Įkraunama...
Įkraunama...

Pigūs saldumynai

QUOTE(hobo @ 2005 05 06, 14:02)
na va jei jau yra tokia labai gera tema "kaip pigiai pavalgyti", tai gal būtų galima pasidalinti patirtimi ir apie pigius pyragus, sausainius ir t.t. kiek paskaičiau čia receptuose, tai viskas gan prabangu, o finansai šiuo metu neleidžia, bet gerai būtų savaitgaliui ką nors skanaus prakept ar pan. jei kas turite kokį topini "papigiaiską" neįmantrų receptėlį, tai prašom labai pasidalint ir kuo greičiau smile.gif  4u.gif


dar kepti obuoliai su įdaru ar be jo nebrangus ir sveikas desertas smile.gif
Atsakyti
pvz?
Atsakyti
Smike, ar šitas?
SVEIKUTES kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas
tikiuosi jums patiks ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu



Bet čia ne vikšrelio, o ingos888...
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 12:30)


pvz imi obuoliuką, apipjauni aplink kotelį, kotelį išrauni, sėklas išskobi šaukšteliu ir dedi įdaro. Įdarų galima visokių prigalvot, pvz.:
1) truputį medaus ir razinų (vietoj razinų galima smulkintų džiovintų figų/graikinių riešutų/lukštentų truputį sausai paskrudintų saulėgražų ar sezamo sėklų/dar ko nors pagal fantaziją)
2) varškės, sumaišytos su razinom ir truputį pasaldintos cukrum ar medum. jei sausa varškė, išmaišyt su šaukšteliu pieno, jogurto ar grietinės.
3) įdaras "Slėpynės" - kruopytė medaus + džiovinta slyva ar abrikosas, į kurią įgrūstas graikiškas riešutas
4) virtų ryžių truputis, likusių nuo košės ar kito patiekalo (tik neaštrių), sumaišytų su razinom/džiovintais abrikosais/trupučiu kokoso drožlių
5) galima saldaus kondensuoto pieno ar rududu šaukštelį įdėt, jei nesidietini (atodūsis verysad.gif )

žodžiu, visokios variacijos iš varškės, ryžių, medaus, džiovintų vaisių ir riešutų. sveikuoliai dar gali žiupsnelį sėlenų arba kviečių gemalų į įdarą įmest.
prieskoniai, kurių galima įmaišyt į įdarus - vanilinio cukraus žiupsnelis, cinamonas, kardamonas, įspaust citrinos lašiuką dėl kvapo.

tada obuoliukus į skardelę (galima ir neįdarytus, tada geriau saldesni, pvz. golden, arba vasarą - saldiniai kokie), ir kokią stiklinaitę vandens ten įpilt, kad nesviltų. Kepti maždaug 180 - 200 C temperaturoj, kol bus tokio minkštumo, kokį mėgsti. aš tai nemėgstu, kai ištežta, tai labai ilgai nekepu.

būtinai kepsiu šį savaitgalį, jau užsimaniau smile.gif
Atsakyti
orkaitę tai iš anksto įkaitint, jei ką, bet turbūt ir taip aišku rolleyes.gif

Atsakyti
[QUOTE]vietoj miltų ir manų.
200 g dziuvėselių 100 g cukraus sumaišai ir ant obuoliu papjaustytu suverti. krestelni keliskart. sviestas ant viršaus ir psio.
pati tik vakar iš receptų rezervo išbandžiau pirmą kartą. vyras sakė, kad skanu [QUOTE]

Persiprasau uz durna klausima, bet kiek to sviesto ir kaip ji det? gabalais? ba tept ant dziuveseliu kazkaip nesiteps?? Ir ar nebutu galima vietoj abouliu uogienes obuoliu?
Atsakyti
aš tai sviestą supjaustau plonom riekutėm ir apdedu. dedu obuolius, dar negirdėjau, kad kas dėtų obuolių uogienę. manau, kad obuoliai čia labiau, nes pyragos esmė, kad jis turi persigerti obuolių sultimis, kad sušlaptų, kitaip bus nevalgomas.
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 05 11, 12:11)
Smike, ar šitas?
SVEIKUTES  kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti  pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas  labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka  );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas   
tikiuosi jums patiks  ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu 
Bet čia ne vikšrelio, o ingos888...



Oi ne! schmoll.gif Sitas tai visai nepigus- jau vien 6 kiausai ka reiskia! sad.gif As truputi persiprasau, pasirodo tas receptas buvo 4 psl. tos temos. Va cia
Atsakyti
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.

Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...


šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 05 12, 09:38)
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.

Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... 
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.


Sitas, sitas smile.gif nesijaucia ten perdaug morku, pas mus paprastai per pusvalandi isgaruoja. Siaip dar is pigesniu yra plikyti sausainiai (skanu, bet terliones truputi yra, kol israngai juos ant skardos), dar ivairios mielines bandeles (as dazniausiai kepu su cinamonu) rolleyes.gif
Atsakyti
maka prašom konkrečiau.
Atsakyti
[quote=ametista,2005 05 11, 13:49]
[QUOTE]vietoj miltų ir manų.
200 g dziuvėselių 100 g cukraus sumaišai ir ant obuoliu papjaustytu suverti. krestelni keliskart. sviestas ant viršaus ir psio.
pati tik vakar iš receptų rezervo išbandžiau pirmą kartą. vyras sakė, kad skanu [QUOTE]

Persiprasau uz durna klausima, bet kiek to sviesto ir kaip ji det? gabalais? ba tept ant dziuveseliu kazkaip nesiteps?? Ir ar nebutu galima vietoj abouliu uogienes obuoliu?
[/quote]

ok.
200 g dziuvesiu
100 g cukraus
3 rūgštūs obuoliais (pjaustom skiltelėm)
sviesto reikia 75 g. tikrai uztenka.

ikloji forma svietiniu popierium. dedi supjaustytus obuolius. supili sumaishutus džiuvėsius su cukrum. krestelni. tada dedi sviesta. pjaustai plonais gręžinėliais ir dedi ant virshaus.
jei darot su dziuvesiais tai geriau tiktu rūgštūs obuoliai ir mažiau cukraus, nes džiuvėsiai saldus savaime.
kepti apie 20-30 min. 180-200 C temperaturoje

su uogiene.... g.gif ta prasme tyre?
nelabai isivaizduoju...tyre nusileis ant formos dugno, net jei piltum ant virshaus... jis labai trapus, tai nezinau, kaip paskui ji nukrapštyt reiktų g.gif
Atsakyti