Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikus ?

Ar mamos mato tai ka nori, ar nenori suprasti kad cia vaiko dresura, o ne lavinimas, kad vaikai pagal savio fiziologija iki 3 metu moka skaiciuoti todel, kad tai rimuojasi, bet ne del to jog jie gali jums atnesti 5 obuolius jeig jus paprasote penkiu. Zinoma yra isskirtiniu vaikuciu, kurie yra supergenijai arba turi galbut autistini polinki. Mano mergaite suvokia skaiciu 2 ir 3 bet ne daugiau ir ne todel, kad mokau, bet iseina is bendravimo. As is vis esu priesininke iskamsos is vaiko darymo. Kartais paskaitau foruma ir galvoju, ar mano vaikas atsilikes, kad visi viska daro, tik dar diplomu neapsigyne blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 03 22, 22:37)
Ar mamos mato tai ka nori, ar nenori suprasti kad cia vaiko dresura, o ne lavinimas, kad vaikai pagal savio fiziologija iki 3 metu moka skaiciuoti todel, kad tai rimuojasi, bet ne del to jog jie gali jums atnesti 5 obuolius jeig jus paprasote penkiu. Zinoma yra isskirtiniu vaikuciu, kurie yra supergenijai arba turi galbut autistini polinki. Mano mergaite suvokia skaiciu 2 ir 3 bet ne daugiau ir ne todel, kad mokau, bet iseina is bendravimo. As is vis esu priesininke iskamsos is vaiko darymo. Kartais paskaitau foruma ir galvoju, ar mano vaikas atsilikes, kad visi viska daro, tik dar diplomu neapsigyne  blink.gif

Kažkodėl tau pritariu,aš ir nemanau,kad reik 2 metų ar net mažesnio vaiko galvelę prikimšt skaičiais ar raidėm,kas iš to,kad jis išvardins iki 5 ar atpažins raidę jai dar daiktų pavadinimų visų išvardint negali,manau pirmiau aplamai reik vaiką supažindint su pasauliu,su daiktais ir jų naudojimu,su žaidimais,pasakom ir mokint gražiai elgtis,atpažint ir išreikšt savo jausmus,juk neveltui mokykla prasideda nuo 6 metšų,o ne nuo 2.O iki 3 metų formuojasi vaiko charakteris ir reik sutelkt dėmesį į svarbesnius dalykus nei raidelės ar skaičiai.
Atsakyti
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 05 15, 21:42)
Paskaitai mamyciu komentarus ir galvoju: ar as mazai su vaiku uzsiimu, ar mamos perdeda. Mano dukrai 2m, bet raidziu ji dar nemoka, o ir bandzius raides pamokyti, neatsimena. Skaiciuot , tai skaiciuoja iki 10, bet manau nesamoningai, kaip eilerastuka.
O kaip jus manot, ar verta toki maza vaika mokint?

