Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(kregzde @ 2010 11 14, 18:58)
Aha, bandžiau priduoti, bet Šeimos vaistinėje pasakė, kad jie neturi sąlygų, pasiūlė nešti į Eurovaistinę, bet jau neturėjau kantrybės tampytis jų daugiau, išmečiau.

Kiek pamenu, reiktų skambinti į vaistų kontrolės tarnybą. Ir tikrai nereikėtų palikti to reikalo, manau, jei atsisako priimti senus vaistus, reiktų pasiteirauti vaistininko pavardės ir vaistinės adreso, ir nespėjus jums užsirašyti, greitai vaistinės nuostata pasikeistų cool.gif . Skandalinga situacija, kai farmacininkai sau leidžia nesilaikyti įstatymų ir skatina gamtos teršimą mad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 11 14, 19:16)
Kiek pamenu, reiktų skambinti į vaistų kontrolės tarnybą. Ir tikrai nereikėtų palikti to reikalo, manau, jei atsisako priimti senus vaistus, reiktų pasiteirauti vaistininko pavardės ir vaistinės adreso, ir nespėjus jums užsirašyti, greitai vaistinės nuostata pasikeistų  cool.gif . Skandalinga situacija, kai farmacininkai sau leidžia nesilaikyti įstatymų ir skatina gamtos teršimą mad.gif .

Bijau, kad tokiu atveju vaistus paimtų, o man nusisukus jie keliautų tiesiog į pirmą šiukšliadėžę...
Kaip tik turiu pakaupus vaistų, bet vis atidėlioju kelionę į vaistinę, jaučiu kad bus parodytos durys, o aš susipyksiu su visa vaistine blush2.gif nesinori net eit, nervams kenkia tokie reikaliukai biggrin.gif na geriausiu atveju jie paims ir paskiau tiesiog išmes unsure.gif
Atsakyti
aš turiu maišą sukaupus vaistų, žadu nešt į vaistinę, bet nešiu į Eurovaistinę, nes esu girdėjus, kad tik Eurovaistinė juos ir surenka g.gif
radau ir straipsnį, aišku jis senas, bet http://sveikata.dien...ikamentus-57304
net nepagalvojau, kad senus vaistus surenka vaistinės išskyrus Euro g.gif

tetrapakus visad metu į plastmasės konteinerį. lapelis ant šaldytuvo kabo, dar pasitikslinau, tikrai į plastiko g.gif juk ir vidus jų dengtas plastikine plėvele, tiesa ne visų, man atrodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 11 15, 00:06)
net nepagalvojau, kad senus vaistus surenka vaistinės išskyrus Euro  g.gif

tetrapakus visad metu į plastmasės konteinerį. lapelis ant šaldytuvo kabo, dar pasitikslinau, tikrai į plastiko  g.gif juk ir vidus jų dengtas plastikine plėvele, tiesa ne visų, man atrodo  g.gif

Toj laidoj sakė, kad privalo priimti visos be išimties, na bet ir aš gal kada pabandysiu nunešt būtent į Euro, gal priims.

Pažiūrėjau dar jų puslapyje, tai iš tikrųjų nurodyta, kad tetra pakus reikia mesti į plastiko konteinerį, bet atstovas tikrai sakė kitaip, du kart išklausiau biggrin.gif Na tai arba taisyklės spėjo pasikeist, arba tas atstovas nusišnekėjo, arba nebežinau biggrin.gif Šiaip jeigu atliekos dar kartą surūšiuojamos, tai gal ne didelė bėda, jei įmetamas tetra pakas ne ten, kur reikėtų, bet dabar Ekovizijoj rodė vietą, kur būtent popierius rūšiuojamas, tai nežinau, ar, pavyzdžiui, jie radę kokį plastiką prie popieriaus jį nuneša prie plastiko, ar apskritai išmeta ir išveža į sąvartyną.
Atsakyti
QUOTE(Ayaan @ 2010 10 24, 14:12)
Teko neseniai klausytis laidos, jei neklystu per Lietuvos Radiją, šia tema. Ministerijos atstovė teigė, kad visos vaistinės be išimties privalo priimti iš gyventojų atneštus vaistus, nesvarbu, ar jie buvo pirkti toj vaistinėj, ar kitoj, ir juos vėliau utilizuoti savo sąskaita. Taigi akivaizdu, kad vaistinėms tai yra visiškai naudinga, todėl kiek skambino klausytojų, tiek teigė, jog kai bandė atiduoti pasenusius vaistus į vaistines, nepriimdavo jų. O net jei ir priimtų, tai kur garantija, kad jie vėliau jų neišmestų į buitinių atliekų konteinerius, nenorėdami mokėti mokesčio už utilizavimą? Žodžiu neveikia iš šita sistema. O ministerijos atstovė visą laiką kartojo tą patį "vaistinės privalo priimti, jei nepriima, skambinkit ir skųskit tokią vaistinę (tik dabar nepamenu, kur tiksliai reiktų skambint, bet manau, kad galima būtų rast info internete).

