Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška buitinė "chemija"

QUOTE(kunigunda78 @ 2008 05 28, 17:47)
papildysiu trumpai pvz. cocamide DEA-viskas priklauso nuo igavimo budo-esu tikra, kad naudojami naftos produktai isgavimui
parfum - taip pat sintetinis, o tai reiskia, kad jame gausu ftalatu, kurie yra ir toksiski ir mutageniniai
limonene, citral, linalool -naturaliose priemonese yra isgaunami is eteriniu alieju-tikrai nemanau, kad amway tai ir darytu, nes tai naturalios kosmetikos prerogatyva

na tai as jau visai susipainiojau...tai kaip dabar zinot kaip isgaunamos sios medziagos??? tai jei jau eko, tai bus natur produkt, o jei ne eko - tai chemija???
Atsakyti
QUOTE(vaiduliuke @ 2008 05 27, 12:33)
Draugė įkalbėjo užsisakyti 2 komplektus skalbimo rutulių ir pasidalinti. Taip pigiau 5 svarais.
http://www.ecozone.c...products_id=561
Mums nuskilo, kad ir atvežimas nekainavo iš Anglijos, nes viską užsakė ir perdavė ten gyventi draugė.
Dar užsisakėm po 1 magnetinį rutulį (vietoj minkštiklio). Šie atseit ir indaplovėms tinka, ir skalbimo rutuliai ilgiau tarnauja. Pagyvensim pamatysim:) Stebuklų nesitikėjau, bet kaip ir normaliai. Skalbiu 44 min. režimu. Jei rūbų nedaug, tai dedu 2 rutulius, jei daugiau- 3. Svarbu neprigrūsti pilnos mašinos (matyt nebus kaip makaluotis tiems rutuliams).
http://www.ecozone.c...products_id=574

Panašu, kad dar mažai kas įsigiję šiuos daikčiukus. Aš irgi ilgai dvejojau, bet atsiradus galimybei nusipirkti pigiau, nesusilaikiau smile.gif

anksciau jau rasiau, kad uzsisakiau siuos rutulius, bet vat demetu vaiku rubu kazkaip jie nelabai isskalbia. vis tiek buvau priversta uzsisakyti milteliu. su ekorutuliais dabar skalbiu tik mazai uzterstus rubus arba patalyne, ranksluoscius ir pan.

aisku ant demiu reikia valikliu uzpilti, bet kazkaip neturiu laiko, kantrybes kiekviena rubeli apziurineti ir teplioti valiklio. gal reiketu uzmerkti pries kiekviena skalbima g.gif na su dviem vaikais ir taip sukuosi namuose nuo ryto iki vakaro... nezinau, gal cia tik mano vaikai tokie "murziai"...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbaniukee: 29 gegužės 2008 - 10:30
QUOTE(garbaniukee @ 2008 05 29, 10:25)
anksciau jau rasiau, kad uzsisakiau siuos rutulius, bet vat demetu vaiku rubu kazkaip jie nelabai isskalbia. vis tiek buvau priversta uzsisakyti milteliu. su ekorutuliais dabar skalbiu tik mazai uzterstus rubus arba patalyne, ranksluoscius ir pan.

aisku ant demiu reikia valikliu uzpilti, bet kazkaip neturiu laiko, kantrybes kiekviena rubeli apziurineti ir teplioti valiklio. gal reiketu uzmerkti pries kiekviena skalbima    g.gif  na su dviem vaikais ir taip sukuosi namuose nuo ryto iki vakaro... nezinau, gal cia tik mano vaikai tokie "murziai"...

garbaniukee, vis laukiu tavo pasisakymų apie tuos rutulius. 4u.gif

Dėmes reikia stengtis iškart išplauti, kitaip jos gali visai neišsiplauti. Mano vaikai irgi dideli murziai, be seilinukų mes valgydami iki šiol neapsieinam. Tai tų seilinukų man negaila, gali pabūti ir dėmėti, o kitas dėmes stengiuosi prieš skalbimą su tulžies muilu išplauti. Yra drabužių, kur dėmės likusios, bet aš dėl to nepergyvenu.
Atsakyti
super man tie rutuliai, jei ne mano "murziai".... ir dar man kazkaip norisi nors minimalaus kvapo... o pirkti ekologiska kvapa skalbiniams iseina vos ne brangiau nei miltelius.

is tikruju pastebejau, kad jie geriau skalbia, kai neperkrauni masinos su skalbiniais. kad butu kur makaluotis jiems. tai tada as turiu skalbti kokius 5 kartus per diena...

