16 kremų nuo saulės yra UV filtrai, kurie, kaip įtariama, veikia kaip hormonai - Octocryleme.
Dviejuose (Eau Thermale Avene Sonnenschutz Spray LSF 20 ir Cadeavera Sonnenmilch LSF 20 ) yra filtras Ethylhexyl Methosycinnamate, dėl kurio bandymuose su gyvūnais buvo nustatyti pakitimai gimdoje.
Kitų blogybių neminėsiu, jos įprastos paprastoj kosmetikoj (organiniai halogenų junginiai, PEG, parafinai, silikonai ir t.t.)
O mums aktuali turbūt būtent ši informacija, liečianti ekologišką kosmetiką:
Pagal ES rekomendacijas apsauga nuo UVA spindulių turėtų sudaryti bent trečdalį UVB apsaugos. Dėl šio reikalavimo NK gamintojai pakliūva į sunkią padėtį, nes esant aukštam apsauginiam faktoriui sunku vien tik su mineraliniais filtrais garantuoti reikalingą UVA apsaugą. Dėl to Weleda nori nutraukti kremų nuo saulės pardavimą, nuo rugpjūčio pabaigos ji nebetieks jų prekybai. Sante irgi svarsto tokią galimybę. Wala (Dr.Hauschka) dabar tikrina produktus ir žada pritaikyti pagal reikalavimus. Laverana mano, kad jų produktai atitinka reikalavimus.
Kita problema, kad dėl mineralinių filtrų taip pat dabar labai aktyviai diskutuojama, nes juose panaudojamos nano dalelės. Dėl jų kremas tolygiai pasiskirsto ant odos. Iki šiol jos buvo laikomos nekenksmingomis. Tačiau ES komisija reikalauja naujai įvertinti titano dioksidą nano dydžiu: yra įrodyta, tos dalelės neprasiskverbia, jei oda sveika. Tačiau kas vyksta, jei ji yra pažeista, nėra pakankamai išsiaiškinta. Britų sertifikavimo organizacija Soil Association, kuri sertifikuoja ir natūralią kosmetiką, jau uždraudė nano dalelių naudojimą sertifikuotuose produktuose.
Nepaisant to, "Ökotest" mineralinius UV filtrus laiko šiuo metu geriausiu apsaugos nuo saulės variantu, nes jie - skirtingai nei kai kurie cheminiai filtrai - neveikia kaip hormonai ir nealergizuoja.
Joo, man tai tos nanodalelės dabar visai nepatiko. Aš ir laidą esu mačius, kur abejojama jų panaudojimu kai kuriose srityse.
Papildyta:
QUOTE(Bremen @ 2008 05 27, 21:20)
atsiprašau truputi uzsimemusi
, mokinusi kompu naudoti
, tai kol isaiskina tai ir pamirstu pradžia
O kaip tu tuos skaiciukus darai
Pvz:sehr gut -1
gut-2
befriedigend-3
ausreichend -4
mangelhaft -5
taip, o "ungenügend" - 6