Dar sukau galvą kur mest kompaktinius diskelius, bet kažkas paminėjo, jog į plastiko konteinerį, ačiū, ten ir mesiu

plecha78, 06 Geg 2010 - 23:01, parašė:
plecha78, 06 Geg 2010 - 23:01, parašė: ![]()
Stengiuos rusiuot, bet pas mus Lietuvoj tikrai tai dar nera 'madinga', nei konteineriu specialiu surast - buvo netoliese, tai kazkam kliuvo,sulauze; nei zmones tave supras - ziuri kaip i durna, tipo mesk viska i viena siuksliu deze ir viskas....

nesivarginkit:) daugelyje miestų tos šiukšlės vėliau į vieną krūvą supilamos:)
o pelną gauna tik šiukšlių rinkėjai, išmušę pinigų konteineriams iš valdžios ir pateikę už juos nerealias ąskaitas

nes dėžė stiklui (na šita ir liks, juk stiklainiai nemaži, kompaktiškai nesukiši)
popieriui ir makulatūrai
plastmasei - maišeliams ir šiaip spalstiko daiktams...

nu galvoju reik man kibiro rūšiavimui po kriaukle normalaus, nes matau kad galiu dar labiau rūšiuoti, bet neturiu tiesiog tam sąlygų

radau kibirą, krijų skyrių, bet jis netelpa iš pločio

kai namuose maži vaikai, nesinori statyti jo tiesiog virtuvėje, o be to ir virtuvė nėra tokia jau didelė kad jis "pasimestų erdvėje"

aš su klausimu, - gal kur matėte 4 skyrių (dvien eilėm po 2) rūšiavimo kibirų pirkti?
kad iš kiekvieno skyriaus išsiimtų talpa, na po koki 15l manau.?
ačiū

Darfe, 10 Kov 2010 - 19:57, parašė:
Darfe, 10 Kov 2010 - 19:57, parašė: ![]()
Man ydomu, tas išrūšiuotas šiukšles ir veža kur reikia, ar verčia į bendrą šiukšlyną?
Kažkur girdėjau, kad žmonės rūšiuoja, o keliauja viskas į bendrą

pamenu pries kelis metus aidejo tokie gandai ir kalti ne surinkejai, o zmones, kurie pamate pilna plastikui skirta konteineri siuksles ramia sazine suvaro kad ir i popieriaus konteineri

pas mus kibiras maisto atliekom-naudosim darzui trest, turim deze zolei pilt ant jos supilam maisto atliekas, taip ir sluoksniuojam, keista, bet kvapas daug maziau nosi raukiantis, nei is salia esancios lietaus surinkimo batckos, nes ten vanduo daznai parugsta, o juk gendantis maistas smirdet daug labiau turetu

PlayIt, 16 Geg 2010 - 00:31, parašė:
PlayIt, 16 Geg 2010 - 00:31, parašė: ![]()
nesivarginkit:) daugelyje miestų tos šiukšlės vėliau į vieną krūvą supilamos:)
o pelną gauna tik šiukšlių rinkėjai, išmušę pinigų konteineriams iš valdžios ir pateikę už juos nerealias ąskaitas
Vat butent, mes irgi rushiavom, bet kai pamaciau per "labas rytas', kad paskui vis tiek jos i viena kruva supilamos, tai kam ir vargintis

Jolančiukė, 15 Geg 2010 - 21:16, parašė:
Jolančiukė, 15 Geg 2010 - 21:16, parašė: ![]()
Dar sukau galvą kur mest kompaktinius diskelius, bet kažkas paminėjo, jog į plastiko konteinerį, ačiū, ten ir mesiu

Aha, mes į plastiko konteinerį metame.
BusyBee, 18 Rgs 2010 - 12:59, parašė:
BusyBee, 18 Rgs 2010 - 12:59, parašė: ![]()
Vat butent, mes irgi rushiavom, bet kai pamaciau per "labas rytas', kad paskui vis tiek jos i viena kruva supilamos, tai kam ir vargintis
Nors aisku mes vis tiek stengiames paruosiuoti, reikia gi kazka i tuos spalvotus konteinerius prie namu stovincius imesti

Girdėjau, kad jie persirūšiuoja patys vėliau, nes daug gyventojų neteisingai rūšiuoja.
Šalia mūsų namų kurį laiką nebuvo konteinerių rūšiavimui, tai aš laikraščius ir žurnalus surinkusi nešdavau gal kokį puskilometrį į popieriaus konteinerį šalia kito namo. O darbe, kai reikėjo išmesti daug makulatūros, tai susitariau, kad atvažiuotų ir išsivežtų perdirbimui, nors kolegoms tai buvo nė motais, būtų suvertę į bendras šiukšles, o man gaila buvo tiek popieriaus

Trumpiau tariant... ar jūs rūšiuojat ar ne.... viskas vis tiek į vieną sąvartyną keliauja

Lietuva per mažai šiukšlių turi, kad galėtu jas deginti (tiesiog neužteks kuro) ir per mažai, kad rušiavimas būtų pelningas (antrinių žaliavų pardavimas) ... nei taip, nei taip... o vežtis šiukšles iš Latvijos? Hmmm to lietuviai nesupras

tie rushiavimo konteineriai priemesty tolokai stovi, koki gera kilometra reiktu shliauzt, bet as prikaupiu nemazhus maishus ir poto isvezu ir man pvz nesunku, netgi jeigu ju ir neperdirba, nu mazha ka, nu gal perdirbs , reik iprast viena diena, gyvent tvarkingiau, beto taip issiauklesim vaikus, gal veliau nebebus tokiu nesamoniu, jog stovi konteineriai o perdirbt nieks nenori