QUOTE(plecha78 @ 2010 05 07, 00:01)
Stengiuos rusiuot, bet pas mus Lietuvoj tikrai tai dar nera 'madinga', nei konteineriu specialiu surast - buvo netoliese, tai kazkam kliuvo,sulauze; nei zmones tave supras - ziuri kaip i durna, tipo mesk viska i viena siuksliu deze ir viskas....
Nemadinga tai čia net per silpnai pasakyta, pas mus yra tiesiog priešiškumas tokiems dalykams, tingi kas antras pirštą pajudint. Manau, kad net jei būtų pateikta informacija, kad tikrai tvarkingai perdirbamos tos surūšiuotos šiukšlės, tai dauguma žmonių vis tiek tingėtų rūšiuot, nes kam gi jiems vargti, jei galima tiesiog sumest viską į vieną konteinerį. Šiaip apie kokį rūšiavimą kalbėt, jei kai kuriems žmonėms normalu atrodo išgėrus sprite ir suvalgius bandelę, numest šalia savęs buteliuką ir maišiuką, nes juk yra šlavėjai, tegul dirba savo darbą, tegul renka po manęs. O kaip tokioj aplinkoj kitiems žmonėms jaustis, tai vienodai šviečia tokiems žmonėms. Man tai tiesiog protu nesuvokiama
Gal ir žiūri kai kurie kaip sakot kaip į durną, bet aš nekreipiu į tai dėmesio, nematau, kad reikia tą sureikšmint.
QUOTE(BusyBee @ 2010 09 18, 14:59)
Vat butent, mes irgi rushiavom, bet kai pamaciau per "labas rytas', kad paskui vis tiek jos i viena kruva supilamos, tai kam ir vargintis
Na o per "Ekoviziją" neseniai rodė, kaip tos atliekos yra rūšiuojamos, perdirbamos Norisi tikėt, kad bent dalis yra perdirbama. O net jei kol kas ši sistema prastai veikia, tai bent jau gerus įpročius išsiugdai
Aš tai paskutiniu metu pastebiu naują blogą tendenciją - kai dabar atsirado tie įvairios taros supirkimo punktai, bomžai verčia rūšiavimo konteinerius, iškapsto ten viską, ieškodami PET butelių ir kitokios taros, kurią galima priduot ir gaut kažkiek pinigų, ir palieka konteinerius išvartytus. Irgi ta pati "Ekovizija" tokius žmones rodė, sakė, kad kad "jei netingi, tai gali nemažai per dieną uždirbt". Aišku gal gerai tie supirkimo punktai tuo, kad renka tie žmonės ne tik iš rūšiavimo konteinerių, bet turbūt ir iš miškų, gatvių, bet dėl tų konteinerių tai pikta Aš suprantu, kad ir jiems reikia gyvent, bet jei jau išvartai, tai bent palik, kaip radai, o ne išvartytus, bet kur jie tau vargs
Dėl tų supirkimo punktų - jei juose surinktos atliekos neperdirbamos, tai kam tada jos išvis yra superkamos? Biški nelogiškai skambėtų.