Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(Mintee @ 2008 06 03, 08:55)
Merginos, o kaip jus rusiuojate siuksles- turite tris siuksliu dezes, ar popieriu kazkur kitur kaupiat, kur dedat stiklinius indelius?  g.gif
Pas mane vietos trukumas, kazkaip norisi issisukt neuzgriozdinant namu  doh.gif

As pasidedu tris maisiukus: plastikui, buitinems ir popieriui.Kuri pirmiau prirenku ta ir isnesu 4u.gif
Aisku, metant popieriu is maisiuko isimu ir vel toliau i ta pati kraunu ax.gif
Pas mane prie namo paugliai i pelke konteiniarius sumete, tai isveze.Dabar nesu i kitus kiemus doh.gif
Atsakyti
Šiandien keičiau vandens filtro kasetę, ir kur ją mest? prie plastmasės atliekų ar į bendrą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Babaužienė @ 2008 06 03, 18:50)
Pas mane prie namo paugliai i pelke konteiniarius sumete, tai isveze.Dabar nesu i kitus kiemus doh.gif

pas mus sudegino doh.gif dabar reik toliausiai trenktis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2008 06 03, 18:13)
kaip manot , o polistireninis putplastis tinkamas į plasmasės konteinerius? g.gif

Teoriskai taip, bet praktiskai jis nera labai tinkamas perdirbmui verysad.gif , kai kuriose vietovese yra uzdraustas naudoti. Placiau cia http://en.wikipedia....iki/Polystyrene

Panasi situacija su tetrapakais, jie pagaminti ne tik is popieriaus.... tad juos sunku perdirbti, Lietuvoje ju tikrai neperdirba, tad, kad ir labai gaila, nereiktu ju mesti i spec. konteinerius.
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2008 06 03, 08:55)
Merginos, o kaip jus rusiuojate siuksles- turite tris siuksliu dezes, ar popieriu kazkur kitur kaupiat, kur dedat stiklinius indelius?  g.gif
Pas mane vietos trukumas, kazkaip norisi issisukt neuzgriozdinant namu  doh.gif

Turiu dvi siukledezes skirtas rusiavimui, galvoju reikia trecios stiklui, nes pakankamai greitai susirenka. Pries tai rusiavau i popierinius maisus, taciau siukledezes estetiskiau/tvarkingiau, neapsimaisiuoju smile.gif Virtuvyte maza... bet tam reikalui pakanka vieteles smile.gif
Atsakyti
o ka jus darote su tubelem nuo dantu pastu, kremu ir pan.? ant pakuociu rasoma, kad jos perdirbamos, bet sunaudojus, ju viduje dar siek tiek dar lieka kad ir tos pacios pastos. isplaut kazkaip neiseina, o tokias ismetus, kazin ar jos nenukeliaus prie bendru atlieku. gal prakirpt ir isvalyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 06 15, 12:12)
o ka jus darote su tubelem nuo dantu pastu, kremu ir pan.? ant pakuociu rasoma, kad jos perdirbamos, bet sunaudojus, ju viduje dar siek tiek dar lieka kad ir tos pacios pastos. isplaut kazkaip neiseina, o tokias ismetus, kazin ar jos nenukeliaus prie bendru atlieku. gal prakirpt ir isvalyt  g.gif

NIekas neatsako?! g.gif Man irgi įdomu būtų sužinot kaip su tom visom kremų,pastų ir t.t. pakuotėm? ax.gif
Atsakyti
Kaip pasidaryti Tetrapak'o piniginę:
http://www.bicycolog...e/tetra_pak.htm
Atsakyti
labai pykstu, kad prie musu namu zirmunuose nera siuksliu rusiavimo konteneriu sad.gif
Atsakyti
O kažin ar reikia plastiką plaut g.gif aš tai metu į plastiko konteinerį tik pet1 butelius be kamštelių ir dar išplautus ax.gif
Vakar buvau pas giminaitę, tai išmečiau į kibirą plastikinę pakuotę{kumpis buvo}, tai ji kad stvėrė, sako oi oi aš plastiką atskirai dedu biggrin.gif ir įsimetė į maišiuką kažkokį. Tai sakau gi tokio negalima mest, reik plaut, o ji užtikrinta sako, dar nereikalauja unsure.gif
Tai kas žino kaip čia yra iš tikrųjų, pasakykit, nors aš tai išvis abejoju, kad tokias pakuotes nuo kumpelių, dešryčių, kur supjaustyti būna išvis perdirba, kad ir švarius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 07, 12:32)
O kažin ar reikia plastiką plaut g.gif aš tai metu į plastiko konteinerį tik pet1 butelius be kamštelių ir dar išplautus ax.gif
Vakar buvau pas giminaitę, tai išmečiau į kibirą plastikinę pakuotę{kumpis buvo}, tai ji kad stvėrė, sako oi oi aš plastiką atskirai dedu biggrin.gif ir įsimetė į maišiuką kažkokį. Tai sakau gi tokio negalima mest, reik plaut, o ji užtikrinta sako, dar nereikalauja unsure.gif
Tai kas žino kaip čia yra iš tikrųjų, pasakykit, nors aš tai išvis abejoju, kad tokias pakuotes nuo kumpelių, dešryčių, kur supjaustyti būna išvis perdirba, kad ir švarius unsure.gif

Į plastikui skirtą konteinerį meskite:

plastikinius PET butelius (nuo limonado, mineralinio vandens, alaus, aliejaus),
indelius nuo padažų, majonezo, indų ploviklio, šampūno,
polietileno plėvelę.

Lengviausiai perdirbama plastikinė PET, HDPE, LDPE pakuotė. Šiuos ženklus rasite įspaustus apatinėje pakuotės dalyje.

Prieš išmesdami riebalais užterštus indelius, juos išplaukite, tik tada juos bus galima vėl perdirbti.
Vis daugiau perdirbimo galimybių atsiranda ir kitoms plastiko rūšims, todėl verta rinkti ir rūšiuoti visas plastikines pakuotes.

Nemeskite:
tepalo bakelių,
taros nuo dažų ir antifrizo,
riebalais užterštų jogurto, margarino,
grietinės indelių.

Perplauti visgi reikėtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Abi @ 2008 07 07, 21:01)

Va, kaip viskas išsamiai thumbup.gif dabar rūšiuosiu ir daugiau plastiko, ne tik butelius bigsmile.gif

O ta mano giminaitė, tai tokią taukuotą pakuotę įmetusi sugadina kitą plastiką unsure.gif

Dar radau gan aiškų straipsnį apie rūšiavimą, tik jis 2006 m., tai senokas, tada ir metalo neleido dėt prie plastiko, dabar kaip suprantu galima g.gif
http://www.bernardin...=articles/52163
Atsakyti