Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(rainAngel @ 2012 01 09, 16:56)
o jei pavyzdziui yra plauku dazu dezute, jos pavirsius padengtas juk plasmase, tai ji nulupti ir tada prie popieriaius mesti? o kur zurnalus mesti?

jei dėžutė plyšta, metu į popieriaus konteinerį smile.gif jei ne, vadinas, plastmasė
Papildyta:
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 01 09, 10:40)
Sveikutės. Norėjau paklausti ,,senų'' rūšiuotojų:
1. Kur metat foliją, pakelius nuo čipsų, saldainių popierėlius?
2. Kur metat elektros lemputes, tas paprastas, ne taupančias?

Ačiū 4u.gif

1. Plastmasė
2. Lempučių mest į stiklo konteinerį negalima. Bet aš esu metus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 01 09, 11:40)
Sveikutės. Norėjau paklausti ,,senų'' rūšiuotojų:
1. Kur metat foliją, pakelius nuo čipsų, saldainių popierėlius?
2. Kur metat elektros lemputes, tas paprastas, ne taupančias?

Ačiū 4u.gif

Foliją kepimo - į plastmasę. Nes tai aliuminis. Čipsų ir saldainių popierėlių neperdirba mano žiniom unsure.gif

elektros lemputes jau surenka prekybos centruose
Papildyta:
QUOTE(rainAngel @ 2012 01 09, 17:56)
o jei pavyzdziui yra plauku dazu dezute, jos pavirsius padengtas juk plasmase, tai ji nulupti ir tada prie popieriaius mesti? o kur zurnalus mesti?

jeigu nėra ženklinimo, kad tai PET - į popierių. Nieko nereikia lupti. Žurnalus į popierių.

Esmė tame, kad, Grigiškių ar kitame fabrike makulatūra yra perrūšiuojama pagal frakcijas, iš vienokio popieriaus - tualetinis, popieriniai rankšluosčiai, iš kitokio - kartonas ir jo gaminiai. Noriu pasakyt, kad kartonui tinka ir su priemaišom, t.y. ta minėta plėvele...
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2012 01 06, 22:38)
O PET butelius, ALU pažymėtas skardines, stiklo dūžį ir makulatūrą perka ekotaškas:

KAINORAŠTIS

o kaip jums patys tie eko taškai? pati idėja tai man labai patiko, bet kai reikia naudotis, tai daug visokių niuansų iškyla...
Atsakyti
O kur mesti Elopak pakuotes (nuo kefyro pvz)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Braita @ 2012 01 23, 09:49)
O kur mesti Elopak pakuotes (nuo kefyro pvz)?  g.gif

http://www.tratc.lt/atlieku-rusiavimas
paskaitinekit cia:4u:
Atsakyti
Sveikos.O man iskilo klausimas kur mesti bonkutes nuo kvepalu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2012 02 06, 15:19)
Sveikos.O man iskilo klausimas kur mesti bonkutes nuo kvepalu? g.gif

į stiklą, ne?
Atsakyti
seikos mirksiukas.gif
as gyvenu ne LT, tai cia ir pradejom rusiuoti blush2.gif nes yra du konteineriai kuriuos isveza: buitinems atliekoms,kitas popieriui ir plasmasei. stiklines taros grieztai negalima mesti i tuos konteinerius, tai vezam i specelizuotus konteinerius.
bet va kiek naujo cia perskaiciau, nors skaiciau tik kelis paskutinius puslapius thumbup.gif

mes gyvenam nuosavam name, popieriu deginam.konteineriu neturim,nes mums pigiau patiems issivezti siuksles ir moketi uz svori. bet va man kilo mintis atsikratyti maistinem atliekom, nes jos sudaro didziaja dali buitiniu atlieku ax.gif pasiuliau MB padaryti kompostine deze sodo gale uz tvoros. ten galeciau mesti maisto atliekas ir nupjauta zole, bet jis nepasiraso, pergyvena del kvapo unsure.gif ka jus apie tai manot?
Atsakyti
O kur mesti bonkes nuo aliejaus? g.gif jos kaip ir riebaluotos,tai mest i plastika negalima, o kazkur esu skaicius,kad praplautas galima mesti ir i plastika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2012 02 09, 22:48)
O kur mesti bonkes nuo aliejaus? g.gif jos kaip ir riebaluotos,tai mest i plastika negalima, o kazkur esu skaicius,kad praplautas galima mesti ir i plastika ax.gif

as tai praplaunu ir metu i plastika, nes kazkada girdejau per Ophr'os laida blush2.gif
Atsakyti
ar įmanoma išplaut švariai?
nes aš išmetu ir tiek, man atrodo, kad misija neįmanoma švariai išplaut g.gif
Atsakyti
Nereikia labai svariai isplaut, jie dar ten gi perplauna, kad nusiimtu etiketes visokios ir pan.
Atsakyti