Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(Kristigri @ 2010 02 05, 00:02)
Taip, ir man toks klausimas iškilo dėl tų lempučių, gal kas žinote?

reikia vežt į pavojingų atliekų surinkimo aikštelę biggrin.gif . o jei rimtai esu 1 ausim kažkada girdėjus, kad reikia dėt į tuos konteinerius, kur betareikas sunaudotas dedam. kadangi 1-nos lemputės į aikštelę nevešiu, tai dėsiu į tą baterijų konteinerį (pagaliau mūsų kaime jie vėl atsirado degalinėse thumbup.gif )
Atsakyti
Gal ir mūsų "kaime" yra degalinėse g.gif Kažkada buvo Rimi, pririnkau maišelį, nunešiau, o ten jau nerasta. Išmečiau elementus į paprastą blush2.gif , dabar vėl renku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookelis: 05 vasario 2010 - 13:32
QUOTE(Nuk @ 2009 12 14, 14:06)

Ir iš karto turiu klausimą smile.gif Ar į plastmasės konteinerį galima dėti visą plastmasinę tarą? Ta prasme, ar būtina ieškoti ženklų, rodančių, kad pakuotė yra perdirbama? Ar tiesiog, jei tai plastmasė, tai ir metam į plastmasės konteinerį?

Kiek žinau, popierių reikia mesti į popieriaus konteinerį, stiklą į stiklo, o plastmasinę, metalinę, aliuminę, mišrią (tetrapak, čipsų pakeliai) į plastiko konteinerį. Tai plastmasę, kad ir kokio tipo būtų, mesk ten, tik svarbiausiai, kad nebūtų užteršta (tepalai, rūgštys ir pan.) wink.gif
Atsakyti
QUOTE(viktis @ 2010 02 05, 14:11)
Kiek žinau, popierių reikia mesti į popieriaus konteinerį, stiklą į stiklo, o plastmasinę, metalinę, aliuminę, mišrią (tetrapak, čipsų pakeliai) į plastiko konteinerį. Tai plastmasę, kad ir kokio tipo būtų, mesk ten, tik svarbiausiai, kad nebūtų užteršta (tepalai, rūgštys ir pan.) wink.gif

Toks klausimas man iškilo todėl, kad sesuo gyvena UK ir ten griežtai žiūri ženklus ant pakuočių - jei yra perdirbimo ženkliukas, tai meta į perdirbamų atliekų konteinerį, o jei nėra, kad ir plastmasinę švarią pakuotę - į buitinį. Bet jie toliau šioj srity pažengę - ant neperdirbamų pakuočių gamintojai net užrašo "Sorry, not recyclable yet".
Aš nesulaukusi atsakymo tai viską kas tinka rūšiuoju, nežiūriu ar yra tie ženklai. Nes praktiškai jų niekur nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2010 02 05, 16:23)
Toks klausimas man iškilo todėl, kad sesuo gyvena UK ir ten griežtai žiūri ženklus ant pakuočių - jei yra perdirbimo ženkliukas, tai meta į perdirbamų atliekų konteinerį, o jei nėra, kad ir plastmasinę švarią pakuotę - į buitinį. Bet jie toliau šioj srity pažengę - ant neperdirbamų pakuočių gamintojai net užrašo "Sorry, not recyclable yet".
Aš nesulaukusi atsakymo tai viską kas tinka rūšiuoju, nežiūriu ar yra tie ženklai. Nes praktiškai jų niekur nėra g.gif

Jo, su ženklinimu pas mus dar kėbloka. Bet, kaip sakoma "Rome wasn't build in a day" smile.gif taip ir sistemai reikia tobulėti. Todėl laikausi tos pačios nuomonės, kad reikia rūšiuoti kol kas kaip supranti, o sistemai tobulėjant išmoksime ir mes tinkamai rūšiuoti. Svarbiausia, kad atsirastų įprotis. Manau, jog geriau, kad viena kita pakuotė nukeliaus ant rūšiavimo juostos ir bus atmesta, tų kurie žino, negu nukeliaus į sąvartyną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2010 02 05, 14:32)
Gal ir mūsų "kaime" yra degalinėse  g.gif Kažkada buvo Rimi, pririnkau maišelį, nunešiau, o ten jau nerasta. Išmečiau elementus į paprastą blush2.gif , dabar vėl renku

aš irgi taip renku, renku.... smile.gif
Prieš kelis mėnesius pastebėjau konteineriuką elementams "Mindaugo" Maximos (Vilniuje) informacijoje. Tai ten ir atidaviau visą krūvą elementų.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 02 05, 10:43)
...reikia dėt į tuos konteinerius, kur batareikas sunaudotas dedam. kadangi 1-nos lemputės į aikštelę nevešiu, tai dėsiu į tą baterijų konteinerį

Bet kažin ar leistų į tą nedidelę dėžutę (konteineriuką) tokias didžiules lempas dėt, nes tas dėžutes aš dažniausiai matau visokiose fotoateljė, mob.telefonų salonuose ir pan. pastatytas už prekystalio, kur pardavėja sėdi... g.gif Ar kas bandėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 06 vasario 2010 - 01:26
QUOTE(Kristigri @ 2010 02 06, 01:21)
Bet kažin ar leistų į tą nedidelę dėžutę (konteineriuką) tokias didžiules lempas dėt, nes tas dėžutes aš dažniausiai matau visokiose fotoateljė, mob.telefonų salonuose ir pan. pastatytas už prekystalio, kur pardavėja sėdi...  g.gif Ar kas bandėt?

o tai koki dydžio tos tavo lempos? blink.gif nes mano namuose tai gal 15 cm ilgio tiktai biggrin.gif . ir nesu mačius kad baterijas surinkinėtų į mažą dėžutę už prekystalio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2010 02 05, 14:32)
Gal ir mūsų "kaime" yra degalinėse  g.gif Kažkada buvo Rimi, pririnkau maišelį, nunešiau, o ten jau nerasta. Išmečiau elementus į paprastą blush2.gif , dabar vėl renku

Kaune tikrai yra daug vietu, kur galima saugiai atsiktatyti elementais. Ju surinkimui dezutes stovi silo, iki tinklo parduotuvese, senukuose. Bukit gera, nemeskit ju i bendra konteineri 4u.gif
Atsakyti
Ale tikrai juk nesunku kokį pusmetį paakupti atskiroj dėžutėj namie,o paskui į spec.konteineriuką įmest biggrin.gif
Atsakyti
Man tai nesunku. Bet dėl elementų išmetimo reikės važiuoti per pusę miesto....
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2010 02 06, 13:00)
Bet dėl elementų išmetimo reikės važiuoti per pusę miesto....

Vilniuje tai kiekvienoj "Rimi", "Iki" matau tas dėžutes, tai kodėl Kaune taip įdomiai..gal neatkreipėt dėmesio? Daugelyje "Rimi" parduotuvių, tai tiesiog kartoninė dėžė pastatyta prie 'informacijos', kur "Perlo" terminalas. "Iki", tai dažniausiau 'bačkutė' arba prie inf-jos, arba tame tarpiniame įėjime į parduotuvę..
Pvz. man prie pat namų net 2 vietos, kur galima išmesti elementus. Prikaupiu aš jų pilną maišą, vos panešt doh.gif ir tada išmetu, kad nenešiot po kelis.
Atsakyti