Labai keistas ir idomus receptas , ko gero bandysiu, nes grietineles vis dar negaliu atsivalgyt
jurvite, o ta saldu varianta pati bandei daryt? Ar tik cesnakini?
Abu bandžiau. Česnakinį pirmąkart darydama sugadinau į jau išplaktą įpildama dar kiek pieno, o antrąkart viskas išėjo. O saldus- mmm... iškart pavyko, kelias minutes paplakiau ir iškart susiplakė tiršta grietinėlė Įbėriau vanilinio cukraus, tai buvo labai skani, žinoma, man, kaip riebalų nemėgėjai, jos užtenka po nedaug pasigardžiuot O dėl kitų kokių priedų tai nžn ar tiktų. Mat toks keistas ir neįprastas gaminys, tai dar su juo eksperimentuot nedrįstu Bet panaudot koiems desertams, pertepimams tai-
Na vakar suplakiau as ta grietinele, tai ismeciau gal paskubejau ir tik po to pagalvojau, kad galima butu kokius vaflius patept ar kazka panasaus.
Buvau nusitekusi valgyt taip, kaip iprasta grietinele, bet kol ta sauksteli valgai, gal ir nieko, bet prarijus, burnoj lieka aliejaus skonis, net neskonis, o tas jausmas, vos ne kaip alieju saukstais valgytum Tai mums nelabai, va taip valgyt, nieks nevalge, tik paragavo
O susiplake , labai greitai, taip pat su blenderiu plakiau.
Gal geriau reik daryt ta cesnakyni Tik o kur tu ji dedi ? Pvz.salotom uztasyti galima ? Ir kokiom tinka?
Lyg tai kazkas dar rase, kad nesusiplake. Man atrodo, reikia, kaip majoneza daryti. Plakti galima tik i viena puse, t.y. judesiai tik viena kryptim
Buvau nusitekusi valgyt taip, kaip iprasta grietinele, bet kol ta sauksteli valgai, gal ir nieko, bet prarijus, burnoj lieka aliejaus skonis, net neskonis, o tas jausmas, vos ne kaip alieju saukstais valgytum Tai mums nelabai, va taip valgyt, nieks nevalge, tik paragavo
O susiplake , labai greitai, taip pat su blenderiu plakiau.
Gal geriau reik daryt ta cesnakyni Tik o kur tu ji dedi ? Pvz.salotom uztasyti galima ? Ir kokiom tinka?
Lyg tai kazkas dar rase, kad nesusiplake. Man atrodo, reikia, kaip majoneza daryti. Plakti galima tik i viena puse, t.y. judesiai tik viena kryptim
mes irgi nekabinom labai šauštais. Bet ir neišmečiau. Saldaus šaukštelį į lėkštutę su pjaustytais vaisiais įsidėjau, tai skanu buvo. O dėl riebumo, tai čia taip išeitų, kad 2/3 aliejaus tam kiekyje. Riebu, bet jai tik šaukštelį paragauji, tei nieko. Ypač kai pagalvoji, kiek aliejaus suvartoja žmonės kepdami maistą aliejuje.
O dėl česnakinio, tai neblogai jame pamarinuoti mėsą, kepant užpilti ant bulvių ar kito kepinio, tada patroškinti
Papildyta:
Beje, kas tas blenderis? Aš mat tokia neišprususi, kad tik lietuviškus žodžius žinau, tokius kaip trintuvas ( koks kaip kotas, gale su peiliuku, kuris sukdamas smulkina) ar plaktuvas (kuriuo kokteiliai ar skysta tešla maišoma, plakama). Aš tai naudojau trintuvą...
O dėl česnakinio, tai neblogai jame pamarinuoti mėsą, kepant užpilti ant bulvių ar kito kepinio, tada patroškinti
Papildyta:
Beje, kas tas blenderis? Aš mat tokia neišprususi, kad tik lietuviškus žodžius žinau, tokius kaip trintuvas ( koks kaip kotas, gale su peiliuku, kuris sukdamas smulkina) ar plaktuvas (kuriuo kokteiliai ar skysta tešla maišoma, plakama). Aš tai naudojau trintuvą...
QUOTE(jurvite @ 2008 04 19, 14:40)
Beje, kas tas blenderis? Aš mat tokia neišprususi, kad tik lietuviškus žodžius žinau, tokius kaip trintuvas ( koks kaip kotas, gale su peiliuku, kuris sukdamas smulkina) ar plaktuvas (kuriuo kokteiliai ar skysta tešla maišoma, plakama). Aš tai naudojau trintuvą...
Lietuviškai vadinas maišytuvas :skirtas sriuboms,piurė ir kokteiliams gaminti Aš pirkau [COLOR=yellow]maximoi,tai mokėjau 59 lt.,philips Labai gerai vaikam tyrelės isitrina, Tai toks kur koto gale peiliukas yra ir sukdamasis išplaka gerai
Cia as rasiau, kad neissiplake, gal mano blenderis per silpnas...tik 150...
