Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikus ?

nematau reikalo vaiką dabar mokyti skaičiuoti ar raidelis pažinti, ateis laikas ir išmoks.
man gana to, kad mano mergytė moka nemažiai eilėraštukų, kalba labai gerai, suprantamai, paklausta kiek jai metu atsako,o skaičius moka pasakyti bet juos dėlioja bet kaip, o išmoko iš to jog klausinėjo kiek knygutėj nupieštų katinėlių ir t.t
Atsakyti
Mano mergytei 2metukai ir4men. Nedaug kalba,taria pagrindinius zodelius,o visus kitus savaip.Kiek kartoju viena ir tapati zodi,bet ne ji visvien savo.Is pradziu apemusi buvo neviltis,kad draugiu vaikuciai daugiau kalba budami mazesni. Bet dabar manau,kad negali visi pradeti butent tada kalbeti kai mes norime .Viskam savas laikas,mes tik galime bendrauti,zaisti,dainuoti ir panasiai.
Atsakyti
QUOTE(InRed @ 2008 05 18, 14:01)
nors savęs vunderkinde tikrai nelaikau, tačiau 3 metų esu įrašyta senučiu magnetofonu, kaip skaitau. nuo tada skaičiau vis daugiau, jokių sustojimų lavinimęsi nebuvo, augau dvikalbėje aplinkoje, po šiai dienai esu gabi kalboms ir nelabai gabi skaičiams. Manau, kad polinkis į gabumus įgimtas, tačiau tėvai su manimi praleido labai daug laiko įvairiapusiškai lavindami, žaisdami, kadangi jie muzikantai - labai daug dainuodavom kartu, grojom ir t.t. Esu tikra, kad jei ne tėvų pastangos - mano rezultatai mokykloje (kur puikiai sekdavosi, nors namų darbų ruošti labai nemėgdavau) ir tolesniam gyvenime būtų daug prastesni. Todėl aš už ankstyvą vaikų lavinimą, BET - proto ir vaiko galimybių ribose.
Maniškis kalba dar tikrai nedaug, tačiau irgi visada skaičuoju viską, ką darau - šluostau šaukštus pvz., esu nupirkus kortelių su raidėm - tegul mato, regimoji atmintis, manau, lavėja ir t.t. Bet, aišku, išprotėti šia linkme neketinu ir kitiems nepatariu 4u.gif

Jūs augote "dėkingoje" aplinkoje- tėvai muzikantai, šeimoje dvikalbystė. Tokiose šeimose vaikams kur kas lengviau mokytis kalbų. O muzika jus supa nuo pat gimimo- jos pagalba galima lavintis įvairiapusiškai.
Galbūt jūs turite įgimtų gabumų ir tėvai tai anksti pastebėjo? Šaunu.
Tačiau kaip ir jūs pati sakote- viskas galimybių ribose, o galimybės dažnai ne vienodos.
Koks tikslas mokyti vaiką, jeigu jis nesupranta ką mokosi?

Man tai labai suprantama situacija. Galima iškalti daugybę formulių mintinai, tačiau jei nesuprantama disciplina, nemokama susieti su tam tikrais reiškiniais tų formulių, tai iš to mokymosi išeis šnipštas.
Turėjau tokį klasioką, kuris iškaldavo viską, mama girdavosi jo gerai pažymiais, bet spėk, ar jis susigaudė tame, ką jis mokėsi, jei būdavo pažvelgta į išmoktą dalyką iš kitos pusės?
Atsakyti
Aciu merginos, nuraminot 4u.gif Maniske nori mokintis raideles, bet kazkodel jai per viena ausi ieina, per kita iseina. O siaip tai, plesia is brolio ranku knyga ir rekia , kad nori. Pakol kas visos jos raides "S", nors mokinau A, M ,O lotuliukas.gif
Atsakyti
Mums 2 metai ir 1 mėn, tai mokam gal 14 raidelių thumbup.gif kazkaip savaime ismokom, o dabar matau, kad jai smagu kartot raideles, tai vis po viena nauja dadedam. O skaičiuot iki 5 moka. tik kartais 3 arba 4 praleidzia lotuliukas.gif nes labai skuba pasakyt "penki" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Lina* @ 2008 05 18, 16:05)
nematau reikalo vaiką dabar mokyti skaičiuoti ar raidelis pažinti, ateis laikas ir išmoks.
man gana to, kad mano mergytė moka nemažiai eilėraštukų, kalba labai gerai, suprantamai, paklausta kiek jai metu atsako,o skaičius moka pasakyti bet juos dėlioja bet kaip, o išmoko iš to jog klausinėjo kiek knygutėj nupieštų katinėlių ir t.t

visiskai pritariu,kiek nores vaikutis,tiek ir priims tos informacijos biggrin.gif nereikia pernelyg skubet biggrin.gif
Atsakyti
Tiesa, kiekvienas vaikas individualiai pradeda įsiminti ir mokintis, ir nera reikalo jiems kalt i galva kol visai maži. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doriene @ 2008 05 19, 19:31)
Tiesa, kiekvienas vaikas individualiai pradeda įsiminti ir mokintis, ir nera reikalo jiems kalt i galva kol visai maži. 4u.gif

butent thumbup.gif
Atsakyti
as pradejau mokinti,moka parodyti A,S,M,O,I,L.tai visur kur pamato sako garsiai.
Atsakyti
Mano dukrytei 3 metai, bet ji jau zino kelias raideles, skaiciukus, skiria kaikurias spalvas. Manau visai neblogai kad vaikutis zinotu. Moka eilerastukus, daineles. Daug padejo darzelis. Tai gi visai smagu biggrin.gif
Atsakyti
mano suneliui 2 metukai,bet raideliu mes kazkaip nelabaim mokomes,maniskiui labai patinka gyvunai,tai mes pagrinde ziurim gyvunus,jis pasako kas cia,iir kaip tas gyvunas daro,labiausiai megsta karves biggrin.gif 4u.gif manau raideles mokysimes,kai normaliai kalbet prades 4u.gif
Atsakyti
Mano mergytei 2.4 men, moka gal 7 raides, o skaiciuojam iki 3 smile.gif nemokinau, savaime ismoko, nes turim vaikiska loptopa smile.gif
Mano sunienas labai gabus, jam 2.5, eilerascius deklamuoja bigsmile.gif jam uztenka 3 kartus perskaityti jau mintinai tau pasakis maza eilerastuka, raides visas zino, skaiciuoja iki 20, spalvas visas, svarbiausia kad jam paciam idomu, issitraukia savo kaladeles ir rodo raides i darzeli visada eina su knygute apie svalvas, figuras ir t.t. cia jis i mano broli, nes tas labai gabus, atmintis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natuliona: 10 lapkričio 2008 - 23:11