Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(Pookelis @ 2009 08 11, 18:46)
O man toks klausimas kilo. Kur mesti dangtelius nuo užsukamų stiklainių? Į metalą? Bet jie gumuoti.... Mažas tyreles valgo, stiklainiukus metu į stiklą, o dangtelius į bendrą, tai taip kiekvieną kartą bemetant ir kyla klausimas...

Aš mesdavau kartu su indeliu į stiklo konteinerį.
Bet dalis tų mažųjų stiklainiukų dar pasitarnauja kai noriu kokius pipiriukus susidėt ar krapukus žiemai užšaldyt ir pan. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolančiukė: 16 rugpjūčio 2009 - 21:30
niu va....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! verysad.gif o man neatsakyta ką daryt su kačių kraigu - 1.silikonine druska... kur ją mesti? turbūt į plstiką? nes sugrūdu ją i plast.maišelį.

2. o taip pat su kakučiais katės...juos sudedu į plast maišelį - tai gaunais kombinuota šiukšlė... bigsmile.gif :unsure:tai vėl - į kurį konteinerį dėt...o gal aš tingiu kažkaip kitaip....

p.s. sophi, lenkiuosi tau, noriu elgtis kaip tu, kai netingiu, ir paplaudavau...tik aliejaus šampūno butelių jau nekapstydavau, net šepetėlio tam neturiu...o gal nukerpat ir taip išvalot riebalus?????????????????????????????????????????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 04 rugsėjo 2009 - 15:27
QUOTE(zuzu @ 2009 09 04, 16:27)
niu va....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! verysad.gif o man neatsakyta ką daryt su kačių kraigu - 1.silikonine druska... kur ją mesti? turbūt į plstiką? nes sugrūdu ją i plast.maišelį.

Nenaudoti tokio kraiko ir nebus problemos mirksiukas.gif Organinio tikrai didelis pasirinkimas - naudoju tokį, kuris ekonomiškas, natūralus ir galima mesti į WC bigsmile.gif
2. o taip pat su kakučiais katės...juos sudedu į plast maišelį - tai gaunais kombinuota šiukšlė... bigsmile.gif  :unsure:tai vėl - į kurį konteinerį dėt...o gal aš tingiu kažkaip kitaip....

Su kraiku metu į WC smile.gif
p.s. sophi, lenkiuosi tau, noriu elgtis kaip tu, kai netingiu, ir paplaudavau...tik aliejaus šampūno butelių jau nekapstydavau, net šepetėlio tam neturiu...o gal nukerpat ir taip išvalot riebalus?????????????????????????????????????????

Perkirpt tikrai gera mintis - nepagalvojau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 04, 16:36)
Nenaudoti tokio kraiko ir nebus problemos mirksiukas.gif Organinio tikrai didelis

nu kad įprato ant silikon...tikrai buvo problemų..pirkau natūralų...nekakojo ant tų natūralių drožlių,net išsigandus kažkokia (skaičiau, jei jau ant vieno įpranta...) kakojo tiesiog tuomet po stalu kilimu, namai dvokė, visi, o pas mane kmokiniai privat ateina įnamus,...tai ne tas pats...tokiems bandymams, ta prasme, ne vieta g.gif unsure.gif
Atsakyti
Truputi pasisakysiu as del rusiavimo... Veiksmas ne LT smile.gif Zodziu pirkau didele pakuote Brita filtru ir parduotuveje matau reklamine iskaba, kad va kaina tokia tokia, po nuolaidos (uzkrito tas zodis, bet zodziu perki normalia kaina, nusiunti kupona ir ceki arba tik ceki tam tikru adresu ir atsiuncia tau kazkiek pinigeliu) lieka tokia ir tokia kaina. Aisku nusipirkau, o kaip su ta nuolaida nesusidomejau. Dabar po kurio laiko sugalvojau Brita puslapyje paziuret - galvoju gal ten bus informacija. Bet uztikau informacija apie filtru perdirbima. Ir svarbiausia paziurejau kokia firma perdirba - pasirodo mes tos firmos dantu sepetelius perkam (jie is perdibto plastiko), tai iskart toks jausmas apeme, kad tikrai negalima ismest filtro i paprasta siuksliu maisa. Tai arba nunest i viena is priimanciu parduotuviu galima, arba jiems siusti pastu. Gaila, kad tos parduotuves arti namu nera, bet yra truputi toleliau ir tam paciam mieste. Tai jau vyrui apskelbiau, kad taupysim filtrus ir kai daugiau ju susikaups vesim i parduotuve priduot. ax.gif

