Įkraunama...
Įkraunama...

Pigūs saldumynai

Labai keistas ir idomus receptas bigsmile.gif , ko gero bandysiu, nes grietineles vis dar negaliu atsivalgyt lotuliukas.gif

jurvite, o ta saldu varianta pati bandei daryt? Ar tik cesnakini?
Atsakyti
Abu bandžiau. Česnakinį pirmąkart darydama sugadinau į jau išplaktą įpildama dar kiek pieno, o antrąkart viskas thumbup.gif išėjo. O saldus- mmm... iškart pavyko, kelias minutes paplakiau ir iškart susiplakė tiršta grietinėlė tongue.gif Įbėriau vanilinio cukraus, tai buvo labai skani, žinoma, man, kaip riebalų nemėgėjai, jos užtenka po nedaug pasigardžiuot biggrin.gif O dėl kitų kokių priedų tai nžn ar tiktų. Mat toks keistas ir neįprastas gaminys, tai dar su juo eksperimentuot nedrįstu ax.gif Bet panaudot koiems desertams, pertepimams tai- thumbup.gif
Atsakyti
Na vakar suplakiau as ta grietinele, tai ismeciau blush2.gif gal paskubejau ir tik po to pagalvojau, kad galima butu kokius vaflius patept ar kazka panasaus.
Buvau nusitekusi valgyt taip, kaip iprasta grietinele, bet kol ta sauksteli valgai, gal ir nieko, bet prarijus, burnoj lieka aliejaus skonis, net neskonis, o tas jausmas, vos ne kaip alieju saukstais valgytum ax.gif Tai mums nelabai, va taip valgyt, nieks nevalge, tik paragavo doh.gif

O susiplake thumbup.gif , labai greitai, taip pat su blenderiu plakiau.

Gal geriau reik daryt ta cesnakyni g.gif Tik o kur tu ji dedi ax.gif ? Pvz.salotom uztasyti galima g.gif ? Ir kokiom tinka?

Lyg tai kazkas dar rase, kad nesusiplake. Man atrodo, reikia, kaip majoneza daryti. Plakti galima tik i viena puse, t.y. judesiai tik viena kryptim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 19 balandžio 2008 - 14:23
biggrin.gif mes irgi nekabinom labai šauštais. Bet ir neišmečiau. Saldaus šaukštelį į lėkštutę su pjaustytais vaisiais įsidėjau, tai skanu buvo. O dėl riebumo, tai čia taip išeitų, kad 2/3 aliejaus tam kiekyje. Riebu, bet jai tik šaukštelį paragauji, tei nieko. Ypač kai pagalvoji, kiek aliejaus suvartoja žmonės kepdami maistą aliejuje.
O dėl česnakinio, tai neblogai jame pamarinuoti mėsą, kepant užpilti ant bulvių ar kito kepinio, tada patroškinti thumbup.gif
Papildyta:
Beje, kas tas blenderis? Aš mat tokia neišprususi, kad tik lietuviškus žodžius žinau, tokius kaip trintuvas ( koks kaip kotas, gale su peiliuku, kuris sukdamas smulkina) ar plaktuvas (kuriuo kokteiliai ar skysta tešla maišoma, plakama). Aš tai naudojau trintuvą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 19 balandžio 2008 - 14:36
QUOTE(jurvite @ 2008 04 19, 14:40)

Beje, kas tas blenderis? Aš mat tokia neišprususi, kad tik lietuviškus žodžius žinau, tokius kaip trintuvas ( koks kaip kotas, gale su peiliuku, kuris sukdamas smulkina) ar plaktuvas (kuriuo kokteiliai ar skysta tešla maišoma, plakama). Aš tai naudojau trintuvą...

