Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

mes turim viena kibira buitinem atliekom o kita perdirbamom, tai kai nesam ismest tas perdirbamas sumetom i skirtingus konteinerius. gal ir neblogai butu turet atskirus kibirus skirtingos rusies atliekoms, bet neturim tiek vietos
Atsakyti
QUOTE(Cipare @ 2009 11 15, 14:35)
Ar pas jus nepasitaiko, kad rusioja siuksles o nuejus neru kur ju sudeti nes konteineriai pilni ir tenka sudeti arba salia kas man nelabai patinka arba sudeti i bendrus konteinerius?

pas mus atviksciai- jie beveik visad tusti unsure.gif
Atsakyti
pas mus po kriaukle du kibirai.. vienas nerūšiuojamoms šiukšlėms.. kitas kompostavimui...
o po laiptais didelė dėžė plastmasei stiklui.. metalui.. paskui iš jos išmėtom į konteinerius rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 17 lapkričio 2009 - 09:23
Na, mes tvarkingu rūšiavimu irgi nelabai galim pasirinkti - specialios šiukšliadėžės su daug skyrelių neturim. Bet išsiverčiam su dviem kartoninėm dėžėm plastikui ir popieriui - jos stovi viena ant kitos, tad užima mažiau vietos. Stiklą dedam į maišą po kriaukle, o buitines į paprastą šiukšliadėžę.
Atsakyti
Pas mus du kibirai - vienas nerūšiuojamoms atliekoms, o į kitą kraunam rūšiuojamas. Rūšiuojamos visos (popierius, plastikas, metalas) iškeliauja į vieną konteinerį, stiklas į kitą, į trečią metam nerūšiuojamas šiukšles.

Dėl plastikinių butelių mėtymo esu radusi skirtingas taisykles, vienur prašoma butelį suspausti ir užsukti kamštelį, kitur - nuimti ne tik kamštelį, bet ir žiedelį nuo kakliuko, nes jie iš kitokio, spalvoto plastiko padaryti. Taip ir neaišku, kaip reikėtų iš tiesų elgtis. Namie tai neaktualu, nes visoks plastikas keliauja į tą patį konteinerį kartu su popierium ir metalu, bet iš principo norisi žinoti.

Dar galvosūkį neseniai užminė stiklinis obuolių acto butelis biggrin.gif Užsiliko nuo konservavimų, pasimiršo spintelės gilumoj ir baigėsi galiojimas. Ir užaugo jo viduje kažkoks rūgšties grybas, tokia tvirta medūza. Actą išpyliau, butelį praskalavau, bet ta medūza viduj liko. Ir dar ant butelio toks plastikinis piltuvėlis gamykliškai primontuotas. Į bendrą atliekų konteinerį mest negalima, bus bauda, nes stikliniams buteliams yra atskiras konteineris. Bet į jį reikia mesti švarią stiklinę tarą, o pas mane su medūza tongue.gif Ir negi tą plastikinį piltuvėlį irgi nukrapštyt, kas ne taip jau ir lengva... biggrin.gif

Atsakyti
As tai neiskrapstineju tu plastmasiu is buteliu blush2.gif Nusuku tik metalinius kamscius ir viskas tongue.gif Mesk su ta meduza biggrin.gif
Atsakyti
Mes turim kibirą nerūšiuojamoms šiukškėms ir popierinį pirkinių krepšį (iš kažkokios parduotuvės gautą su perkamom prekėm) rūšiuojamoms. Stovi tas popierinis gan viešoj vietoj, nes po kriaukle netelpa. Nekoks vaizdelis, bet geriau dar nesugalvojau, o nerūšiuot sąžinė neleidžia... ax.gif
Atsakyti
Mano namuose yra du siukslu kibirai telpantys i spintele po kriaukle. Vienas su dangciu - darzoviu atliekom (lupenos, graztukai ir pan. tai kas puna patenka i komposto deze darze), kitas - visom kitom siukslem isskyrus stikla, popieriu ir plastmase. Stiklas ir plastmase keliauja i jiems skirtus konteinerius, o popieriu sudeginam, nes namus sildom kietu kuru mirksiukas.gif Tu vadinamuju blogu siuksliu budavo labai nedaug tongue.gif bet kai gime vaikelis tai ohoho kiek pampersu nueina i siukslyna doh.gif skalbiami pampersiukai mums neprigijo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dangiska: 09 gruodžio 2009 - 23:48
Ir aš prisidedu prie rūšiuojančiųjų ax.gif Tikiuosi nepritrūksiu entuziazmo blush2.gif

Ir iš karto turiu klausimą smile.gif Ar į plastmasės konteinerį galima dėti visą plastmasinę tarą? Ta prasme, ar būtina ieškoti ženklų, rodančių, kad pakuotė yra perdirbama? Ar tiesiog, jei tai plastmasė, tai ir metam į plastmasės konteinerį?
Atsakyti
Mes ir rūšiuojam drinks_cheers.gif Visa šeima.
Kibiro tam spec neturim, tiesiog taip rūšiuojam. Tai kas į pečių, kas į kompostą, kas į plastmasę, stiklas ir t.t. Kad kalbos kažkaip nėra apie nerūšiavimą g.gif Čia mums kaip praustis, tiesiog įprotis.
Papildyta:
QUOTE(Dangiska @ 2009 12 10, 00:46)
Tu vadinamuju blogu siuksliu budavo labai nedaug tongue.gif  bet kai gime vaikelis tai ohoho kiek pampersu nueina i siukslyna doh.gif skalbiami pampersiukai mums neprigijo  schmoll.gif

Su tais pampersais tai tikrai bėda, tie daugkartiniai man neprimtini, nes ir taip skalbimo per akis ir viskas rankom doh.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif man labai įdomu, kur mesti taupiasias-liuminescencines lemputes? g.gif į bendrą konteinerį tikrai negalima, bet, kaip suprantu, jos priklauso pavojingosioms atliekoms, tai kur jas dėti? Kad dėl vienos lemputės atvažiuotų kas išsivežti tai tikrai nesitikiu, bet ir vežti kažkur vieną mažą daiktą neatrodo racionalu....
Gal kartais jas priima prekybos vietose? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipare @ 2009 11 15, 15:35)
Ar pas jus nepasitaiko, kad rusioja siuksles o nuejus neru kur ju sudeti nes konteineriai pilni ir tenka sudeti arba salia kas man nelabai patinka arba sudeti i bendrus konteinerius?

Labai dažnai pasitaiko verysad.gif.Voliojasi šalia, kol tvarkantis kiemą žmogeliukas neištveria ir sumeta viską į bendrą konteinerį verysad.gif
Atsakyti