Įkraunama...
Įkraunama...

Pigūs saldumynai

QUOTE(logika @ 2007 08 02, 17:25)
bet kiek tada reikia tų kokosų drožlių?  g.gif juk labai daug  doh.gif



Ir aš nesupratau g.gif Nejaugi tiek kokosų drožlių dėti,gal kokių dar miltų reiktų,norėjau pabandyti,bet va,dabar mastau...
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2007 11 27, 16:09)
Ir aš nesupratau g.gif Nejaugi tiek kokosų drožlių dėti,gal kokių dar miltų reiktų,norėjau pabandyti,bet va,dabar mastau...



Jokių miltų nereikia. Kokoso drožlių reikia apie puse kg. Aš šitą receptą tai pat esu bandžiusi ir gaunasi visai neblogai.
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2007 11 27, 15:09)
Ir aš nesupratau g.gif Nejaugi tiek kokosų drožlių dėti,gal kokių dar miltų reiktų,norėjau pabandyti,bet va,dabar mastau...


nemažai reiki kokosų drožlių. pati nesu dariusi, bet esu ragavusi. man labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(maka @ 2005 05 12, 13:09)
Konkreciau:
Plikyti sausainiai
1 stiklinė vandens 
1 stiklinė miltų 
100 g sviesto 
3 kiaušiniai 
Cukraus is akies dedu
sviestas formai patepti 
(nu nemanau, kad brangu) rolleyes.gif

Pasidarom ta plikyta tesla ir kepam biggrin.gif T.y. uzverdam vandeni, sudedam sviesta ir cukru, tada i ta verdanti vandeni, maisant mediniu saukstu supilami miltai ir maisoma kol atsoka nuo sieneliu, tada nukeliam nuo ugnies, truputi atausinam, sudedam kiausinius  ir raitom sausainius. Vsio rolleyes.gif




Gal kas darėt šitus ar kokius plikytus su įdaru g.gif man nesigauna nei jie nei įdaras įdarą plaku ir grietinėlės cukraus ir pieno šaukšto bet nesuprantu ta grietinėlė pudingu nevirsta tokia ir būna skysta o pyragėlių vidus man nepatinka man kaip žales aš net kartais pirktus išmetu nes viduryje tesla kaip žalia būna jaučiasi kaip įsikepti skaniai? ax.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temą ir radau be galo šaunių ir paprastų receptukų. Šiandien mėginsiu kepti taip išgirtą morkų pyragą. biggrin.gif
Taip pat norėčiau pasiūlyti jums savo pyrago receptuką. Šiam pyragui galima sunaudoti visas nesuvalgytas uogienes, kurių dažnai palieka nuo praėjusių ir užpraėjusių metų... Taip pat galima panaudoti ir parūgusią uogienę. tongue.gif
Taigi, reikės:
1 stiklinės uogienės (bet kokios, aš sudedu visą puslitriuką ir puikiai gaunasi)
1 šaukštelio sodos
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės kefyro
2 kiaušinių
2 stiklinių miltų

Sodą suberiam į uogienę, gerai išmaišom ir paliekam 1,5 valandos išputoti. Kai uogienė su soda išputoja, sudedam visus produktus ir užmaišom grietinės tirštumo tešlą. Supilam tešlą į skardą ir kepam 200 laipsnių karštumo orkaitėj, kol pyragas gražiai paruduos ir iškils. Ar iškepes patikrinam, ibesdamos degtuką - jei tšla nelimpa, vadinas iškepes. biggrin.gif Skanaus.
Man jis visad puikiai pavyksta, gaunasi toks drėgnas kaip meduolis. Pabandykit...
Atsakyti
gal kas žinot pigaus torto receptą?
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2005 05 11, 12:11)
Smike, ar šitas?
SVEIKUTES  kad miltus reik persijoti tai gryna tiesa, esu baigusi konditerijos kursus,bei siek tiek dirbusi, noriu dar pridurti kad kiekvienoje tesloje dar svarbu kada ka ir kaip ideti  pati dabar daznai namie kepineju ir tai visko buna.man labai patinka morku pyragas  labai siaip purus,o morkos tai tikrai ne taip jau jauciasi: reiktu:
500g-morku;
200g-aliejaus;
100g-razinu(ar kitu dziovintu vaisiu,kas labiau patinka  );
6vnt.-kiausiniu;
300g-cukraus;
300g-miltu;
siek tiek cinamono;
15g-kepimo milteliu.
darbo eiga:
1.morkas sutarkuoti su bulvine tarka;
2. i jas sudeti razinas ir ipilti alieju,
3.tai permaisyti ir leisti siek tiek pastoveti(na kol visa kita paruosit);
4.miltus atskirame indelyje reiktu persijoti,sumaisyti su kepimo milteliais ir cinamonu.
5.atskirai kiausinius plakti su cukrumi( tik svarbu kad indas butu sausas,o cukru pradeti berti po truputi,bet tada kai jau paplaksite siek tiek kiausinius)mase turi bent 3kartus padideti,o plakti reik kolbus tokios standzios putos,gelsvos.
6.Tada i plakini labai palengva(kad tesla staigiai nesukristu,nes pyrago purumas nuo to priklauso) "supilti" morku misini, ir tik pabaigoje palengva permaisyti su miltu misiniu.
kepimo forma ir orkaite geriau paruosti is anksto,nes tokio tipo teslas reik is karto kepti. Kepimo forma tai reiktu vos vos patepti aliejumi, deti kepimo popieriu,tada tesla,o orkaite ikaitinti iki 180 laipsniu, kepti mazdaug pusvalandi,o patikrinti ar iskepe galima ilgu degtuku,reikia ismeigti i pyrago viduri,jei istraukus degtuka jis neaplipes tesla vadinasi viskas.ataususi pyraga galima apipilti sokoladu arba glajumi,skanus dalykas,bent jau tikrai ne vieno zmogaus patikrintas   
tikiuosi jums patiks  ,o ir kaledoms manau [b]Papildtiktu 
Bet čia ne vikšrelio, o ingos888...



