QUOTE(garbaniukee @ 2008 05 16, 17:10)
gal galetu kas parasyti kokiu "receptu" kaip pasidaryti ivairiu valikliu is sodos, acto ar dar ko nors?
Nereikia jokių rezeptų , tiesiog imi ir naudoji . Aš jau seniai valgomąją sodą naudoju šveisti kriauklei, voniai, plytelėms, riebaluotiems, bet neįsisenėjusiems paviršiams, kaip pvz. viryklės paviršiui, puodams. Emalei, stiklui, metalui švelniai šveisti, na yra tokių puodų, kurių negalima šveisti su abrazyvinėmis priemonėmis.
Actas tinka, kaip rūgštinė priemonė "nugesinti" kalkėms ant plytelių paviršiaus, krano, dušo galvos, virdulio(įpilti acto ar skiestos esencijos, taip pigiau, ir pavirti vandenį. Jei neįsisenėję kalkės, tai išsivalo greitai ir kaip naujas blizga . Aš netgi nusuku dušo galvutę ir įmetu į tą patį virdulį ). Tinka ir skalauti indams ir kitiems stikliniams, bei metaliniams daiktams - lengviau išsivalo ir nelieka lašiukų ant paviršiaus. Skiestu actu(geriau vaisių) galima skalauti plaukus trenkant galvą. Ir rūbus perskalauti, tik minusas, kad lieka mano nosiai nepriimtinas kvapas . Tik naudojant actą, skirtingai, nei sodą, patariu mūvėti pirštines, nes labai greitai įsigeria į rankų odą ir smarkiai minkština. Kaip ir kiekviena rūgštis.
Štai kokia mano naudojama ekologiška buitinė chemija Ir tikrai neteko nusivilti ar patirti nemalonių staigmenų, kokias iškrėsdavo kitos priemonės. Kaip bebūtų, actas ir soda taip pat cheminės priemonės, tik ne ta prasme.