Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikus ?

maniškė, būdama metukų jau parodydavo kur A raidė ir kur B, ilgą laiką mėgdavo vartyti knygutes, pažįsta beveik visus gyvūnus, iš knygučių, o dabar mums 1m ir 10mėn., tai kažko nebedomina knygos
Atsakyti
Mano sūnus nuo pusantrų metukų moka visas raides, bet deja aš jų nemokinau, jis vis klausdavo kas čia, tiesiog pats domėjosi. Dabar mums du su puse moka abecele, jungia elementarius skiemenukus, pažįsta skaičius iki 10. Bet tai toks vaikas, specialiai jo nemokinu, jis pats paskendęs knygose, raides ir skaičius mato visur.
Atsakyti
knygos mums tai patinka tai vel nebedomina. sunus labai domisi raidemis. jei pamato kur kokia raide visada paklausia kokia cia raide. tai jau daugeli raidziu pazysta. skaiciu dar nesimoko, niekur neuzkliuna uz akiu smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytei 1m. 9men. Moka aaa pupa, mano batai, eilerastuka apie meskiuka, apie muse ir suskaičiuoja iki 10. Jos nemokinau, tiesiog pasakodavau jai eilerastukus ir ziuriu jinai pradejo viska kartot, o db ir viena papasakoja. netgi du rusiskus eilerastukus su mano pagalba moka papasakot-pati net nustebau smile.gif Pasako kur geltona kur zalia ir kur melyna spalva. Kai kuriu dainu posmelius zino smile.gif Tikiuosi tokia gera atmintis ir bus smile.gif
Atsakyti
Na mum 3 metukai, bet jau nuo 2.5 m pazista 10-15 raidziu, tik jas ivardina zodziais, is kuriu prasideda ta raide, tarkim M - Mama, B- bite. o skaiciuoja tai eilieskuma pamesdmas iki 10 smile.gif
Atsakyti
Mano mergyte visa abecele jau zinojo 2 metu ir 3menesiu - tikrai jos neverciau to daryti, ji pati parode susidomejima raidemis, klausinedavo, o tada tetis pripirko ivairiu raidziu kubeliu ir guminiu raidyciu, ir greit ismoko visas. Tik jau arteja 3gimtadieis, bet skaityti dar nemoka - bandziau kelis kartus paaiskinti kaip skiemenys jungiasi, bet tik juokai gaunasi smile.gif Gal as nemoku paaiskinti g.gif
Atsakyti
Mokinimasis vyksta labiau zaidimo forma, jeigu vaikas klausia kas cia, atsakau kokia cia raide ar skaicius, bet jeigu tuo metu neidomu, nelendu su "mokslais" tongue.gif
Atsakyti
Musu mazyliui 1 metai ir 1 men. - dar apie kalbejima matyt ner nei kalbos wink.gif snekam kaip iseina m ve neu dedede, lyg jau buvom sunerime, nes sako per mazai kalba, bet paskui pamastem, kad juk kam cia skubinti, reik kad naturaliai iseitu ir dabar tik linkim sau (ir jums) pazinti, kada jis pasidaro imlus koki veiksma ismokti, o skaiciams ir raidems - irgi laukiam savo laiko smile.gif, pritariam kad su mokslais per prievarta neverta listi smile.gif
Atsakyti
ir as manau, kad vaikui ateina laikas kai paciam parumpa mirksiukas.gif musu 2.4 m dabar domisi spalvom, tai jau pagrindines zino, o skaiciuoja kartu, vienas nemoka, o raides dar neidomios, dabar intencyviai mokinames kalbet, tai viska kartoja ir dziaugiames, kad puikiai susisnekam cool.gif
Atsakyti
Viskas manau priklauso nuo vaiko. Jei jam neidomu, tai jis ir neismoks. Mano mergina nuo 1 metuku pasidare knygu maniake biggrin.gif Klausineja, domisi. Tuoj bus du metukai moka raides (lietuviskosios dar nesuprantamos lotuliukas.gif , tokios kaip Ė,Ž,Č) spalvas, skaicius, skaiciuoja iki 5 angliskai, moka kelis angliskus zodzius. Viskas ismokstama zaidimo forma. Pvz raides mes piesdavome lauke su kreidelemis ir zaidem "uzlipk ant raides" Prie kiekvienos raides dar nupiesdavau daikta is tos raides.
Atsakyti
QUOTE(jumana @ 2011 10 03, 10:53)
Viskas manau priklauso nuo vaiko. Jei jam neidomu, tai jis ir neismoks. Mano mergina nuo 1 metuku pasidare knygu maniake  biggrin.gif  Klausineja, domisi. Tuoj bus du metukai moka raides (lietuviskosios dar nesuprantamos  lotuliukas.gif , tokios kaip Ė,Ž,Č) spalvas, skaicius, skaiciuoja iki 5 angliskai, moka kelis angliskus zodzius. Viskas ismokstama zaidimo forma. Pvz raides mes piesdavome lauke su kreidelemis ir zaidem "uzlipk ant raides"  Prie kiekvienos raides dar nupiesdavau daikta is tos raides.

Visiskai sutinku,pavyzdziui musiskis metinukas nelabai domisi knygutem-jam idomu gal kokias 2 minutes,paziuri,pavarto ir toliau eina savo reikalais...Ir nesistengsiu per prievarta kazko mokyt tol,kol nematysiu,kad rodo susidomejima...
Atsakyti
kalbame su vaiku 2 kalbomis,rodome zaisliuka ar veiksma koki,kartojame kaip tai vadinasi 2 kalbomis,kad lengviau ateityje butu))
Atsakyti