir raitom sausainius. Vsio
O bandeles darau sitas : http://www.sintagma....2256B08005B3795
tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt
Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens
1 stiklinė miltų
100 g sviesto
3 kiaušiniai
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti
(nu nemanau, kad brangu)
Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam T.y. uzverdam vandeni, sudedam sviesta ir cukru, tada i ta verdanti vandeni, maisant mediniu saukstu supilami miltai ir maisoma kol atsoka nuo sieneliu, tada nukeliam nuo ugnies, truputi atausinam, sudedam kiausinius ir raitom sausainius. Vsio
O bandeles darau sitas : http://www.sintagma....2256B08005B3795
tik medaus ir kitu pribambasu nededu. Irgi nebrangu, nes nemazas kalnas gaunasi, nors mano abzoroms 1-2 dienoms yra ka valgyt
O ka reiskia du kart kildinta tesla? Nesupratau nieko o labainoreciau issikept tu bandeliu
QUOTE(Varvara @ 2005 05 13, 17:39)
O ka reiskia du kart kildinta tesla? Nesupratau nieko o labainoreciau issikept tu bandeliu
Du kart kildinta, tai kai pakyla raugas:mieles, cukrus, pienas, miltu siek tiek, pakyla, tada uzmaisai jau normalia tesla, ji pakyla ir kepi
QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 14:09)
esmė, kad jis turi persigerti obuolių sultimis, kad sušlaptų, kitaip bus nevalgomas.
va va, man kaip tik tas nevalgomas variantas ir gavosi... ir beje, as "krestelejau"
kaip kazkas sake, tai man visas sviestas ir obuoliai i viena puse subyrejo ir puse pyrago gavosi vien trupiniai...
Na, išbandžiau išgirtą morkų pyragą Liuks gavosi Man labai patiko, pažįstamai, mamai irgi, o dukra tai vis prašo, kad dar ir dar kepčiau Tikrai labai skanus ir jokių morkų nesijaučia Tik vat vyras tik vieną gabaliuką paragavo (šiaip saldumynų megėjas), jam nelabai. Bet mums užtat daugiau buvo
Dra man čia neaišku dėl to morkų pyrago - per daug čia viskas paprastai atrodo. Kiek tų morkų reikia? Irgi 1 stiklinės? O jos kaip tarkuotos - stambiai ar smulkiai?
QUOTE(filifjonka @ 2005 05 12, 12:30)
ok.
200 g dziuvesiu
100 g cukraus
3 rūgštūs obuoliais (pjaustom skiltelėm)
sviesto reikia 75 g. tikrai uztenka.
ikloji forma svietiniu popierium. dedi supjaustytus obuolius. supili sumaishutus džiuvėsius su cukrum. krestelni. tada dedi sviesta. pjaustai plonais gręžinėliais ir dedi ant virshaus.
jei darot su dziuvesiais tai geriau tiktu rūgštūs obuoliai ir mažiau cukraus, nes džiuvėsiai saldus savaime.
kepti apie 20-30 min. 180-200 C temperaturoje
200 g dziuvesiu
100 g cukraus
3 rūgštūs obuoliais (pjaustom skiltelėm)
sviesto reikia 75 g. tikrai uztenka.
ikloji forma svietiniu popierium. dedi supjaustytus obuolius. supili sumaishutus džiuvėsius su cukrum. krestelni. tada dedi sviesta. pjaustai plonais gręžinėliais ir dedi ant virshaus.
jei darot su dziuvesiais tai geriau tiktu rūgštūs obuoliai ir mažiau cukraus, nes džiuvėsiai saldus savaime.
kepti apie 20-30 min. 180-200 C temperaturoje
vakar kepiau šitą pyragą, tai ko gero gavosi neblogai užbėgusi dragė paragavo ir pareiškė, kad "čia gi toks pats, kaip bare "prie parlamento" būdavo!" Aš tai jai neraportavau iš anksto kad šitas receptas kaip tik tas ir yra Na labai patiko, ir paprasta ir greita, netgi grįžus po darbo spėjau apsiukti. Ir vyras įvertino