Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikus ?

noriu patarimo kaip ismokyt kad kartotu kartu zodzius, nes maniske nekartoja nieko, o ir nekalba praktiskai nieko verysad.gif savo kalba varo kaip prisukta, bet kai prasai kad pasakytu koki zodi nieko nesako unsure.gif
Atsakyti
Mes irgi zinom tik skaiciu 2 - diu. O prasidejo viskas nuo eilerastuko "mano batai buvo du". Tai dabar ne skaicius mokomes, o pati eilerastuka thumbup.gif
Pritariu mamoms, kad kiekviena vaikuti galima sudominti tik zaidimo forma ir nereikia perlenkti lazdos.
Atsakyti
Manodukrytei 1metai ir 9 menesiai, jau moka skaiciuoti iki 10, zino kad 1kaladele+ 1 kaladele =2kaladeles , nors specialiai jos nemokinau, bet bezaidziant vis ka nors paskiaciuodavom, pirstukus, kaladeles...net pati nustebau kad taip greitai gali vaikas ismokti ...smile.gif
Dabar mokinames ivairias daineles, jau beveik visa du gaideliai viena padainuoja smile.gif
Atsakyti
saunuole 4u.gif manau kad daznai girdedavo skaicius ir jai tai buvo idomu, todel ir ismoko viska mirksiukas.gif
mano dukryte irgi moka iki triju lietuviskai , angliskai , japoniskai suskaiciuot ax.gif
moka visas raideles , ir jos idomiausias uzsiemimas vakare pasiimti knyga ir man vardinti visas raides, net kai vaikstom lauke sako kokios raides ant masinu numeriu, ant parduotuviu vitrinu, jai tiesiog labai tai patiko nuo mazens, turbut todel ir ismoko ....
Atsakyti
mano nuo pusantru metu jau moka rodyti kiek metuku turi, ir varda savo pasakyti... wub.gif
Atsakyti
Bandau žaidimo forma, bet nekišu per daug. Mokam raides A, B, C, parodyti ir pasakyti, nes ant žaisliuko jas turim, o kai paklausiu kiek tau metų , tai sako sesi(šeši lotuliukas.gif ) o rodo vieną pirštuką.
Atsakyti
QUOTE(Irinka mandarinka @ 2009 01 17, 19:04)
mano nuo pusantru metu jau moka rodyti kiek metuku turi, ir varda savo pasakyti... wub.gif

oho, ir dar vardas pas jus toks nelengvas bigsmile.gif gerai istaria?
as kai paklausiu dukrytes koks vardas taj sako - : as lelia ax.gif
Atsakyti
Galima vaikus daug ko mokinti,bet daug kas priklauso ir nuo ju paciu cool.gif nes ne visi vaikai 2 m jau moka kalbeti ir dar skirtingomis kalbomis g.gif
Atsakyti
Maniske kalba zmoniu kalba, buna kad kartais vienas kitas zodis nesuprantamas. Bet jau kalbame sakiniais ir pavyksta gerai thumbup.gif Ji megeja kartoti, kaip papuga doh.gif su kuo nors kalbi, o ji tuoj pat atkartoja viska kaip uzsukta lotuliukas.gif Siaip jos nemokinu specialiai, nes dazniausiai ji pati manes visko klausineja KAS CIA? as jai i viska atsakau pvz: cia A raide ar kita, ji greitai uzfiksuoja ir kita diena pakartoja teisingai bigsmile.gif Varda savo ir metus pasako jau senai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigra_111: 18 sausio 2009 - 23:04
doh.gif man net i galva nesove mokint dukrytes raidziu ar skaiciu smile.gif ai ateis laikas tai ir ismoks lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(innguta @ 2009 01 16, 11:19)
Pati puikiai pamenu savo 2 metų deklamuotus eilėraščius, ir kaip pati vardinau tuo metu buvusių valdžių atstovų pavardes.

blink.gif Jau pavardžių valdžių atstovų tikrai nemokinsiu blink.gif Jau geriau kokius mokslininkus ar menininkus mokėt, na bet valdžios atstovus blink.gif
Atsakyti
Labukas visoms mamytems smile.gif
Mano Maziukui 1m ir 10men, jis jau daug ka bando kalbeti, kai paklausiu kiek jam metuku, tai jis kazkodel sako du, o vardas jo Benas, tai jis sako Menas wub.gif Moka ir kelis kitus vardus pasaktyti, tik aisku nelabai jam risliai sekasi juos istarti. Kai nori gerti, tai ir sako Gert, kai nori valgyt, tai sako mamam, tete ir mama buvo pirmi jo istarti zodeliai wub.gif Kai iesko manes ar tecio, tai rekia KUR TU? Kai kazko nori, tai rodo ranka ir sako Ateik, parduotuvese visada kasininkems pamuojuoja atsisveikindamas ir sako BYE BYE bigsmile.gif Mes abu tevai lietuviai, bet kelis zodelius pamokinam ir angliskai. smile.gif
Mes nelankom jokiu papildomu bureliu, nors Londone, tai labai populiaru,mokomes ir pazindinames su daiktais namuose savarankiskai. Jo megiamiausias klausimas pvz. kai varto koki zurnala, Kas cia? tai as jam atsakau ir jis jau kita karta parodzius daikta atsako.
Kazkaip del mokinimo skaiciuoti ir raidziu pazindinimo as jo nemokinu,kolkas manau dar ankstoka, vaikas turi buti vaikas ir tureti nerupestinga vaikyste, visi mokslai prasides mokykloje,o kiek iki to patys ismokinsim manau pradziai tikrai uzteks. Nesinori perkrauti vaiko galvos dideliu informacijos kiekiu, nors daug kas mini,kad tokio amziaus vaikai labai imlus mokinimuisi,tebunie taip, bet jis ir lieka vaiku, jo galvele ne kompiuteris i kuri gali sukisti daug informacijos,o kartais ir tie patys nuo jos pertekliaus perdega, tai ka kalbeti apie tokio amziaus vaikucius ... Kai daug kas cia paminejo, kai ateis laikas tada vaikas ir ismoks visko mirksiukas.gif 4u.gif Sekmes visoms mamytems ir jusu maziesiems 4u.gif
Atsakyti