regna, bet įsivaizduoju kad tas pyragas tai tikrai nemenkas gaunasi ane?
QUOTE(ssanta @ 2009 05 10, 20:17)
regna, bet įsivaizduoju kad tas pyragas tai tikrai nemenkas gaunasi ane?
Tavo tiesa,tas pyragas gaunasi gerai-geras.
Aš,jį supjausčiau,nedideliais kvadratais,tai gavosi nemažai.
Jis,saldžiai rūgštokas,toks trapus,man patiko,pabandyt,tikrai verta.
Kai kepsi nedarinėk duryčių,jau ,kaip paruduos tuomet,bent man taip sakė draugė.
Aš,vakar kepiau su spanguolių kisieliumi{reikėjo lauktuvėms},tai geresnis skonis.
Viską ruošiau su kombainu.
Kaip aš,supratau,tai šiame recepte,reikia viską vieną po kito{eiliškumo tvarka išplakti po vieną produktą}
Pasikartosiu,kiaušiniai+cukrus+kisielius+aliejus+miltai su priedais.
gal zinote kokiu saldumynu receptu, kur reiketu nemazai grietines? parsivezem is kaimo, o nera kur tiek det, bijau kad greit jau suges....
QUOTE(pagieza2 @ 2009 05 11, 17:00)
gal zinote kokiu saldumynu receptu, kur reiketu nemazai grietines? parsivezem is kaimo, o nera kur tiek det, bijau kad greit jau suges....
labas as zinau kur reikia nemazai grietines paprasciausi karameliniai saldainiai jei kas pamenate ir jei kas turite tas rusiskas formelis ivairiausiu gyvunu tai receptelis ten zinomas pasiimkite koki metalini puodeli ar kita tinkama puoda nemazam laikymui ant ugnies ar elektrines plyteles idekite 2 gerus saukstus grietines truputi nedaug sviesto arba galima ir be sviesto ir ideti kokia apie 100gramu cukraus. Dabar su cukrumi jei norit kietesniu saldainiu tikru kaip sakoma ciulpiamu dekite ir daugiau sukraus o jei norit tokiu kaip irisas minkstu kur gerai pire dantu limpa tai dekite maziau cukraus. Kai viska sudesite uzdekite and didziausios ugnies ir virkite bei maisykite, kol po kokiu 20 minuciu kai kada maziau pradeda keisti spalva i karamelines kai pradeda keisti spalva ten zinoma jau verda viskas tai dar palaikykite kol visiskai pakeis spalva ir karameles spalva ir tada isiunkite ugni ir paskubekite ispilti nes viskas pradeda gana greitai stengti ispilkyte i formelis arba tiesiog ant metaliniu kokiu pavirsiu na ir ka skanaus man tai patinka
Siūlau išsirinkti bet kokį pyrago receptą, tik jei į jo sudėtį įeina aliejus, pienas, sviestas/margarinas, vietoj šių dalykų dėti atitinkamą kiekį grietinės .
atsimenu kai dar maza buvau mama mus savaitgali lepindavo orkaiteje apkepintom baronkom su kondencofke na ji tas dar tarybines didelias minkstas barankas perpjaudavo per viduri ir dar i keturias dalis ir aptepdavo kondencuotu pienu saldziu, manu koks rududu ne ka prasciau suveiktu ir dedavo apskrudinti i orkaite . tiesa as to skanesto neragavau nuo vaikystes laiku ir negaliu pasakyti ar ne tarybiniams vaikams tai praeitu uz skanesta , bet man tai liko kuo silciausi prisiminimai.. dar mama virdavo riebaluose spurgytes ir kazkokias gelytes kurios labai issipusdavo ir jas pabarstydavo cukraus pudra... tik cia jau receptu nezinau
[quote=emiliuxas,2009 05 11, 23:01]
su tavo šiltais vaikystės prisiminimais.
Vaikystės skonis buvo nuostabus ,bet,jis liko tik prisiminimuose
Ydomu ar jį būtų galima sukurti
su tavo šiltais vaikystės prisiminimais.
Vaikystės skonis buvo nuostabus ,bet,jis liko tik prisiminimuose
Ydomu ar jį būtų galima sukurti
kukuruzu pyragas labai pigu ir paprasta
1 pakis saldziu kukuruzu
medaus, cukraus, grietines
grietine, cukru ir medu pakaitinti keptuvj, kol gaunasi karamele (tik neperkepinkit, neis ikasti) tada dar kol karsta po truputi pilti ant kukuruzu ir maisyti. palaukti kol atves. na MB per pusdieni ji visa suvalgo o is viso pakio iseina nemazai
1 pakis saldziu kukuruzu
medaus, cukraus, grietines
grietine, cukru ir medu pakaitinti keptuvj, kol gaunasi karamele (tik neperkepinkit, neis ikasti) tada dar kol karsta po truputi pilti ant kukuruzu ir maisyti. palaukti kol atves. na MB per pusdieni ji visa suvalgo o is viso pakio iseina nemazai
QUOTE(Tiutelis @ 2009 05 05, 14:16)
Gal kas zinot recepta tokio pyrago, kur dali teslos augini savaite, o kita dali kepi ir taip kiekviena savaite.
as turiu , galeciau pasidalint ta tesla, tik kad kaimely gyvenu
QUOTE(pagieza2 @ 2009 05 19, 13:00)
kukuruzu pyragas labai pigu ir paprasta
1 pakis saldziu kukuruzu
medaus, cukraus, grietines
grietine, cukru ir medu pakaitinti keptuvj, kol gaunasi karamele (tik neperkepinkit, neis ikasti) tada dar kol karsta po truputi pilti ant kukuruzu ir maisyti. palaukti kol atves. na MB per pusdieni ji visa suvalgo o is viso pakio iseina nemazai
1 pakis saldziu kukuruzu
medaus, cukraus, grietines
grietine, cukru ir medu pakaitinti keptuvj, kol gaunasi karamele (tik neperkepinkit, neis ikasti) tada dar kol karsta po truputi pilti ant kukuruzu ir maisyti. palaukti kol atves. na MB per pusdieni ji visa suvalgo o is viso pakio iseina nemazai
o kiek reikia medaus ,grietines ir cukraus?
QUOTE(regna @ 2009 05 11, 03:34)
Kaip aš,supratau,tai šiame recepte,reikia viską vieną po kito{eiliškumo tvarka išplakti po vieną produktą}
Pasikartosiu,kiaušiniai+cukrus+kisielius+aliejus+miltai su priedais.
Pasikartosiu,kiaušiniai+cukrus+kisielius+aliejus+miltai su priedais.
Sveikos, o man toks kvailas klausimas visada kyla, kisielių reikia dėti paruoštą? ar miltelius? Ir visada nežinau, ką daryt, kai recepte būna, kislielius, pudingas ar pan.
Visos temos neperžvelgiau, tai atsiprašau, jei netyčia pasikartosiu.
NETIKRI "RAFAELLO"
Varškę ištrinti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Formuoti rutuliukus, apvolioti kokoso drožlėse ir Galima į viduriuką įsprausti riešutą, raziną. Galima dar visko praimprovizuoti. vaikų vaišėms - labai šaunu, ypač, kai tą darbą patys vaikai gali ir atlikti
NETIKRI "RAFAELLO"
Varškę ištrinti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Formuoti rutuliukus, apvolioti kokoso drožlėse ir Galima į viduriuką įsprausti riešutą, raziną. Galima dar visko praimprovizuoti. vaikų vaišėms - labai šaunu, ypač, kai tą darbą patys vaikai gali ir atlikti