Šiandien ir aš kepiau tą išgirtą morkų pyragą ir gavosi pavaišinau netikėtai užsukusius svečius tai ir sukirto visą pyragą ir dar recepto paprašė
kepiau iš dvigubos normos ir dar razinų pridėjau, tik kepė man jis 40min , o ne 20
na o man labai skanu graikiski riesutai sokolada, pirmiausia istirpinu juoda sokolada su trupuciu sviesto induke, kuri istatau i verdanti vandeni po to graikisku riesutus apipilu skystu sokoladu, palaukiu kol sustings ir tad jau negaliu sustoti
Ypatingas obuolių pyragas
3 kiaušiniai
5 obuoliai
puse šaukšto cukraus
medaus
miltų 120g
aliejaus
Miltus sumaišyti su kiaušiniais, įdėti cukraus, viską gerai išmaišyti. Įdėti medaus dar kartą išmaišyti, įpilti į formą, 5min palaikyti orkaitėj. Išėmus įdėti obuolius, apipilti aliejumi ir vėl dėti į orkaitę. Kepti 30min.
3 kiaušiniai
5 obuoliai
puse šaukšto cukraus
medaus
miltų 120g
aliejaus
Miltus sumaišyti su kiaušiniais, įdėti cukraus, viską gerai išmaišyti. Įdėti medaus dar kartą išmaišyti, įpilti į formą, 5min palaikyti orkaitėj. Išėmus įdėti obuolius, apipilti aliejumi ir vėl dėti į orkaitę. Kepti 30min.
QUOTE(Irmuliux @ 2007 12 27, 16:53)
Perskaičiau visą temą ir radau be galo šaunių ir paprastų receptukų. Šiandien mėginsiu kepti taip išgirtą morkų pyragą.
Taip pat norėčiau pasiūlyti jums savo pyrago receptuką. Šiam pyragui galima sunaudoti visas nesuvalgytas uogienes, kurių dažnai palieka nuo praėjusių ir užpraėjusių metų... Taip pat galima panaudoti ir parūgusią uogienę.
Taigi, reikės:
1 stiklinės uogienės (bet kokios, aš sudedu visą puslitriuką ir puikiai gaunasi)
1 šaukštelio sodos
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės kefyro
2 kiaušinių
2 stiklinių miltų
Sodą suberiam į uogienę, gerai išmaišom ir paliekam 1,5 valandos išputoti. Kai uogienė su soda išputoja, sudedam visus produktus ir užmaišom grietinės tirštumo tešlą. Supilam tešlą į skardą ir kepam 200 laipsnių karštumo orkaitėj, kol pyragas gražiai paruduos ir iškils. Ar iškepes patikrinam, ibesdamos degtuką - jei tšla nelimpa, vadinas iškepes. Skanaus.
Man jis visad puikiai pavyksta, gaunasi toks drėgnas kaip meduolis. Pabandykit...
Taip pat norėčiau pasiūlyti jums savo pyrago receptuką. Šiam pyragui galima sunaudoti visas nesuvalgytas uogienes, kurių dažnai palieka nuo praėjusių ir užpraėjusių metų... Taip pat galima panaudoti ir parūgusią uogienę.
Taigi, reikės:
1 stiklinės uogienės (bet kokios, aš sudedu visą puslitriuką ir puikiai gaunasi)
1 šaukštelio sodos
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės kefyro
2 kiaušinių
2 stiklinių miltų
Sodą suberiam į uogienę, gerai išmaišom ir paliekam 1,5 valandos išputoti. Kai uogienė su soda išputoja, sudedam visus produktus ir užmaišom grietinės tirštumo tešlą. Supilam tešlą į skardą ir kepam 200 laipsnių karštumo orkaitėj, kol pyragas gražiai paruduos ir iškils. Ar iškepes patikrinam, ibesdamos degtuką - jei tšla nelimpa, vadinas iškepes. Skanaus.
Man jis visad puikiai pavyksta, gaunasi toks drėgnas kaip meduolis. Pabandykit...
O kuo butu galima pakeist kefyra?
QUOTE(Mirabela @ 2009 04 06, 10:41)
O kuo butu galima pakeist kefyra?
as irgi norejau to paties paklausti? gal kas gali padet??? kefyro neturiu, gal galima ji pakeisti grietine sumaisius su pienu??
QUOTE(rootha @ 2009 04 10, 11:05)
as irgi norejau to paties paklausti? gal kas gali padet??? kefyro neturiu, gal galima ji pakeisti grietine sumaisius su pienu??
Geriau dėk vien grietinę, neriebią
QUOTE(asrasa123 @ 2009 04 10, 20:55)
Nearndu pigau sokolado jis labai geras buvo toks block atrodo panevezyje dingo is prekybos. ;(((
Panevezyje Blok 200 gr sokolado po 3.49 Lt ( atrodo) yra RIMI netoli kasu, kur sokoladai
QUOTE(LAILA @ 2006 12 05, 16:46)
Nu kepiau siandien morku piraga, nu tikrai pigu greita ir skanu. Pirago jau neber. Dideliai seimynai siulau daryti dviguba porcija
As dar biski razinu idejau (kazkur spintelei radau) ir medaus sauksta. Ai dar sviesto gal sauksta (irgi kazkoks gabaliukas saldytuve metesi) manau cia dar improvizuoti galima, jeigu ideti cinamono ir dar kokiu prieskoniu gausis tipo meduolis. Aciuks uz recepteli
As dar biski razinu idejau (kazkur spintelei radau) ir medaus sauksta. Ai dar sviesto gal sauksta (irgi kazkoks gabaliukas saldytuve metesi) manau cia dar improvizuoti galima, jeigu ideti cinamono ir dar kokiu prieskoniu gausis tipo meduolis. Aciuks uz recepteli
O man be visų šitų prieskonių gavosi pavadinčiau Morkų meduolis nors dariau pagal šio pyrago receptą
Pigus, bet labai skanus
Šokoladinis ryžių pudingas
*Apvaliųjų ryžių (jie geriausiai suverda, ištęžta),
*pieno (galima ir be jo ar vietoj jo imti grietinėlę),
*kakavos miltelių (galima daryt ir be kakavos, tada reikėtų kokio citrusinio vaisiaus žievelių)
*cukraus,
*vanilino.