Turiu giminaitę vaistininkę, todėl galiu papasakoti, kaip vaistinės "naikina" iš galiojimo išėjusius vaistus - ištirpina vandenyje ir nuleidžia į kanalizacija. Va toks vaistų naikinimo būdas. Nesidomėjau kaip yra reglamentuotas vaistų naikinimas, bet TOKS naikinimas man kelia šiurpą g.gif schmoll.gif

o dėl buitinio atliekų rūšiavimo tai galiu pasakyti, kad mums labai pasiteisino, nebeprirenkam viso didžiojo konteinerio šiukšlių, tai tuo keisim sutartį ir už išvežimą mokėsim mažiau thumbup.gif pastebėjau, kad didžiąją dalį šiukšlių sudaro plastikinės pakuotės, todėl kai jas išvežam į plastiko konteinerį ir sąžinė rami ir pagrindinis konteineris pustuštis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sige @ 2010 12 01, 09:18)
Turiu giminaitę vaistininkę, todėl galiu papasakoti, kaip vaistinės "naikina" iš galiojimo išėjusius vaistus - ištirpina vandenyje ir nuleidžia į kanalizacija. Va toks vaistų naikinimo būdas. Nesidomėjau kaip yra reglamentuotas vaistų naikinimas, bet TOKS naikinimas man kelia šiurpą  g.gif  schmoll.gif

rolleyes.gif galvodavau, įdomu, kokiu būdu vaistinės naikina pasenusius vaistus.. Taigi.... verysad.gif Ar verta nešti pasenusius vaistus į vaistinę? Juk nuleisti į kanalizaciją visi sugeba.. doh.gif Bet kokios tokio vaistų naikinimo pasekmės? unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sige @ 2010 12 01, 10:18)
Turiu giminaitę vaistininkę, todėl galiu papasakoti, kaip vaistinės "naikina" iš galiojimo išėjusius vaistus - ištirpina vandenyje ir nuleidžia į kanalizacija.

Visai nenustebčiau, jei taip būtų. Toj laidoj, kurią minėjau anksčiau apie vaistų utilizavimą, skambino viena močiutė ir sakė, kad ji tai įmeta į pečių ir sudegina, juk išmest negalima. Ir pasiūlyk tu moteriškei alternatyvą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ayaan: 01 gruodžio 2010 - 18:57
Sveikos,

Gal patartumėt, kaip teisingai atsikratyti senu vežimėliu? Jis jau tokio stovio, kad atidavimui, dovanojimui nebetinkamas, reikėtų tiesiog kažkaip tvarkingai jį išmesti, bet kur? Medžiagas nuėmus būtų galima įmest į tekstilės konteinerį, bet irgi ne viskas nusiima, o ką daryt su visu rėmu, ratais g.gif ?
Atsakyti
kaip tik turiu pririnkus visą maišą vaistų, tai dabar galvoju, ar verta čia man juos nešt į vaistinę? g.gif pareiga kaip ir sako, kad reikia, bet ar sunaikins juos taip, kaip iš tikrųjų reikėtų doh.gif ai, bet bent jau mano sąžinė bus švari, kad neišmečiau į konteinerį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2011 04 20, 09:07)
Sveikos,

Gal patartumėt, kaip teisingai atsikratyti senu vežimėliu? Jis jau tokio stovio, kad atidavimui, dovanojimui nebetinkamas, reikėtų tiesiog kažkaip tvarkingai jį išmesti, bet kur? Medžiagas  nuėmus būtų galima įmest į tekstilės konteinerį, bet irgi ne viskas nusiima, o ką daryt su visu rėmu, ratais  g.gif ?

Į šiukšlyną vežti. Kaune tai Eiguliuose yra, o kur Vilniuj tai nžn
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2011 04 20, 10:07)
Sveikos,

Gal patartumėt, kaip teisingai atsikratyti senu vežimėliu? Jis jau tokio stovio, kad atidavimui, dovanojimui nebetinkamas, reikėtų tiesiog kažkaip tvarkingai jį išmesti, bet kur? Medžiagas  nuėmus būtų galima įmest į tekstilės konteinerį, bet irgi ne viskas nusiima, o ką daryt su visu rėmu, ratais  g.gif ?

Jei vežimėlio dar neišmetei, manau jis tiktų šiuo adresu:
http://www.apicentra...=35&id=53&all=1
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2011 04 22, 20:29)
Į šiukšlyną vežti. Kaune tai Eiguliuose yra, o kur Vilniuj tai nžn

kurioj vietoj Eiguliuose siukslynas blink.gif
Atsakyti