Paskaitai mamyciu komentarus ir galvoju: ar as mazai su vaiku uzsiimu, ar mamos perdeda. Mano dukrai 2m, bet raidziu ji dar nemoka, o ir bandzius raides pamokyti, neatsimena. Skaiciuot , tai skaiciuoja iki 10, bet manau nesamoningai, kaip eilerastuka.
O kaip jus manot, ar verta toki maza vaika mokint?
Maniskei greitai bus irgi dveji, bet man uztenka kad ji ištaria jau visus zodelius, moka skaiciuot iki 5, ismoko jau keleta daineliu, uzsiimu ir as, ir tetis ir mociutes, bet kad raides mokint , tokio amziaus manau tikrai per anksti
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 05 15, 21:42)
Paskaitai mamyciu komentarus ir galvoju: ar as mazai su vaiku uzsiimu, ar mamos perdeda. Mano dukrai 2m, bet raidziu ji dar nemoka, o ir bandzius raides pamokyti, neatsimena. Skaiciuot , tai skaiciuoja iki 10, bet manau nesamoningai, kaip eilerastuka.
Sveika,
Mes su dukra zaidziam su skaiciu,raidziu delionem,bet ji nei raidziu,nei skaiciu nepazysta Kartais rasom abi,bet ji tik pakartoja ka as sakau,o uz sekundes ne neatsimena.Ir tikrai nekreipiu demiosio,juk jei tik bus metai devyni menesiai.Ateis laikas,viska ismoks O kad dvieju metu vaikai pazysta raides ar skaicius,tai netikiu
mano sūnus 2 būdamas vos vos šnekėjo (gal kad dvikalbystė), o čia norit kad raides jau žinotų.
http://www.biertijd....er/?itemid=4023
o mano dukryte 1.10m jau labai gerai kalba ir man to visiskai uztenka. Padainuoja kelias daineles ir t.t. Sunui 3m sekasi prasciau, bet as irgi nesijaudinu-ateis laikas-ismoks as su raidem susipazinau tik pirmoj klasej, tai zinoma- velokai bet manau to juos ismokys darzelyje
o mano dukryte 1.10m jau labai gerai kalba ir man to visiskai uztenka. Padainuoja kelias daineles ir t.t. Sunui 3m sekasi prasciau, bet as irgi nesijaudinu-ateis laikas-ismoks as su raidem susipazinau tik pirmoj klasej, tai zinoma- velokai bet manau to juos ismokys darzelyje
QUOTE(Elenele Raganele @ 2008 05 15, 22:04)
http://www.biertijd....er/?itemid=4023
Del to video,tai cia vienetai..matyt vunderkinde mergaite.
nu baikit , leiskit vaikams vaikystę turėti nebent tomis raidėmis ir skaičiais pats vaikas domėtųsi, tada kitas reikalas, vunderkindą auginate
kai kurie tėveliai perdeda, kalbėdami apie savo vaikučius, kaip jie moka tą ar aną ir pan., aš irgi maniau, kad manoji ne per daug moka savo amžiuje , nes giminaitė giria vis savo šiek tiek jaunesnę dukrelę, kaip ji protinga , o kai susitinkame, tai vos sakinuką pasako
kalba manoji prastokai dar, nors jau trys su puse bus tuoj, bet puikiai atsimena daugybę dainų, kur dabar per teliką leidžia, knygas moka atmintinai (nors taria taip kaip jai išeina) ir skaiciuoja iki dvidešimt irgi, gal kaip eilėraštuką, bet pirštuku skaičiuoja, ir skaičius sako
viskas ateis savo laiku nemanau, kad dvimetis turėtų mokėti raides jau , mūsų laikais raides tik mokykloje, pirmoje klasėje išmokindavo
svarbiausia vaikui pasakas skaityti, daug su juo kalbėti, žaisti ir bendrauti
