Stengiuos rusiuot, bet pas mus Lietuvoj tikrai tai dar nera 'madinga', nei konteineriu specialiu surast - buvo netoliese, tai kazkam kliuvo,sulauze; nei zmones tave supras - ziuri kaip i durna, tipo mesk viska i viena siuksliu deze ir viskas....
Merginos, o kur mesti seną tefal keptuvę? kaip manot?
Dar sukau galvą kur mest kompaktinius diskelius, bet kažkas paminėjo, jog į plastiko konteinerį, ačiū, ten ir mesiu
Dar sukau galvą kur mest kompaktinius diskelius, bet kažkas paminėjo, jog į plastiko konteinerį, ačiū, ten ir mesiu
QUOTE(plecha78 @ 2010 05 06, 23:01)
Stengiuos rusiuot, bet pas mus Lietuvoj tikrai tai dar nera 'madinga', nei konteineriu specialiu surast - buvo netoliese, tai kazkam kliuvo,sulauze; nei zmones tave supras - ziuri kaip i durna, tipo mesk viska i viena siuksliu deze ir viskas....
nesivarginkit:) daugelyje miestų tos šiukšlės vėliau į vieną krūvą supilamos:)
o pelną gauna tik šiukšlių rinkėjai, išmušę pinigų konteineriams iš valdžios ir pateikę už juos nerealias ąskaitas
mane jau seniai tikrąją to žodžio prasme užkniso namuose visur po biški rūšiavimo
nes dėžė stiklui (na šita ir liks, juk stiklainiai nemaži, kompaktiškai nesukiši)
popieriui ir makulatūrai
plastmasei - maišeliams ir šiaip spalstiko daiktams...
nu galvoju reik man kibiro rūšiavimui po kriaukle normalaus, nes matau kad galiu dar labiau rūšiuoti, bet neturiu tiesiog tam sąlygų ir nervas ima juodai.
radau kibirą, krijų skyrių, bet jis netelpa iš pločio (standartinė spintelė)
kai namuose maži vaikai, nesinori statyti jo tiesiog virtuvėje, o be to ir virtuvė nėra tokia jau didelė kad jis "pasimestų erdvėje"
aš su klausimu, - gal kur matėte 4 skyrių (dvien eilėm po 2) rūšiavimo kibirų pirkti?
kad iš kiekvieno skyriaus išsiimtų talpa, na po koki 15l manau.?
ačiū
nes dėžė stiklui (na šita ir liks, juk stiklainiai nemaži, kompaktiškai nesukiši)
popieriui ir makulatūrai
plastmasei - maišeliams ir šiaip spalstiko daiktams...
nu galvoju reik man kibiro rūšiavimui po kriaukle normalaus, nes matau kad galiu dar labiau rūšiuoti, bet neturiu tiesiog tam sąlygų ir nervas ima juodai.
radau kibirą, krijų skyrių, bet jis netelpa iš pločio (standartinė spintelė)
kai namuose maži vaikai, nesinori statyti jo tiesiog virtuvėje, o be to ir virtuvė nėra tokia jau didelė kad jis "pasimestų erdvėje"
aš su klausimu, - gal kur matėte 4 skyrių (dvien eilėm po 2) rūšiavimo kibirų pirkti?
kad iš kiekvieno skyriaus išsiimtų talpa, na po koki 15l manau.?
ačiū
QUOTE(Darfe @ 2010 03 10, 19:57)
Man ydomu, tas išrūšiuotas šiukšles ir veža kur reikia, ar verčia į bendrą šiukšlyną? Kažkur girdėjau, kad žmonės rūšiuoja, o keliauja viskas į bendrą
pamenu pries kelis metus aidejo tokie gandai ir kalti ne surinkejai, o zmones, kurie pamate pilna plastikui skirta konteineri siuksles ramia sazine suvaro kad ir i popieriaus konteineri pilna tokiu vaizdu maciau
pas mus kibiras maisto atliekom-naudosim darzui trest, turim deze zolei pilt ant jos supilam maisto atliekas, taip ir sluoksniuojam, keista, bet kvapas daug maziau nosi raukiantis, nei is salia esancios lietaus surinkimo batckos, nes ten vanduo daznai parugsta, o juk gendantis maistas smirdet daug labiau turetu popieriaus nerusiuojam, nes nelabai yra jo pas mus namuos skardines, buteliai keliauja i jiem skirtus konteinerius, o stiklainiai ramiai kaupias spintelems-bus ziemos atsargom sukraut vieninteliu ko neprisiverciu rusiuot, tai plastikiniu induku, pas mus ju nedaug, plius reiktu gerai praskalaut-karsto vandens gaila, bet reiks rubai keliauja i jiem skirtus konteinerius, nebent imanoma dar uzdirbt, tai i ebay'ju dedu
QUOTE(PlayIt @ 2010 05 16, 00:31)
nesivarginkit:) daugelyje miestų tos šiukšlės vėliau į vieną krūvą supilamos:)
o pelną gauna tik šiukšlių rinkėjai, išmušę pinigų konteineriams iš valdžios ir pateikę už juos nerealias ąskaitas
Vat butent, mes irgi rushiavom, bet kai pamaciau per "labas rytas', kad paskui vis tiek jos i viena kruva supilamos, tai kam ir vargintis Nors aisku mes vis tiek stengiames paruosiuoti, reikia gi kazka i tuos spalvotus konteinerius prie namu stovincius imesti
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 05 15, 21:16)
Aha, mes į plastiko konteinerį metame.