Man atrodo, kad normalu, jei dvimete raidziu nemoka. Musiskiui jau greit 3metai, bet raidziu nemoka ir mes ju sistemingai nesimokom. Jis tik moka atskirti, kur skaicius, o kur raide, skaicius isberti gali vos ne iki 20, bet samoningai/teisingai suskaiciuoja daiktus tik iki gal 5-6. Vel gi, labai rimtai neuzsiimam, kartais, kaip zaidima. Darzely jis daugiau ismoksta. Moka savaites dienas ( is darzelio), bet kaip eilerasti. Cia Anglijoje juk dauguma vaiku nuo 4 metu i mokykla eina, o nuo 5 - privaloma, tai toks ispudis, kad ir mokyti situ dalyku jie anksciau pradeda. Nors pritariu, kad dauguma raides, skaicius isisamonina turbut tik nuo 6-7 metu. Tikrai zinau, kad kai pati ejau i mokykla 7 metu, skaityti nemokejau, visu raidziu nezinojau, o pirmos klases pabaigoje jau zygiuodavau i mokyklos biblioteka knyguciu. Todel tikrai su visokiais mokslais neskubu. Vartom knygeles, bandom pasakoti istorijas is paveiksliuku, dainuojam daineles, sokam, piesiam, kartu pyragus kepam, ziurim, kaip pumpureliai sprogsta, sraiges, voriukai ir kiti gyviai gyvena, einam i Zoologijos soda, akvariuma, i fermas gyvuliuku paziureti. Dar nesenai ismoko savo ir tecio varda ir pavarde pasakyti ( o mano atsisako, sako ne, tu - mamyte)smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Numenor: 25 kovo 2009 - 13:32
Sutinku, kad anksti - tam yra ikimokyklines istaigos ir mokyklos, kad vaikus skaiciu ir raidziu mokinti.
Bet nustebau,kai mano vaikis piesdamas su teciu kelis kart raides parase, o kita kart atspejo, tokias kaip A, E, T, B, C... na pamaniau sutapimas,nes jis kalbeti dar nemoka, o ka jau kalbeti apie raides... na o db ziuriu jam net patinka,kai as rasau raides, o jis jas vardina. Na cia gaunasi toks zaidimas daugiau, nes piesti nemoka, tik keverzones, o musu parasytas raides jis apipaiso mirksiukas.gif
Atsakyti
na o as galvoju, kad nereikia net tiketis vaika iki 2 metuku ismokyti raides ar skaicius , nereikia jo apkrauti blush2.gif
Atsakyti
smile.gif Bet jei vaikas pats viskuo domisi, nors nera dar dviejų metų, bet dainas dainuoja, pasaka moka papasakoti, skaiciuoja iki 10...Mes nieko per jega nebrukom mazei i galva, ji pati viskuo domisi.Kartoja, stengiasi. Cia juk dar daug kas priklauso ir nuo vaikucio. O kaip kuri mama nusprendzia-mokinti ar ne, cia juk paprastas sprendimas
Atsakyti
Esu įsitikinusi, kad vaikiuko iki3-4 metų net neverta mokyt raidelių ar skaičių. Visų pirma jau vien todėl, kad tai ugdymo įstaigos darbas. O toks žmogeliukas raidę ar skaičių priima kaip visuminį ženklą (t.y. kaip ir pieštą šuniuką, gėlytę ar namelį), o ne kaip visumos vienį (t.y. raidę iš kurios sudaromi žodžiai, kurie kažką reiškia). Su savo mažyle paskaičiuojam rankytes, akytes, kojytes ir gana - ji tai supranta kaip atskirą žodį ar žaidimą ir viskas... O mokslui gyvenime ateis dar eilė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(niekad @ 2009 03 26, 13:08)
Esu įsitikinusi, kad vaikiuko iki3-4 metų net neverta mokyt raidelių ar skaičių. Visų pirma jau vien todėl, kad tai ugdymo įstaigos darbas. O toks žmogeliukas raidę ar skaičių priima kaip visuminį ženklą (t.y. kaip ir pieštą šuniuką, gėlytę ar namelį), o ne kaip visumos vienį (t.y. raidę iš kurios sudaromi žodžiai, kurie kažką reiškia). Su savo mažyle paskaičiuojam rankytes, akytes, kojytes ir gana - ji tai supranta kaip atskirą žodį ar žaidimą ir viskas... O mokslui gyvenime ateis dar  eilė mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nesutinku, kad raidziu, skaiciu mokymas yra vien "ugdymo istaigu darbas" schmoll.gif
Atsakyti
Nesibarkit mamytes ax.gif kiekviena gi turim savo nuomone, kas ka moka,tas ta daro.
Jei berniukui nepatinka zaisti su masinytem,o nori su lelemis, tai negi versi ziasti su masinomis....na ir jei jis nori rodyti raides ar skaicius, o ne piesti ar kramtyti flamasterius, tai tegul...vis siox tox uzimtumas ir smegenu lavinimas
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano mažiui 2.2m jis dar kalbėt gerai nemoka,tai ką jau apie raidžių mokymą kalbėt doh.gif Nors man net ir nėra kilusi tokia mintis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astor @ 2009 03 24, 20:25)
Kažkodėl tau pritariu,aš ir nemanau,kad reik 2 metų ar net mažesnio vaiko galvelę prikimšt skaičiais ar raidėm,kas iš to,kad jis išvardins iki 5 ar atpažins raidę jai dar daiktų pavadinimų visų išvardint negali,manau pirmiau aplamai reik vaiką supažindint su pasauliu,su daiktais ir jų naudojimu,su žaidimais,pasakom ir  mokint gražiai elgtis,atpažint ir išreikšt savo jausmus,juk neveltui mokykla prasideda nuo 6 metšų,o ne nuo 2.O iki 3 metų formuojasi vaiko charakteris ir reik sutelkt dėmesį į svarbesnius dalykus nei raidelės ar skaičiai.

drinks_cheers.gif
Atsakyti