Lietuviškai vadinas maišytuvas :skirtas sriuboms,piurė ir kokteiliams gaminti smile.gif Aš pirkau [COLOR=yellow]maximoi,tai mokėjau 59 lt.,philips thumbup.gif Labai gerai vaikam tyrelės isitrina, thumbup.gif Tai toks kur koto gale peiliukas yra ir sukdamasis išplaka gerai wub.gif
Atsakyti
Cia as rasiau, kad neissiplake, gal mano blenderis per silpnas...tik 150...
O cesnakini padaza norejau panaudot vistai aptept (pamarnuot). smile.gif
Atsakyti
Aš nebrangių desertų ir net tik desertų receptėlių randu blog'uose, pavyzdžiui šitam http://gyvenam.blogs.../label/Receptai Paprasti, ne prasti. Ir šiaip labai nuoširdi jo šeimininkė Dalia, malonu pasiskaitinėti būna. 4u.gif
Atsakyti
Gal jau kas rašė, bet dėl visa ko parašysiu avižinių sauainukų receptą, kuris tikrai pigus ir labai greitai padaromas:
1 stiklinę aliejaus pakaitinti (neužvirinti), dėti 3 stiklines avižinių dribsnių, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės miltų, 2 kiaušinius ir dar kokių prieskoniukų ar vanilinio cukraus. Viską sumaišius šaukštu dedu į skardą, šiek tiek rankomis pataisau, kad apvalesni ir tvirtesni būtų ir kepu maždaug 190 laipsnių apie 15 min. (čia kas kokius labiau mėgsta, tas tiek ir kepa:)
Aš juos labai mėgstu su pienu, ar kava balta, be to, tai ir dietiškas ko gero produktas:)
Skanaus, kas keps drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu labai saunus skyrelis, labai fainu ir paprastu receptuku radau, daug nusirasiau ir pradesim kepinet savo seimynai thumbup.gif
Nu va viska perskaiciau bet tokio pyrago kaip mudvi su mama kepam niekur neradau, paprastas, pigus labai ir skanus thumbup.gif
O jis daromas is marinuotu agurku marinato, tai va akurkiukus suvalget marinatas liko, kad jo neispilt issikepkit pyraga thumbup.gif
Reikes:
2 stikliniu agurku marinato(tik skystymo be jokiu prieskoniu, nukoskit geriausiai)
2 stikliniu cukraus
2 stiklines aliejaus
2 stiklines miltu
1 saukstelis sodos
uogienes
Visus produktus sumaisyti, ir supilame i riebalais istepta skarda.( truputi teslos atidekite i sona nes jos prireiks pirago virsui). Tai va supilame tesla i skarda, isliginame ir virsu uztepa megstama uogiene. Tada kur atsidejome truputi teslos, dedame miltu, tiek kad galetume isminkyti ir neliptu prie ranku, ir uztrupiname ant pirago. Dedame i orkaite ir kepame.
Tikrai skanus, nesijaucia nei kad ten jis darytas is tos sunkos. Pabandykit, tikrai verta thumbup.gif
Atsakyti
Pyrageliai su anakardžio riesutais
150g. sviesto,
150g. cukraus,
4 kiausiniai,
250g. asakard. riesutu,{maltu}
250g miltu,
1arbatinis saukstelis cinamono,
1arbatinis s.malto imbiero,
1 arbatinis s. kardamono
1/4a.s. gvaizdikeliu.
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą.
Ant kepamo popieriumi išklotos skardos su konditeriniu švirkštu formuojame pyragelius.
Dedame į orkaitę kepame180.C.maždaug 15min.
Atvėsusius pyragelius puošiame citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi.
papildymas:1/2citrinos sulčių,
cukraus pudros,

!
Atsakyti
Šiandiena,kepiau morkų pyragą{spaudžiau morkų sultisir iš likusių morkų tarkių kepiau}
Mums reikia 3 stiklinių morkų tarkių[dariau pati iš dviejų stiklinių}
reikia3stiklinių miltų{dariau iš dviejų}
2 kiaušiniai,
2 šaukš.
tai sviesto,
kepimo miltelių,
prieskonių {gvaizdikėlių,cinamono,imbiero,vanilino,kardamono}
cukraus{dėjau stiklinę{nes morkos be sulčių}
Supyliau cukrų i virtuvinį kombainą ,įmusiau kiaušinius,{išsukau} sudėjau prieskonius,ištirpintą sviestą.
Ir pačioj pabaigoje supyliau miltus sumaišytus su kepimo milteliais .
Tešlą gerai išplakiau sudėjau į kepimo popieriumi
ištiestą skardą.
Kepiau daugiau kaip pusė valandos.
Iškeptą plokštainį supjausčiau gabaliukais

Atsakyti
Indiška chalva, gaunasi daug, saldu, skanu, o kaina tikrai nėra didelė.Tačiau tokioms nelabai įgudusioms (kaip aš ax.gif ) gerai būtų pasikviest ką į pagalbą, kad maišyt padėtų ir chalva nesušoktų gabalais.

650 ml vandens arba pieno (arba per pusę vandens ir per pusę pieno), 300 gr cukraus ir 0,5 šaukščiuko malto muskato minutę pavirti, tada suberti ketvirtį puoduko razinų, sumažinti liepsną ir lėtai virti.

Ketvirtį puoduko lazyno arba graikiškų riešutų pakepinti aliejuje ir susmulkinti.

Ant nestiprios ugnies ištirpdyti pakelį (200g) sviesto ir suberti pusantro puoduko manų kruopų. Maišant mediniu šaukštu kepti kokias 15 minučių. Tada liepsną sumažinti ir pilti tą sirupą iš pieno, razinų, cukraus ir muskato. Jei mokat viena ranka lėtai pilti, o kita labai kruopščiai maišyti, tai gal ir pagalbos neprireiks, manprireikė ax.gif Reikia išsukti taip, kad nebūtų gumuliukų, tada dar suberkite smulkintus riešutus, uždenkite ir ant silpnos ugnies pavirinkit dar kelias minutes. Galiausiai išjungtą dar gerai permaišyti reikia, kad būtų puri. Labai skani karšta, atvėsusi irgi smile.gif
Atsakyti