QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 12:30)
pvz imi obuoliuką, apipjauni aplink kotelį, kotelį išrauni, sėklas išskobi šaukšteliu ir dedi įdaro. Įdarų galima visokių prigalvot, pvz.:
1) truputį medaus ir razinų (vietoj razinų galima smulkintų džiovintų figų/graikinių riešutų/lukštentų truputį sausai paskrudintų saulėgražų ar sezamo sėklų/dar ko nors pagal fantaziją)
2) varškės, sumaišytos su razinom ir truputį pasaldintos cukrum ar medum. jei sausa varškė, išmaišyt su šaukšteliu pieno, jogurto ar grietinės.
3) įdaras "Slėpynės" - kruopytė medaus + džiovinta slyva ar abrikosas, į kurią įgrūstas graikiškas riešutas
4) virtų ryžių truputis, likusių nuo košės ar kito patiekalo (tik neaštrių), sumaišytų su razinom/džiovintais abrikosais/trupučiu kokoso drožlių
5) galima saldaus kondensuoto pieno ar rududu šaukštelį įdėt, jei nesidietini (atodūsis
)
žodžiu, visokios variacijos iš varškės, ryžių, medaus, džiovintų vaisių ir riešutų. sveikuoliai dar gali žiupsnelį sėlenų arba kviečių gemalų į įdarą įmest.
prieskoniai, kurių galima įmaišyt į įdarus - vanilinio cukraus žiupsnelis, cinamonas, kardamonas, įspaust citrinos lašiuką dėl kvapo.
tada obuoliukus į skardelę (galima ir neįdarytus, tada geriau saldesni, pvz. golden, arba vasarą - saldiniai kokie), ir kokią stiklinaitę vandens ten įpilt, kad nesviltų. Kepti maždaug 180 - 200 C temperaturoj, kol bus tokio minkštumo, kokį mėgsti. aš tai nemėgstu, kai ištežta, tai labai ilgai nekepu.
būtinai kepsiu šį savaitgalį, jau užsimaniau
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27