Visgi kai pradedi nuo trupucio, tai paskui po truputi po truputi vis labiau ir labiau net negalvojant darai gerus darbus.... 4u.gif
Atsakyti
Vakar buvom grybaut.
Buvo labai baisu žiūrėti į išmestus stiklinius butelius, plastikinius "bambalius" nuo alaus ir gaiviųjų gėrimų, pokai nuo sulčių ir kt.
Taip širdį spaudė...
Mano 9-metis sūnus šaukdamas "Mama, žiūrėk ką radau!" (pamaniau, kad didelį baravyką) atbėgo nešdamas rankoj... lemputę 100 W g.gif
Atsakyti
Atėjau su klausimu biggrin.gif 4u.gif

Jau akys yra įpratusios prie trijų skirtingų spalvų konteinerių, Nidoj atradau, kad šalia jų dar stovi ir dėvėtiems drabužiams ir t.t. konteineris. Ant jų buvo užrašyta, kad priklauso UAB 'Dėvėta' ( tačiau apie tokią info nerandu). Taigi, norėjau sužinot, ar ir kituose miestuose yra dėvėtų drabužių surinkimui skirti konteineriai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 04, 23:14)
nu kad įprato ant silikon...tikrai buvo problemų..pirkau natūralų...nekakojo ant tų natūralių drožlių,net išsigandus kažkokia (skaičiau, jei jau ant vieno įpranta...) kakojo tiesiog tuomet po stalu kilimu, namai dvokė, visi, o pas mane kmokiniai privat ateina įnamus,...tai ne tas pats...tokiems bandymams, ta prasme, ne vieta  g.gif  unsure.gif

Iš pradžių reikėtų maišyti su senu, kol priprastų ax.gif
Atsakyti
Nu nežinau, man tai silikoninis kraikas - superinis, kad ir kaip norėčiau naudot ekologišką... Silikoninis - jokio kvapo, vargo, jokių nuolatinių gumuliukų išiminėjimų, o tas ekologiškas - tuoj užsmirsta, kašaras tada nebedaro ant jo, pradeda maižiot kur papuola ant grindų... schmoll.gif Žodžiu, kai pabandžiau silikoninį, jis nuo šiol - nepamainomas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 09, 15:40)
Atėjau su klausimu  biggrin.gif  4u.gif

Jau akys yra įpratusios prie trijų skirtingų spalvų konteinerių, Nidoj atradau, kad šalia jų dar stovi ir dėvėtiems drabužiams ir t.t. konteineris. Ant jų buvo užrašyta, kad priklauso UAB 'Dėvėta' ( tačiau apie tokią info nerandu). Taigi, norėjau sužinot, ar ir kituose miestuose yra dėvėtų drabužių surinkimui skirti konteineriai.  ax.gif

To paties norejau paklausti ir as. Aktyviai rusiuoju atliekas jau 2 metus, taciau, kai reikia ismesti kokius nebenesiojamus ir net labdarai netinkamus drabuzius, sirdis skauda juos kraunant i bendra konteineri. Internete neradau info apie galimybe tekstiles atliekas rusiuoti, bet gal blogai ieskojau g.gif . Gal kuri esate uzmaciusi tokiu konteineriu?
Atsakyti
QUOTE(Rasulyte @ 2009 09 10, 09:51)
To paties norejau paklausti ir as. Aktyviai rusiuoju atliekas jau 2 metus, taciau, kai reikia ismesti kokius nebenesiojamus ir net labdarai netinkamus drabuzius, sirdis skauda juos kraunant i bendra konteineri. Internete neradau info apie galimybe tekstiles atliekas rusiuoti, bet gal blogai ieskojau  g.gif . Gal kuri esate uzmaciusi tokiu konteineriu?

Jau pasinagrinėjau 4u.gif Kaune situacija tokia, kad tinkamus nešioti geriausiai nunešti į Caritą, o netinkami net labdarai metami į tą patį bendrąjį konteinerį. 'Tekstilės atliekos' traktuojamos kaip nepavojingos wink.gif

Vienok, galėtų stovėti pastovūs konteineriai. Tik kai įvyksta tragedija, prašo paremti. Tai galėtų daryti nuolat, juk visada atsiras, ką reiks gelbėt po gamtos stichijų ir kt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(DeeDee @ 2009 09 09, 15:40)
Atėjau su klausimu  biggrin.gif  4u.gif

Jau akys yra įpratusios prie trijų skirtingų spalvų konteinerių, Nidoj atradau, kad šalia jų dar stovi ir dėvėtiems drabužiams ir t.t. konteineris. Ant jų buvo užrašyta, kad priklauso UAB 'Dėvėta' ( tačiau apie tokią info nerandu). Taigi, norėjau sužinot, ar ir kituose miestuose yra dėvėtų drabužių surinkimui skirti konteineriai.  ax.gif

Aš tokius mačiau Klaipėdoje, net mečiau ten drabužius, kuriuos močiutė tvarkydamasi atrinko, kaip nebenešiojamus. Manau būtų labai smagu, jei ir kituose miestuose tokie atsirastų...
Atsakyti