QUOTE(BusyBee @ 2010 09 18, 12:59)
Vat butent, mes irgi rushiavom, bet kai pamaciau per "labas rytas', kad paskui vis tiek jos i viena kruva supilamos, tai kam ir vargintis Nors aisku mes vis tiek stengiames paruosiuoti, reikia gi kazka i tuos spalvotus konteinerius prie namu stovincius imesti
Girdėjau, kad jie persirūšiuoja patys vėliau, nes daug gyventojų neteisingai rūšiuoja.
Šalia mūsų namų kurį laiką nebuvo konteinerių rūšiavimui, tai aš laikraščius ir žurnalus surinkusi nešdavau gal kokį puskilometrį į popieriaus konteinerį šalia kito namo. O darbe, kai reikėjo išmesti daug makulatūros, tai susitariau, kad atvažiuotų ir išsivežtų perdirbimui, nors kolegoms tai buvo nė motais, būtų suvertę į bendras šiukšles, o man gaila buvo tiek popieriaus
Tai kas iš to rūšiavimo, jei paskui t0s šiukšlės vis tiek į savartyną supilamos. Niekas jų nesortiruoja ir neperdirba. Grybauskaitė už tai ir davė velnių aplinkosaigos ministrui (oi, renginių organizatoriui) nes tas nieko nepadarė. Stovi didžiausi perdirbimo kompleksai sustatyti ir nieko neveikia...
Trumpiau tariant... ar jūs rūšiuojat ar ne.... viskas vis tiek į vieną sąvartyną keliauja tik atskirose konteineriuose žiauru bet tiesa
Lietuva per mažai šiukšlių turi, kad galėtu jas deginti (tiesiog neužteks kuro) ir per mažai, kad rušiavimas būtų pelningas (antrinių žaliavų pardavimas) ... nei taip, nei taip... o vežtis šiukšles iš Latvijos? Hmmm to lietuviai nesupras
Trumpiau tariant... ar jūs rūšiuojat ar ne.... viskas vis tiek į vieną sąvartyną keliauja tik atskirose konteineriuose žiauru bet tiesa
Lietuva per mažai šiukšlių turi, kad galėtu jas deginti (tiesiog neužteks kuro) ir per mažai, kad rušiavimas būtų pelningas (antrinių žaliavų pardavimas) ... nei taip, nei taip... o vežtis šiukšles iš Latvijos? Hmmm to lietuviai nesupras
as rushiuoju, netgi jei tu shiuksliu nieks neperdirba, tiesiog dar yra ir toks dalykas, kad mes gyvenam nuosavam name, turim mazha shiuksliu konteineriuka i kuri visos siuksles netelpa, o ji isvezha tik karta per dvi savaites tai vat kazkiek sutaupom ir pinigu neimdami didesnio konteinerio
tie rushiavimo konteineriai priemesty tolokai stovi, koki gera kilometra reiktu shliauzt, bet as prikaupiu nemazhus maishus ir poto isvezu ir man pvz nesunku, netgi jeigu ju ir neperdirba, nu mazha ka, nu gal perdirbs , reik iprast viena diena, gyvent tvarkingiau, beto taip issiauklesim vaikus, gal veliau nebebus tokiu nesamoniu, jog stovi konteineriai o perdirbt nieks nenori
tie rushiavimo konteineriai priemesty tolokai stovi, koki gera kilometra reiktu shliauzt, bet as prikaupiu nemazhus maishus ir poto isvezu ir man pvz nesunku, netgi jeigu ju ir neperdirba, nu mazha ka, nu gal perdirbs , reik iprast viena diena, gyvent tvarkingiau, beto taip issiauklesim vaikus, gal veliau nebebus tokiu nesamoniu, jog stovi konteineriai o perdirbt nieks nenori
pagal šį psl CD ir DVD į plastiką mest negalima http://www.sratc.lt/index.php?id=681