Gal kas galite konkrečiai parašyti, kur Vilniuje išmesti sugedusį virdulį? Man tie oranžiniai konteineriai buitinei technikai prie Akropolio ir Senukų tai kažkoks nesuvokiamas dalykas - kaip į tokio dydžio ir svarbiausia aukščio konteinerį apskritai kažką įmanoma įmesti ?
O dviejų skyrių šiukšliadėžes ir aš mačiau Thomas Philips parduotuvėj .
Skaičiau skaičiau čia viską ir visiškai susipainiojau - tai yra prasmė pas mus rūšiuoti ar ne; plauti indelius ar neplauti. Turint omeny, kad rūšiavimo konteineriai pas mus irgi kitame kvartalo gale, o ne prie namų, tai man aktualus mano tampymosi su šiuklėmis prasmės klausimas .
Papildyta:
Ir dar klausimėlis - ar Vilniuje kažkur superka makulatūrą ?
QUOTE(Žirklutės @ 2008 08 04, 11:26)
Įmesk į EMP konteinerį, beveik kiekvienoje rimi yra
Ačiū
Dar man iškilo klausimėlis, ar popierinės etiketės netrukdo perdirbti plastiko ? Jei visus indelius plauti reikia, tai gal ir etiketes nuo butelių nulupinėti reikia ? Tada jau darbelio būtų...
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 08 05, 15:49)
Ačiū
Dar man iškilo klausimėlis, ar popierinės etiketės netrukdo perdirbti plastiko ? Jei visus indelius plauti reikia, tai gal ir etiketes nuo butelių nulupinėti reikia ? Tada jau darbelio būtų...
Aš perku jogurtą, nuo kurio indelio nusiplėšia popierius, specialiai taip padaryta, labai patogu.
O ar reikia nulupinėti etiketes, net nežinau
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 08 05, 14:49)
Ačiū
Kažkokiame specializuotame atliekų tvarkymo puslapyje esu skaičiusi, kad nereikia nulupinėti.
Bet iš šios visos temos ir šiaip informacijos apie atliekų perdirbimą susidarau įspūdį, kad Lietuvoje kiekviena perdirbanti įmonė turi savą tvarką ir savas galimybes (vienos turi įrengimus plauti, kitos samdo žmones perrinkti), taip kad kiekvienoj perdirbimo įmonėj sava sistema, o universalių taisyklių nėra, deja.
Matau vienintelį kelią - skambinti į tą įmonę, į kurios konteinerius metat šiukšles. Nieko gero nepatariau, pati žinau. Bet kad tokia tvarka Lietuvoje, nesustandartizuota sritis dar, deja.
QUOTE(Fergie @ 2008 08 05, 16:21)
Aš perku jogurtą, nuo kurio indelio nusiplėšia popierius, specialiai taip padaryta, labai patogu.
Ir aš porą tokių jogurtų esu aptikusi, kur patogiai nusiplėšia.
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 05, 16:40)
Kažkokiame specializuotame atliekų tvarkymo puslapyje esu skaičiusi, kad nereikia nulupinėti.
Bet iš šios visos temos ir šiaip informacijos apie atliekų perdirbimą susidarau įspūdį, kad Lietuvoje kiekviena perdirbanti įmonė turi savą tvarką ir savas galimybes (vienos turi įrengimus plauti, kitos samdo žmones perrinkti), taip kad kiekvienoj perdirbimo įmonėj sava sistema, o universalių taisyklių nėra, deja.
Matau vienintelį kelią - skambinti į tą įmonę, į kurios konteinerius metat šiukšles. Nieko gero nepatariau, pati žinau. Bet kad tokia tvarka Lietuvoje, nesustandartizuota sritis dar, deja.
Na, bet kuriuo atveju, etikečių nuo butelių nelupinėčiau - kiek reikėtų vandens joms atmirkyti ... Ir nieko čia tame nebūtų ekologiško . Metu į plastiko konteinerį su etiketėmis, o jau jiems kaip išeina taip tegu elgiasi... . Jei neturi padorių įrengimų, tai gal išvis neturėtų atliekų perdirbimu užsiimti.
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 08 05, 18:11)
Na, bet kuriuo atveju, etikečių nuo butelių nelupinėčiau - kiek reikėtų vandens joms atmirkyti ... Ir nieko čia tame nebūtų ekologiško . Metu į plastiko konteinerį su etiketėmis, o jau jiems kaip išeina taip tegu elgiasi... . Jei neturi padorių įrengimų, tai gal išvis neturėtų atliekų perdirbimu užsiimti.
Ir as taip manau, nes gaunasi kad mes turime atlikti ju darba uz kuri jie pinigus gauna..
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 05, 16:40)
Aš taip pat skaičiau, kad etikečių nulupt nebūtina
Tai jei man lengvai nusilupa, tai nuimu, ai tiesa kur būna tokios permatomos etiketės, kaip pvz Nestee, tai specialiai nenuimu, gi ten irgi plastikas
Bet vat man tada iskyla klausimas: tai neplautas atliekas jie negali perderbineti, o su etiketem - jau gali???tai kur logika... ?
QUOTE(aniuta241 @ 2008 08 05, 20:30)
Bet vat man tada iskyla klausimas: tai neplautas atliekas jie negali perderbineti, o su etiketem - jau gali???tai kur logika... ?
Gal riebalų negali išplaut, jie gi pridžiūva
QUOTE(aniuta241 @ 2008 08 05, 19:30)
Man tai išvis dabartiniame atliekų perdirbime Lietuvoje mažai logikos
Kur logika, kad jie supila visas šiukšles iš specialių konteinerių į vieną mašiną, o po to samdo žmones atliekoms perrinkinėti?