o apie demes kalbant, tai jos nera kazkokios ypatingos.pavyzdziui mergaite pusdieni buvus lauke, sedejo ant smelio ir zemiu... grizo namo, pajuodusiom kelnem ir ekorutuliai ju neisskalbe... turejau perplauti su milteliai, tik tada kelnes atgavo savo spalva...
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2008 05 29, 10:49)
super man tie rutuliai, jei ne mano "murziai".... ir dar man kazkaip norisi nors minimalaus kvapo... o pirkti ekologiska kvapa skalbiniams iseina vos ne brangiau nei miltelius.

is tikruju pastebejau, kad jie geriau skalbia, kai neperkrauni masinos su skalbiniais. kad butu kur makaluotis jiems. tai tada as turiu skalbti kokius 5 kartus per diena...

o apie demes kalbant, tai jos nera kazkokios ypatingos.pavyzdziui mergaite pusdieni buvus lauke, sedejo ant smelio ir zemiu... grizo namo, pajuodusiom kelnem ir ekorutuliai ju neisskalbe... turejau perplauti su milteliai, tik tada kelnes atgavo savo spalva...

Su visom ekologiškom priemonėm skalbiant reikia dar atskiros priemonės nuo dėmių. Man rodos, kad tą patį rašo ir su rutuliais skalbiant (dar radau parašyta, kad galima pridėti 20 proc. paprastų skalbimo miltelių).

Mes kai nupirkom vaikams smėlio, tai jis visai sugadino vaikams drabužius, nors aš, grįžus vaikams iš lauko, iškart skalbiau su tulžies muilu. Tam smėly turbūt buvo molio priemaišų, dabar jį "praskalbė" lietus ir nuo smėlio dėmių daugiau nėra.
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2008 05 29, 11:49)

geras biggrin.gif matau toki pati avatara kaip maniskis.

as tai turiu nusipirkus LOC valikli is Amway, tai jis absoliuciai viskam tinka, nes geles trest galima thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytee @ 2008 05 29, 12:39)
as tai turiu nusipirkus LOC valikli  is Amway, tai jis absoliuciai viskam tinka, nes geles trest galima  thumbup.gif

oi, Mytee, kurioj čia temoj mes apie Amway "gėrį" kalbam lotuliukas.gif . Gal ekobloge?
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 05 28, 18:39)
na tai as jau visai susipainiojau...tai kaip dabar zinot kaip isgaunamos sios medziagos??? tai jei jau eko, tai bus natur produkt, o jei ne eko - tai chemija???

as nesuplakciau ekologiska=naturalu, neekologiska =nenaturalu
Svarbesnis dalykas cia butu sertifikuota- nesertifikuota. Pvz. sertifikuotos priemones nevisada reiskia 100 % ekologiskas produktas (jei kalbam apie kosmetika ir valymo priemones ), taciau tai yra naturalus produktas, kuriame yra didzioji dalis is ekologiskai uzaugintu produktu isgauti aliejai, ekstraktai ir pan. Juk yra skirtumas tarp kokosu aliejaus ,kurio 100 ml kainuoja 45 lt ir 100 ml -2-3 lt. Akivaizdu, kad pirmasis yra nerafinuotas, o antras -kokoso aliejaus ten ne kvapo -tik visokios liekanos po cheminio rafinavimo. Gaila, bet konditerijoje labiau naudojamas butent tas uz 2 lt. Turint omeny, kokia melo kompanija yra amway - mane itikinti, kad ju priemones is naturaliu medziagu galetu nebent nepriklausomos organizacijos atlikti tyrimai.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 05 29, 13:42)
oi, Mytee, kurioj čia temoj mes apie Amway "gėrį" kalbam  lotuliukas.gif . Gal ekobloge?

o kas negerai ? blush2.gif jis juk ekologiskas ("Tai koncentruotas organinis valiklis kokoso palmių aliejaus pagrindu"). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytee @ 2008 05 29, 15:20)
o kas negerai ?  blush2.gif  jis juk ekologiskas ("Tai koncentruotas organinis valiklis kokoso palmių aliejaus pagrindu").  smile.gif

O ant jo nors vienas iš pripažintų eko sertifikatų yra? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytee @ 2008 05 29, 14:20)
o kas negerai ?  blush2.gif  jis juk ekologiskas ("Tai koncentruotas organinis valiklis kokoso palmių aliejaus pagrindu").  smile.gif

o tu pacia temai skaitai, ar tiesiog ateini parasai ir basta blink.gif , visose temose rasome apie ta amway -kad su ekologija ir naturalumu nera nieko bendro, kaip galima to nepastebeti doh.gif
Atsakyti

taip ateinu ir parasau ir dar butinai ne i tema rolleyes.gif
na tiek to, aciu kad "paaiskinot" huh.gif
Atsakyti