Kylam
Sveikutės,gal kas žinot receptų pyragų su uogiene?Rusys pilnas uogų ir vaflius tepu ir dar galo nesimato
QUOTE(deika @ 2008 03 19, 18:48)
Sveikutės,gal kas žinot receptų pyragų su uogiene?Rusys pilnas uogų ir vaflius tepu ir dar galo nesimato
tikiuosi nieks nesupyks receptukas is temeles, sladumynai su nuotraukom, cia trupiniuotis
500 g miltu
250 g cukraus
200 g sviesto
2 kiausiniai
pak.kepimo milteliu
uogienes
va nuorodele
http://www.supermama...?...9611&st=420
Sveikos Galiu pasiūlyti vieną labai pigų, greit paruošiamą ir gardų desertuką, kurį taip pat galima panaudoti ruošiant kitus desertus, skanumynus.
Taigi, šis skanumynas- tai naminiu būdu pagaminama pasakiško skonio grietinėlė.
Reikės: 0,5stikl pieno (naudoju 2,5proc rieb.), 1 stikl aliejaus, 1-2 v.š. cukraus, 0,5 a.š. vanil. cukraus. Visa tai supylus į aukštą indą plakti trintuvu (tuo ilga rankena, tačiau nežinau ar išeitų plakti maišytuvu). Gaunama puri, tiršta, stangri masė. Ją galima patiekti su sausinukais ar pyragu.
Tiesa, dėl kiekio, tai galima naudoti mažiau nei čia nurodau ar daugiau, bet svarbiausia, kad pieno būtų dvigubai mažiau nei aliejaus.
Taigi, šis skanumynas- tai naminiu būdu pagaminama pasakiško skonio grietinėlė.
Reikės: 0,5stikl pieno (naudoju 2,5proc rieb.), 1 stikl aliejaus, 1-2 v.š. cukraus, 0,5 a.š. vanil. cukraus. Visa tai supylus į aukštą indą plakti trintuvu (tuo ilga rankena, tačiau nežinau ar išeitų plakti maišytuvu). Gaunama puri, tiršta, stangri masė. Ją galima patiekti su sausinukais ar pyragu.
Tiesa, dėl kiekio, tai galima naudoti mažiau nei čia nurodau ar daugiau, bet svarbiausia, kad pieno būtų dvigubai mažiau nei aliejaus.
QUOTE(jurvite @ 2008 04 10, 17:36)
Sveikos Galiu pasiūlyti vieną labai pigų, greit paruošiamą ir gardų desertuką, kurį taip pat galima panaudoti ruošiant kitus desertus, skanumynus.
Taigi, šis skanumynas- tai naminiu būdu pagaminama pasakiško skonio grietinėlė.
Reikės: 0,5stikl pieno (naudoju 2,5proc rieb.), 1 stikl aliejaus, 1-2 v.š. cukraus, 0,5 a.š. vanil. cukraus. Visa tai supylus į aukštą indą plakti trintuvu (tuo ilga rankena, tačiau nežinau ar išeitų plakti maišytuvu). Gaunama puri, tiršta, stangri masė. Ją galima patiekti su sausinukais ar pyragu.
Tiesa, dėl kiekio, tai galima naudoti mažiau nei čia nurodau ar daugiau, bet svarbiausia, kad pieno būtų dvigubai mažiau nei aliejaus.
Taigi, šis skanumynas- tai naminiu būdu pagaminama pasakiško skonio grietinėlė.
Reikės: 0,5stikl pieno (naudoju 2,5proc rieb.), 1 stikl aliejaus, 1-2 v.š. cukraus, 0,5 a.š. vanil. cukraus. Visa tai supylus į aukštą indą plakti trintuvu (tuo ilga rankena, tačiau nežinau ar išeitų plakti maišytuvu). Gaunama puri, tiršta, stangri masė. Ją galima patiekti su sausinukais ar pyragu.
Tiesa, dėl kiekio, tai galima naudoti mažiau nei čia nurodau ar daugiau, bet svarbiausia, kad pieno būtų dvigubai mažiau nei aliejaus.
Įdomu, koks čia skonis gaunasi pienas ir aliejus jaučiu, kad nebandysiu
Laaabai skanu! Skonis- kaip plombyro ledų, tik kad nesušalę Tikrai siūlau pabandyti, kas mėgsta grietinėlę ar jos reik patiekt su kuo, pertept biskvitus ar kitaip panaudot kaip kremą. Tikrai neįtikėtina, kad taip šie dalykai išsiplaka, bet išeina puikiai
QUOTE(jurvite @ 2008 04 10, 17:36)
Sveikos Galiu pasiūlyti vieną labai pigų, greit paruošiamą ir gardų desertuką, kurį taip pat galima panaudoti ruošiant kitus desertus, skanumynus.
Taigi, šis skanumynas- tai naminiu būdu pagaminama pasakiško skonio grietinėlė.
Reikės: 0,5stikl pieno (naudoju 2,5proc rieb.), 1 stikl aliejaus, 1-2 v.š. cukraus, 0,5 a.š. vanil. cukraus. Visa tai supylus į aukštą indą plakti trintuvu (tuo ilga rankena, tačiau nežinau ar išeitų plakti maišytuvu). Gaunama puri, tiršta, stangri masė. Ją galima patiekti su sausinukais ar pyragu.