O cesnakini padaza norejau panaudot vistai aptept (pamarnuot).
O cesnakini padaza norejau panaudot vistai aptept (pamarnuot).
Aš nebrangių desertų ir net tik desertų receptėlių randu blog'uose, pavyzdžiui šitam http://gyvenam.blogs.../label/Receptai Paprasti, ne prasti. Ir šiaip labai nuoširdi jo šeimininkė Dalia, malonu pasiskaitinėti būna.
Gal jau kas rašė, bet dėl visa ko parašysiu avižinių sauainukų receptą, kuris tikrai pigus ir labai greitai padaromas:
1 stiklinę aliejaus pakaitinti (neužvirinti), dėti 3 stiklines avižinių dribsnių, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės miltų, 2 kiaušinius ir dar kokių prieskoniukų ar vanilinio cukraus. Viską sumaišius šaukštu dedu į skardą, šiek tiek rankomis pataisau, kad apvalesni ir tvirtesni būtų ir kepu maždaug 190 laipsnių apie 15 min. (čia kas kokius labiau mėgsta, tas tiek ir kepa:)
Aš juos labai mėgstu su pienu, ar kava balta, be to, tai ir dietiškas ko gero produktas:)
Skanaus, kas keps
1 stiklinę aliejaus pakaitinti (neužvirinti), dėti 3 stiklines avižinių dribsnių, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 stiklinės miltų, 2 kiaušinius ir dar kokių prieskoniukų ar vanilinio cukraus. Viską sumaišius šaukštu dedu į skardą, šiek tiek rankomis pataisau, kad apvalesni ir tvirtesni būtų ir kepu maždaug 190 laipsnių apie 15 min. (čia kas kokius labiau mėgsta, tas tiek ir kepa:)
Aš juos labai mėgstu su pienu, ar kava balta, be to, tai ir dietiškas ko gero produktas:)
Skanaus, kas keps
Nu labai saunus skyrelis, labai fainu ir paprastu receptuku radau, daug nusirasiau ir pradesim kepinet savo seimynai
Nu va viska perskaiciau bet tokio pyrago kaip mudvi su mama kepam niekur neradau, paprastas, pigus labai ir skanus
O jis daromas is marinuotu agurku marinato, tai va akurkiukus suvalget marinatas liko, kad jo neispilt issikepkit pyraga
Reikes:
2 stikliniu agurku marinato(tik skystymo be jokiu prieskoniu, nukoskit geriausiai)
2 stikliniu cukraus
2 stiklines aliejaus
2 stiklines miltu
1 saukstelis sodos
uogienes
Visus produktus sumaisyti, ir supilame i riebalais istepta skarda.( truputi teslos atidekite i sona nes jos prireiks pirago virsui). Tai va supilame tesla i skarda, isliginame ir virsu uztepa megstama uogiene. Tada kur atsidejome truputi teslos, dedame miltu, tiek kad galetume isminkyti ir neliptu prie ranku, ir uztrupiname ant pirago. Dedame i orkaite ir kepame.
Tikrai skanus, nesijaucia nei kad ten jis darytas is tos sunkos. Pabandykit, tikrai verta
Nu va viska perskaiciau bet tokio pyrago kaip mudvi su mama kepam niekur neradau, paprastas, pigus labai ir skanus
O jis daromas is marinuotu agurku marinato, tai va akurkiukus suvalget marinatas liko, kad jo neispilt issikepkit pyraga
Reikes:
2 stikliniu agurku marinato(tik skystymo be jokiu prieskoniu, nukoskit geriausiai)
2 stikliniu cukraus
2 stiklines aliejaus
2 stiklines miltu
1 saukstelis sodos
uogienes
Visus produktus sumaisyti, ir supilame i riebalais istepta skarda.( truputi teslos atidekite i sona nes jos prireiks pirago virsui). Tai va supilame tesla i skarda, isliginame ir virsu uztepa megstama uogiene. Tada kur atsidejome truputi teslos, dedame miltu, tiek kad galetume isminkyti ir neliptu prie ranku, ir uztrupiname ant pirago. Dedame i orkaite ir kepame.
Tikrai skanus, nesijaucia nei kad ten jis darytas is tos sunkos. Pabandykit, tikrai verta
Pyrageliai su anakardžio riesutais
150g. sviesto,
150g. cukraus,
4 kiausiniai,
250g. asakard. riesutu,{maltu}
250g miltu,
1arbatinis saukstelis cinamono,
1arbatinis s.malto imbiero,
1 arbatinis s. kardamono
1/4a.s. gvaizdikeliu.
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą.
Ant kepamo popieriumi išklotos skardos su konditeriniu švirkštu formuojame pyragelius.
Dedame į orkaitę kepame180.C.maždaug 15min.
Atvėsusius pyragelius puošiame citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi.
papildymas:1/2citrinos sulčių,
cukraus pudros,
!