mano mergytei dabar pusantru metuku, sneka mazokai zuikutis, ne bent jau kiek mes suprastume, tokiu normaliu zodeliu gal 30 moka, bet savo kalba daug sneka raidziu moka 12, taciau ne abeceles tvarka, ir ji tik kai kurias raides, pvz.S< Z< R sako kaip raides, taciau kitas sako zodziais - pvz. - M - mama, N - nera, T - tete, L - lelia ir.t.t. o kitu dar ismokti negalim, nes nemoka zodeliu dar su f, v, d, ir.t.t. galiu pasakyt taj jos megstamiausias zaidimas, mes turime delione su raidelem, taj pati atsinesa, nori kad jos klausineciau o kai kas tik i svecius ateina, is karto atsinesa ir nori kad jos klausinetu, tada ji sau paploja ir patenkinta jauciasi
QUOTE(Vaivorykštė @ 2008 05 15, 21:42)
Baikit juokus, kam iš vaikų tokius cirkus daryt? Kai bus laikas, tai ir išmoks. Ne veltui į mokyklą leidžiama nuo 7 metų, o ne nuo 2 ar 3
QUOTE(Anakondaaz @ 2008 05 15, 22:39)
nu baikit , leiskit vaikams vaikystę turėti nebent tomis raidėmis ir skaičiais pats vaikas domėtųsi, tada kitas reikalas, vunderkindą auginate
Būtent, vaikas pats turi domėtis ir rodyti iniciatyvą, o tėvų kažką verčiamas daryti gali greitai prarasti motyvaciją mokytis arba turėti problemų su mokymusi ateityje.
Aš nieko specialiai nedarau. Aišku turim ir dėlionių su skaičiais, ir kt., bet daugiausia lavinamės ne su žaislais, o kalbame, rodau tą ir aną, skatinu kartoti žodžius, klausinėju visko, kad man atsakytų. Ir t.t.
tiesa, apie skaiciukus, taj viska as jai skaiciuoju : laiptukus kaip lipam, net kai rengemes - viena kojyte, dvi kojytes zaisliukus ir kasniukus kai valgom skaiciuoju.kazkada skaiciau, kad veliau jam bus lengviau, nes girdes visada skaiciukus ir teletabius kai ziuri, taj ziuriu jie irgi viska skaiciuoja
QUOTE(Anakondaaz @ 2008 05 15, 21:39)
nes giminaitė giria vis savo šiek tiek jaunesnę dukrelę, kaip ji protinga , o kai susitinkame, tai vos sakinuką pasako
Na, čia tai gal ir neperdeda mama. Maniškė irgi pradėjo šnekėti neperseniausiai sakinukais, bet tik prie savų. Jei tik aplinka kita, ji net burnos nepraveria
O aš irgi nemokinu. Bet va remontą darėme, vis matavo tėtis, tai ir ji pradėjo vaikščioti su metru ir matuoti - "penki, šeši" viskas pas ją, kartais pirštukus paskaičiuojam. Skaitau knygas, tai su laiku pradės ir raides pažinti, bet kad specialiai atsisėdus į galva kalti, tai
Kiek žinau, vaikas iki 4 metų, jei jis ne vunderkindas, raides gali išmokti atpažinti, bet tai jam yra bevertė informacija, jis jos neturi kur pritaikyti savo kasdienybėje, todėl visiškai neverta kišti įgalva raides tik tam, kad prieš kaimynus ir gimines galėtumėm pasipuikuoti. Jau geriau vaikutį pamokyti skirti gėlytes, medžių rūšis ar pan. Manajai (2 metai 3 mėn) labai patinka šunys, tiek paveiksliukai, tiek gyvi, tai labai greitai įsidėmėjo keletą veislių: pudelį, taksą, o labiausiai čiau čiau. Visus kieme nustebino (mane taip pat ) kai visą gerkle pamačius šunį pradėjo šaukti "čiau čiau! čiau čiau!"