Tiesa, dėl kiekio, tai galima naudoti mažiau nei čia nurodau ar daugiau, bet svarbiausia, kad pieno būtų dvigubai mažiau nei aliejaus.
Taigi, šis skanumynas- tai naminiu būdu pagaminama pasakiško skonio grietinėlė.
Reikės: 0,5stikl pieno (naudoju 2,5proc rieb.), 1 stikl aliejaus, 1-2 v.š. cukraus, 0,5 a.š. vanil. cukraus. Visa tai supylus į aukštą indą plakti trintuvu (tuo ilga rankena, tačiau nežinau ar išeitų plakti maišytuvu). Gaunama puri, tiršta, stangri masė. Ją galima patiekti su sausinukais ar pyragu.
Tiesa, dėl kiekio, tai galima naudoti mažiau nei čia nurodau ar daugiau, bet svarbiausia, kad pieno būtų dvigubai mažiau nei aliejaus.
O TAI JI LABAI RIEBI TURETU BUTI,MAN TAIP ATRODO O TAI SU ELEKTRINIU MIXERIU NEISEIS SUPLAKTI?KAZI KODEL?
Na, kadangi aš grietinėlės apskritai nelabai mėgstu, bet šį desertą tik dėl įdomumo pabandžiau. Taip iš tiesų daromas vienas česnakinis padažas (dedama česnako, druskos, pipirų), bet pagalvojau, kad galima vietoj to padaryti taip pat ir su cukrumi- būtų ne česnakinis padažas, bet toks kaip grietinėlė. O kas tepa biskvitus sviestiniu kremu ar grietinėlė, tai gali pabandyti ir tokį- anie juk irgi riebūs. Juk aliejus gal visvien geriau nei sviestas. O ir valgyti nebūtina puodais. Bet šiaip laabai skanu, kai po šaukštuką paragauji Beje, į salotas irgi negailima kokio riebaus majonezo. Kai kas netgi galėtų pasakyti, kad kuo riebiau, tuo skaniau, nes vat pasiūlyčiau neriebų gaminuką, tai irgi sulaukčiau nuomonių, kad vat be riebalų, tai gal neskanu ir pan. Tikrai siūlau pabandyti tokį receptuką. O dėl to ar susiplaktų mikseriu- nežinau, nes šiaip recepte nurodyta plakti trintuvu. Visgi, manau, kad ir mikseriu pavyktų. Svarbu kad plakama būtų masė, o kuo, tai manau ne taip svarbu. O kokį juk sviestą paprasta muštuve pagamindavo senovėj moteriškės
Aš bandžiau plakti tą padažą (česnakai, pienas, aliejus ir druska), tai man kažkodėl nesigavo. Gal aš per trumpai plakiau, ar kažką ne taip padariau... Tai dar kartą bandyt jau kažkaip baisoka...
Na dėl to česnakinio padažo, tai gali būt, kad pieno gal kiek daugokai buvo. kai aš dariau, tai dėjau pieno (2,5proc) perpus mažiau nei aliejaus ir ktų priedų. Viskas man susiplakė gerai, išėjo tiršta masė, bet vat kai paragavau, pasirodė per aštru, tai dar įpyliau pieno ir atitinkamai aliejaus ir dar plakiau. O tada viskas iširo... Suskystėjo ir supratau, kad išėjo šnipštas. Gaila buvo, bet neišmečiau ir įdėjau į šaldytuvą, galvoju kam marinatas bent bus. Kitądien pažiūriu, ogi ant viršaus susidarė storas tirštas sluoksnis, toks, kaip ir turėjo būti. Taigi, tą sluosksnį nuėmiau ir panaudojau, o liko indely dar skystos masės, kuri dar po kiek laiko vėl sustingo. Taigi taip ir nuėminėjau padažui tą sutirštėjusį sluoksnį kai pritreikdavo Visgi, dar pabandžiau padažo pasigaminti ir šįkart dėjau mažiau česnako, kad nereiktų viską suplakus dar ko įpylinėti. Ir pavyko puikiai O plakiau neilgai, gal 5 min. O per laidą, kurios metu sakė receptą, tai patarė plakti kokių 20min.
Dar vienas klausimas- o koki alieju naudoji? Gal alyvuogiu? As tai naudojau Floriol- augalini.
Turbut reiks is smalsumo grietineles issiplakt.
Beje, apie grietinele... Jau kelinta karta pavyksta nusipirkt grietineles is Maximos 0.5 uz 1.90 lt. Ta pacia diena baigias jos galiojimas, bet pyragams gamint tinka.
Turbut reiks is smalsumo grietineles issiplakt.
Beje, apie grietinele... Jau kelinta karta pavyksta nusipirkt grietineles is Maximos 0.5 uz 1.90 lt. Ta pacia diena baigias jos galiojimas, bet pyragams gamint tinka.
Na, naudojau OILIO saulėgrąžų aliejų. Su kitais nebandžiau, nors šiaip, visada NATUROS aliejų perkam. Nemanau, kad kitoks aliejus galėtų ką keist