QUOTE(tindiriuška @ 2012 07 10, 16:02)
ir aš labai laukiu daugiau info, planuojam važiuoti už poros savaičių, darysim ratuką Ukraina - Moldavija - Rumunija - Serbija - Albanija - Makedonija - Bulgarija - Rumunija - Ukraina. kolkas viskas dar tik planuose, dėliojuosi maršrutą, gal kažką išmesiu, kažką pridėsiu
Visur buvę po 2 kartus išskyrus Moldaviją, nei karto....Rumunija, Makedonija ir Albanija, tai tos šalys
kur mielai sugrįščiau ir 3 kartą ....Bulgarija nei pirmą kartą nei antrą kartą labai nesužavėjo, bet čia tik mano nuomonė....
O kam pasakydavom, kad važiuojam
į Albanija , ypač kai pirmą kartą, tai visi mus palaikydavo nenormaliais
.Tiek visokių komentarų prisiklausiau ir prisiskaičiau, kad tikrai bijojau važiuot ..Ir išpradžių įvažiavę jautėme baimę, taip ir laukėm, kad už kiokio kampo tuoj ims ir užpuls....Nes pirmi vaizdeliai aplink neatrodė viliojančiai.
Bet užteko pabūti valandą ir viskas apsivertė aukštyn kojom....Saugiau jautėmės nei čia LT...žmonės nuoširdūs, pamato kad kažko ieškom tuoj prieina klausia ar reikia pagalbos...Vloroj stabtelim tokių diedukų paklaust į kurią pusę važiuot, kad rastume viešbutį...Jis sako galiu parodyt, tik tuo draugeliui ranką atsiveikino, įšoko į mūsų mašiną rodyt mums kelią...Vos ne per visą miestą reikėjo pravažiuot iki viešbučio, tai sakom parvešim jus, o jis nesukit sau galvos aš sugrįšiu. Sarandej ieškom turgaus, prieina jaunuolis klausia kuo gali padėt...Sakom ieškom turgaus, o jis puola atsiprašinėt, kad labai atsiprašau, šiuo metu jis nedirba, dirbs tada ir tada, o dabar štai galim eit į atitinkamas parduotuves...Nusipirkęs ka parduotuvėje, ryt kai ir eini pro šalį pardavėjas jau su Tavim sveikinas ir mojuoja, tipo draugas.....Dėl vagisčių kai klausėm vietinių, sakė labai maža tikimybė, labai griežtos baudos, vos ne rankas nukerta, o ypač jei apvogtas turistas....Todėl matėme mašinose paliktas navigacijas ir telefonus, pas mus taip ilgai nepastovėtų mes tuo jau įsitikinom, užteko poros valanadų...Nematėme jokių besišlaistančių girtų...Daug patruliuojančios polocijos...Ir šiaip polcija tik kai pro juos pravažiuodavom atiduodavo pagarbą, tokie svarbūs pasijusdavome...
Aišku gal kokiuose užkampiuose ir nėra saugu, bet turistiniuose miesteliuose tai viskas tikrai ramu.
Taip, kad į Albaniją galima ir verta vykti, nes gamta ir žmonės nuostabūs...