150g. sviesto,
150g. cukraus,
4 kiausiniai,
250g. asakard. riesutu,{maltu}
250g miltu,
1arbatinis saukstelis cinamono,
1arbatinis s.malto imbiero,
1 arbatinis s. kardamono
1/4a.s. gvaizdikeliu.
Iš tešlai skirtų produktų užmaišome tešlą.
Ant kepamo popieriumi išklotos skardos su konditeriniu švirkštu formuojame pyragelius.
Dedame į orkaitę kepame180.C.maždaug 15min.
Atvėsusius pyragelius puošiame citrinos sulčių ir cukraus pudros glajumi.
papildymas:1/2citrinos sulčių,
cukraus pudros,
!
Šiandiena,kepiau morkų pyragą{spaudžiau morkų sultisir iš likusių morkų tarkių kepiau}
Mums reikia 3 stiklinių morkų tarkių[dariau pati iš dviejų stiklinių}
reikia3stiklinių miltų{dariau iš dviejų}
2 kiaušiniai,
2 šaukš.
tai sviesto,
kepimo miltelių,
prieskonių {gvaizdikėlių,cinamono,imbiero,vanilino,kardamono}
cukraus{dėjau stiklinę{nes morkos be sulčių}
Supyliau cukrų i virtuvinį kombainą ,įmusiau kiaušinius,{išsukau} sudėjau prieskonius,ištirpintą sviestą.
Ir pačioj pabaigoje supyliau miltus sumaišytus su kepimo milteliais .
Tešlą gerai išplakiau sudėjau į kepimo popieriumi
ištiestą skardą.
Kepiau daugiau kaip pusė valandos.
Iškeptą plokštainį supjausčiau gabaliukais
Mums reikia 3 stiklinių morkų tarkių[dariau pati iš dviejų stiklinių}
reikia3stiklinių miltų{dariau iš dviejų}
2 kiaušiniai,
2 šaukš.
tai sviesto,
kepimo miltelių,
prieskonių {gvaizdikėlių,cinamono,imbiero,vanilino,kardamono}
cukraus{dėjau stiklinę{nes morkos be sulčių}
Supyliau cukrų i virtuvinį kombainą ,įmusiau kiaušinius,{išsukau} sudėjau prieskonius,ištirpintą sviestą.
Ir pačioj pabaigoje supyliau miltus sumaišytus su kepimo milteliais .
Tešlą gerai išplakiau sudėjau į kepimo popieriumi
ištiestą skardą.
Kepiau daugiau kaip pusė valandos.
Iškeptą plokštainį supjausčiau gabaliukais
Indiška chalva, gaunasi daug, saldu, skanu, o kaina tikrai nėra didelė.Tačiau tokioms nelabai įgudusioms (kaip aš ) gerai būtų pasikviest ką į pagalbą, kad maišyt padėtų ir chalva nesušoktų gabalais.
650 ml vandens arba pieno (arba per pusę vandens ir per pusę pieno), 300 gr cukraus ir 0,5 šaukščiuko malto muskato minutę pavirti, tada suberti ketvirtį puoduko razinų, sumažinti liepsną ir lėtai virti.
Ketvirtį puoduko lazyno arba graikiškų riešutų pakepinti aliejuje ir susmulkinti.
Ant nestiprios ugnies ištirpdyti pakelį (200g) sviesto ir suberti pusantro puoduko manų kruopų. Maišant mediniu šaukštu kepti kokias 15 minučių. Tada liepsną sumažinti ir pilti tą sirupą iš pieno, razinų, cukraus ir muskato. Jei mokat viena ranka lėtai pilti, o kita labai kruopščiai maišyti, tai gal ir pagalbos neprireiks, manprireikė Reikia išsukti taip, kad nebūtų gumuliukų, tada dar suberkite smulkintus riešutus, uždenkite ir ant silpnos ugnies pavirinkit dar kelias minutes. Galiausiai išjungtą dar gerai permaišyti reikia, kad būtų puri. Labai skani karšta, atvėsusi irgi
650 ml vandens arba pieno (arba per pusę vandens ir per pusę pieno), 300 gr cukraus ir 0,5 šaukščiuko malto muskato minutę pavirti, tada suberti ketvirtį puoduko razinų, sumažinti liepsną ir lėtai virti.
Ketvirtį puoduko lazyno arba graikiškų riešutų pakepinti aliejuje ir susmulkinti.
Ant nestiprios ugnies ištirpdyti pakelį (200g) sviesto ir suberti pusantro puoduko manų kruopų. Maišant mediniu šaukštu kepti kokias 15 minučių. Tada liepsną sumažinti ir pilti tą sirupą iš pieno, razinų, cukraus ir muskato. Jei mokat viena ranka lėtai pilti, o kita labai kruopščiai maišyti, tai gal ir pagalbos neprireiks, manprireikė Reikia išsukti taip, kad nebūtų gumuliukų, tada dar suberkite smulkintus riešutus, uždenkite ir ant silpnos ugnies pavirinkit dar kelias minutes. Galiausiai išjungtą dar gerai permaišyti reikia, kad būtų puri. Labai skani karšta, atvėsusi irgi