Jau seniai noriu issikepti morku pyraga bet vis nesiryztu, reiks matyt pamegint ax.gif
o sakykit gal kasnors dziovina morkas?
na mano mociute pamenu plonai pjaustydavo ir berods cukruotas dziovindavo labai skanu budavo pamenu, bet ji ant peciaus dziovindavo idomu ant radiatoriaus isdziutu? blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Shiduh @ 2005 05 12, 08:38)
Po 1 stikline miltu, cukraus, tarkuotu morku.
1 saukstelis kepimo milteliu,
1 kiausinis.

Kiausini istrinti su cukrumi ir sudeti morkas, ismaisyti. Suberti miltus sumaisytus su kepimo milteliais. Kepti apie 20 min. vidutinio karstumo orkaiteje. Gaunasi tikrai labai skanus! Ypac daug demesio sis pyragas susilauke is vyriskosios puses... 
šitas?? o morkos labai jaučiasi? man asmeniškai keptos virtos morkos, tai nelabai, bet kai fotkej taip gražiai atrodė, tai galvoju, gal surizikuot ir iškept, juo labiau, kad svečių laukiu.



A tai cia sitas isgirtasis ar netaip supratau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sellte @ 2006 12 07, 11:19)
sweikutes..
kazkada kazkuriopj temelej buvau skaicius apie is varskes ir kokoso daomus rutuliukus...ala rafaelo... 4u.gif bet nerandu niekur... g.gif kur jie pasislepe... doh.gif gal kas zinot ta receptuka? blush2.gif


Is varskes Rafaelo.
Reikes: 200g. riebios varskes, 200g. kokoso drozliu, 150g. cukraus.,biski riesutu
varske gerai istrinti su cukrum,idet kokosu drozliu ir ismaisyt . As dar idedu sausainiu gabaliuku,tik reikia juos sutrupinti,irgi skanu. Is tos mases darom mazus rutuliukus,i juos vidu dedam riesuta,ir apvoliuojam kokosu drozlese. Rutukiukus dedam i saldytuva valandai.
Papildyta:
QUOTE(cloudlet @ 2007 03 15, 18:16)
o gal kas žinot vaflių receptą, kurie kepami specialiose vaflinese,  blush2.gif niekaip nerandu receptelio  verysad.gif


3 kiausiniai
vanilinis cukrus
100gr. cukraus
aliejaus
2 saukstai grietines
2-3 saukstai miltu
dar galima kakavos iedet.

Papildyta:


Keksas,irgi greitai,pigiai ir skanus.

3 kiausinius suplakti su 1 stikline cukraus,dedam i mase 1 stikline grietines,1 arbat.sauksteli sodos,1 stiklines miltu. Viska gerai ismaisom. Tada mase dalinam i 2 dalis. I viena dedam 3 saukstus kakavos,o i kita- 2-3 saukstus miltu. Pilam i kepimo forma po eiliui. Is pradziu viena balta mase,paskui-tamsia. Ir taip toliau. Ir kepam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alacka: 31 sausio 2008 - 20:58
gal žinot kokį saldainukų receptą su džemu ar uogiene? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gustuke @ 2008 01 31, 22:22)
gal žinot kokį saldainukų receptą su džemu ar uogiene? ax.gif


Saldainiu tai nezinau bet pvz dzema tai galima ir i bandele kaip idara ideti, o ir uogiene jei tirsta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(iievukas @ 2007 03 13, 19:02)
4u.gif  Šiek tiek lengviau padaromas Rafaelo

reikės kondensuoto pieno ir kokosų drožlių

Viską sumaišyti,
suformuoti rutuliukus,
kepti orkaitėje kol apkeps.

Dėti visko tiek kad galima būtų suformuoti rutuliukus  ax.gif



niu issikepiau as situ" rafaelo", skonis thumbup.gif bet man kazkaip tie graziai padaryti rutuliukai susmuko ar taip ir turejo susmukti? ir apacia pakepe tokia net karameline pasidare, jei dar vos tai butu pridegus unsure.gif , va nuotraukeles kaip gavosi

user posted image


user posted image
Atsakyti
Panelės patarkit!
nuo Kaziuko liko baronkėlių... Jos apdžiuvo. Ryt laukiu svečių... Gal įmanoma (mano fantazija tiek neneša) prikelti jas antram gyvenimui wink.gif Ačiū labai!!!!!
Atsakyti