Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 06, 06:27)
o tai koki dydžio tos tavo lempos?  blink.gif nes mano namuose tai gal 15 cm ilgio tiktai biggrin.gif . ir nesu mačius kad baterijas surinkinėtų į mažą dėžutę už prekystalio  g.gif

Lempos kaip lempos, bet juk jos daug didesnės nei baterijos, kurių aš jau daug turiu pririnkus ir vis pamirštu pasiimt su savim, kad išmesčiau, o kas liečia tuos konteinerius, tai esu anksčiau mačius ir didelių, bet dabar kažkaip nebematau, gal tiesiog neatkreipiu dėmesio, o tokiuose nedideliuose prekybos punktuose kaip fotoateljė ar telefonų salonai, tai ten, kiek atkreipiau dėmesį, mačiau vis tokias gan nedideles dėželes ir dar pusiau prikrautas, tai net buvau pagalvojus, kad visos mano surinktos baterijos kažin ar sutilptų per kartą, ką jau kalbėt apie tas lempas... unsure.gif Gal kadangi kalbu apie Panevėžį, čia ir tie konteineriai ne tokie dideli kaip Vilniuj ar Kaune... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 07 vasario 2010 - 01:40
QUOTE(Rasma @ 2010 02 06, 14:11)
Vilniuje tai kiekvienoj "Rimi", "Iki" matau tas dėžutes, tai kodėl Kaune taip įdomiai..gal neatkreipėt dėmesio?

Dėl Rimi nežinau, bet IKI tai tikrai visose yra, taip pat yra ir Senukuose. Ir mačiau, kad į tas dėžes meta ir lempas, netgi tas ilgas, tiesiog kyšo galas ir tiek. Dar galima šalia gal padėti kaip nors, jei jau netelpa.
Atsakyti
musu kibiru- ne vienas ir ne du. Vienas paprastas kibiras- su eko maisu, greitai suyranciu- nerusiuojamoms atliekoms. Toliau salia jo, po kriaukle dar stovi kibiras popieriui. Dar kibiras- plastmasems ir metalui. Ir ketviras "kibiras"- didele lentyna spinteleje stiklainiams.
Atsakyti
pas mus iki siol nera rusiavimo konteineriu
Atsakyti
Reikia atsikratyti kolonėlėmis, kur siūlot jas padėt?
Žinau kad yra nr kuriuo paskambinus nemokamai buitinę techniką išveža, bet ką čia dėl nedidelių kolonėlių skambinsi.

Gal žinot konkrečią vietą Vilniuj kur galima seną techniką priduot? smile.gif
Atsakyti
Man ydomu, tas išrūšiuotas šiukšles ir veža kur reikia, ar verčia į bendrą šiukšlyną? g.gif Kažkur girdėjau, kad žmonės rūšiuoja, o keliauja viskas į bendrą unsure.gif
Atsakyti
help.gif gal kas nors susiduret ir turit ziniu, kur ismesti sena keptuve(tefal)? unsure.gif kadangi esu sveiko proto ribose uz ekologija ir stengiuosi sliuksles rusioti, tai man iskilo toks klausimas. juk i bendra siuksliu konteineri meti tai kazkiap nei sia nei tas.... g.gif
Atsakyti
Specialaus kibiro neturim. Skardines, alaus butelius, plastikinius butelius grąžinam ir atsiimam užstatą parduotuvėj, todėl juos visus kartu dedam į maišelį, kurį pasiimam eidami parduotuvėn. Popierių dedam į atskirą krūvą (didesnius kartonus išmetam iškart, o laikraščiai ir žurnalai ramiai sau kaupiasi), na o likusios šiukšlės einą į tą mūsų vienintelį šiukšlių kibirą. Galbūt nėra tokio didelio poreikio, nes skirtingi konteineriai stovi tiesiog kieme, tai tereikia laiptais nusileist ir nieko pernelyg kaupt netenka.
Atsakyti
aš rūšiuočiau, bet pas mus net konteinerių skirtų rūšiavimui nėra verysad.gif doh.gif
Atsakyti
Mūsų toks dviejų dalių - viena pusė plastikui, kita - buitinėms (pirkom thom philips parduotuvėj) Popieriaus ir stiklo retai kada turim išmetimui, tai jiems jau atskirų kibirų nereikia. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Darfe @ 2010 03 10, 19:57)
Man ydomu, tas išrūšiuotas šiukšles ir veža kur reikia, ar verčia į bendrą šiukšlyną?  g.gif Kažkur girdėjau, kad žmonės rūšiuoja, o keliauja viskas į bendrą  unsure.gif

Labiausiai tai piktinasi žmonės, kad plastiką, stiklą ir popierių susipila ir kartu išveža. Nu bet logiškai kai skardines gali mest ir į plastiką, ir į stiklą, tetrapakus į popierių ir į plastiką, tai vis tiek gi reikia perrūšiuoti. 4u.gif Nemanau, kad nukeliauja į sąvartyną - juk iš antrinių žaliavų verslininkai pinigėlį daro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2010 04 19, 18:33)
Mūsų toks dviejų dalių - viena pusė plastikui, kita - buitinėms (pirkom thom philips parduotuvėj) Popieriaus ir stiklo retai kada turim išmetimui, tai jiems jau atskirų kibirų nereikia.  4u.gif
Papildyta:

Labiausiai tai piktinasi žmonės, kad plastiką, stiklą ir popierių susipila ir kartu išveža. Nu bet logiškai kai skardines gali mest ir į plastiką, ir į stiklą, tetrapakus į popierių ir į plastiką, tai vis tiek gi reikia perrūšiuoti.  4u.gif  Nemanau, kad nukeliauja į sąvartyną - juk iš antrinių žaliavų verslininkai pinigėlį daro  4u.gif

Siukslynuose vyksta antrinis rusiavimas. Kazkaip pastebejau paskutiniu metu, kad ant konteineriu klijuoja lipdukus, kad jie skirti ne sunu ismatoms matyt daznai pasitaiko jei jau klijuoja g.gif
Atsakyti
Pas mus popierius,stiklas,metalas,plastikas atskirai smile.gif
Atsakyti