QUOTE(Shiduh @ 2005 05 11, 12:11)
Smike, ar šitas?
SVEIKUTES kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas
tikiuosi jums patiks ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu
Bet čia ne vikšrelio, o ingos888...
Jau seniai noriu issikepti morku pyraga bet vis nesiryztu, reiks matyt pamegint
o sakykit gal kasnors dziovina morkas?
na mano mociute pamenu plonai pjaustydavo ir berods cukruotas dziovindavo labai skanu budavo pamenu, bet ji ant peciaus dziovindavo idomu ant radiatoriaus isdziutu?
Papildyta:
QUOTE(Shiduh @ 2005 05 12, 08:38)
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.
Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses...
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.
A tai cia sitas isgirtasis ar netaip supratau?