Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mokinat vaikus ?

QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 05 15, 22:42)
Paskaitai mamyciu komentarus ir galvoju: ar as mazai su vaiku uzsiimu, ar mamos perdeda. Mano dukrai 2m, bet raidziu ji dar nemoka, o ir bandzius raides pamokyti, neatsimena. Skaiciuot , tai skaiciuoja iki 10, bet manau nesamoningai, kaip eilerastuka.
O kaip jus manot, ar verta toki maza vaika mokint?

kol vaikas neklausia, tai i akis nelendu. pamokinom iki 10 skaiciuot savaite laiko ir pamirso.ateis laikas ismoks, man svarbiau kad jis 2m pavalgo ir i kelnes nesisioja biggrin.gif moka jis ir daineliu, bet ne specialiai mokinom, siaip bezaidziant ismoko
Atsakyti
as savo dukryte 1,5 metuku ismokinau 5 raides,bet ties tuo ir sustojau,pagalvojau kam varginti mergaite, 4u.gif ,jai juk dar tiek kitu kasdienisku dalyku reikia ismokti ir pazinti.Na pabijojau kad gali buti per daug visko nestuke.gif
Atsakyti
O ką daryt , jei vaikas nekalba?? smile.gif (žmonių kalba, du metai)
Atsakyti
mano panele skaičius išmoko pažinti jau tikrai seniai, dar toli iki dviejų metų buvo. Specialiai jos nemokinau, išmoko beklausinėdama "kas cia?" ir vartydama knygutes. Dabar prašo, kad nupieščiau lialią, diu, tris ir pan., bet kažkodėl du labiausiai patinka biggrin.gif Ištarti dar gerai visų nemoka, dabar jau ir raides kaip kurias pažįsta. Nemanau, kad tai vunderkindas, jai tai kaip žaidimas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(storule @ 2009 03 14, 12:31)
mano panele skaičius išmoko pažinti jau tikrai seniai, dar toli iki dviejų metų buvo. Specialiai jos nemokinau, išmoko beklausinėdama "kas cia?" ir vartydama knygutes. Dabar prašo, kad nupieščiau lialią, diu, tris ir pan., bet kažkodėl du labiausiai patinka biggrin.gif Ištarti dar gerai visų nemoka, dabar jau ir raides kaip kurias pažįsta. Nemanau, kad tai vunderkindas, jai tai kaip žaidimas ir tiek.

taip vaikas arba nori mokintis arba ne, musu domui irgi is visos skaiciuoti tik ir liko du, du metai, du saldainiai ir pan
Atsakyti
Na mano bahuriukas taip pat jau senokai pazysta visas raideles ir sakciukus,turim namie tokia puzzle tai delioja ja is sako raideles ir skaiciukus,jam tai labai patinka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
maniskei 2,5m, nebuvau dar pagalvojus raides mokyt... g.gif Man jau didelis pasiekimas kad ji iki 3-jų daiktus suskaiciuoja ir spalvas pažysta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(polo @ 2009 03 14, 00:02)
O ką daryt , jei vaikas nekalba?? smile.gif (žmonių kalba, du metai)

Nieko nereik ipatingo daryt,o ypač reikalauti,nes visi skirtingai vystos,vieni ankščiau kiti vėliau,kuo daugiau bendraut,rodyt paveikslėlius ir kalbėt,ateis laikas ir pradės kalbėt. 4u.gif
Atsakyti
Na mano dar tikrai maziukas ir dar tik mokinasi kalbet, bet pastebejau kad jam patinka kai as skaiciuoju. Sustatau kokiu 4 zaisliukus lieciu ranka ir garsiai skaiciuoju. smile.gif Tada jis bando is paskos pirsciuku atkartoti. Siaip toks zaidimas mum abie labai smagus. Na o kaip toliau bus paziuresim tongue.gif
Atsakyti
Atsimenu, mazei dar 1,5 m nebuvo, kai jau zinojo visas balses biggrin.gif Iki 2 metuku ismoko i visas kitas raides(taip juokingai"kieno cia raide?- tetuko":). Paskui atsirado kitos veiklos, raidelemis taip nebesidomejo, ir dalis pasimirso. Kartais primenu, moka ir pavdinimus, bet vis svarstau, ar reikalinga mokint atskirai raides, kol nesupranta ir negirdi raidziu zodyje? Su skaiciais sudetingiau-suskaiciuot seniai moka, bet va simbolius ne visus atsimena g.gif
Ateis laikas ir noras, ismoks. Dabar yra idomesniu dalyku ju mazoms galvelems. Beje, kalbet pradejo iki 2 m, o jau eilerascius ilgiausius skaldo! Uztenka porakart paskaityt, visas knygas tuoj mintinai cituos biggrin.gif Tokia fenomenali ta mazyliu atmintis cool.gif
Atsakyti
Raideles,skaiciukus mokytis mums dar ankstoka,taciau smagiai atkartoja "muu" karvute sako,suniukas "au au",arkliukas "igo",o kaciukas"mii" ir t.t. smile.gif
Atsakyti
As dar nemokinu.Bet jis moka nupiesti nuli,pasakyti du ir sesi. Turi knygute kur nupiesti kazkokie daiktai ir salia skaicius kiek ju yra. Tai pats pradejo tuos skaicius pastebet ir klausti kas cia? as jam pasakau,bet kad jis juos pakartotu tai nera taip.Dziaugiuosi,kad bent domisi, viskam savo laikas.
Atsakyti