*Taip pat galima įberti žiupsnelį kavos dėl aromato, maltų riešutų ir pan.
Išvirti vandeny ryžius, įpilti pieno ir dar pavirti kokias 10min, kol gerai išbrinks. Sudėti į indą aukštomis sienelėmis, įberti cukrų, visa kita iš sąrašo ir sutrinti trintuvu (dar vadinamu blenderiu), kol liks vientisa masė.
Bananinis- kakavinis kremas
Kartais pasitaiko nuolaidų bananams, tad galima priskirti šį skanėstą prie pigių
Bananą šakute ar trintuvu sutrinti su kakava. Cukraus nereik, nes banano salddumo pakanka. Viskas, desertas paruoštas Gali būti naudojamas kaip pertepimas kepiniams ar įdaras plikytiems pyragėliams
Šokoladinis ryžių pudingas
*Apvaliųjų ryžių (jie geriausiai suverda, ištęžta),
*pieno (galima ir be jo ar vietoj jo imti grietinėlę),
*kakavos miltelių (galima daryt ir be kakavos, tada reikėtų kokio citrusinio vaisiaus žievelių)
*cukraus,
*vanilino.
*Taip pat galima įberti žiupsnelį kavos dėl aromato, maltų riešutų ir pan.
Išvirti vandeny ryžius, įpilti pieno ir dar pavirti kokias 10min, kol gerai išbrinks. Sudėti į indą aukštomis sienelėmis, įberti cukrų, visa kita iš sąrašo ir sutrinti trintuvu (dar vadinamu blenderiu), kol liks vientisa masė.
Bananinis- kakavinis kremas
Kartais pasitaiko nuolaidų bananams, tad galima priskirti šį skanėstą prie pigių
Bananą šakute ar trintuvu sutrinti su kakava. Cukraus nereik, nes banano salddumo pakanka. Viskas, desertas paruoštas Gali būti naudojamas kaip pertepimas kepiniams ar įdaras plikytiems pyragėliams
Vakar pas draugę valgiau skanų pyragą.
Grįžusi sugalvojau išsikepti ir,pati,išbandžiau savo virtuvėje.
Nežinau,gal iš čia esančių turite šį receptą,bet aš nutariau parašyti,gal ier jums patiks.Mano šeimynai labai patiko.
Pyragui reikia:
1.6 kiaušinių,
2.stikinės cukraus,
3stiklinės aliejaus,
4.stiklinės miltų,
5 kisieliaus[geriausia spanguolų,kiekis priklauso nuo to,kiek yra viename pokelyje,tarkime80.g.reikės pora pokelių kisieliaus}
6.kepimo miltelių1,5 arb.šaukštelio,
7.džiuvėsėlių,kepimo formai pabarstyti,trupučio aliejaus jai ištepti.
Supilame kiaušinius {į kombainą virtuvinį}su stikline cukraus ir gerai išplakame.
Supilame aliejų gerai išsukame.
Supilame kisielių išsukame.
Supilame miltus ,vanilinį cukrų,miltelius kepimo,išsukame.
Galima naudoti įvairius komnditerinius kvapus{aš jų nenaudoju,tai nenatūralu}
Kepimo formą ištepame aliejumi,pabarstome džiuvėsiais,supilame masę įdedame į orkaitę kepame 180C. -45-50 min.
Atvėsiname,supjaustome kvadratais.
Grįžusi sugalvojau išsikepti ir,pati,išbandžiau savo virtuvėje.
Nežinau,gal iš čia esančių turite šį receptą,bet aš nutariau parašyti,gal ier jums patiks.Mano šeimynai labai patiko.
Pyragui reikia:
1.6 kiaušinių,
2.stikinės cukraus,
3stiklinės aliejaus,
4.stiklinės miltų,
5 kisieliaus[geriausia spanguolų,kiekis priklauso nuo to,kiek yra viename pokelyje,tarkime80.g.reikės pora pokelių kisieliaus}
6.kepimo miltelių1,5 arb.šaukštelio,
7.džiuvėsėlių,kepimo formai pabarstyti,trupučio aliejaus jai ištepti.
Supilame kiaušinius {į kombainą virtuvinį}su stikline cukraus ir gerai išplakame.
Supilame aliejų gerai išsukame.
Supilame kisielių išsukame.
Supilame miltus ,vanilinį cukrų,miltelius kepimo,išsukame.
Galima naudoti įvairius komnditerinius kvapus{aš jų nenaudoju,tai nenatūralu}
Kepimo formą ištepame aliejumi,pabarstome džiuvėsiais,supilame masę įdedame į orkaitę kepame 180C. -45-50 min.
Atvėsiname,supjaustome kvadratais.