Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

O plastikas turi būti palaidas - ar galima pvz. į maišelius prigrūsti kitų maišelių, plastikinių indelių ir pan. g.gif
Atsakyti
Dar klausimas - kur mest el. lemputes (ne taupiąsias) g.gif
Atsakyti
O man kažkaip atrodo, kad jei žmonės paskiau perrinkinėja, tai gal geriau palaidus sumesti, o ne kraut į maišus g.gif
Papildyta:
čia aš apie plastiką
Atsakyti
nu ir aš pasakysiu. kažkada tokia įsijautus buvau, kad rūšiuoju...dabar pasirodo, prasta iš manęs rūšiuotoja...gėda. ne visad sutvarkau šiukšles iki galo!!! blush2.gif

ne visad IŠPLAUNU riebalus. o ką jūs darot. na mišraines, jogurtus jau sukandus dantis išvalau vidų.. o ką darot su aliejų buteliais AR GALVŲ šampūnais?

vaistų maišiuką padėjau šalia stiklo konteinerio - ką daryt su jais? girdėjau į vaistinę pačią neš, bet...nenunešiau.

į stiklą girdėjau tai pat negalima dėt lempučių, porceliano...tai ką su tokiom daryt kur niekur negalima dėti.

taip pat - kur dėti katės graiką -dirbtinę druską ? - iį plastiką mesti???ech, vis atsiranda tokių atliekų, kujrių NESUPRANTU.... g.gif g.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 06 23, 08:42)

Yra mamų, kurios plauna absoliučiai viską, aliejaus butelį su indų plovikliu, aš asmeniškai nuo aliejaus ir chemijų visų trenkiu lauk į bendrą konteinerį, man išvis atrodo, kad tie chemikalai neišsiplauna, o paskiau grįš mums į mineralinio ar pieno butelį unsure.gif aišku aš ne pavyzdys ir gal klystu g.gif

Vaistai - į vaistinę, su pasibaigusiu galiojimu smile.gif

Porcelianą, kraiką į bendrus konteinerius ax.gif kaip gi kraikas gali būt perdirbamas? nejuokaukit, jis dar ir susiusiotas doh.gif

Lempučių neprisimenu kur dėt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 06 23, 11:24)
man išvis atrodo, kad tie chemikalai neišsiplauna, o paskiau grįš mums į mineralinio ar pieno butelį unsure.gif aišku aš ne pavyzdys ir gal klystu g.gif

g.gif Nejaugi maisto produktų pakuotes iš perdirbto plastiko gamina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 23, 19:26)
g.gif Nejaugi maisto produktų pakuotes iš perdirbto plastiko gamina g.gif

Nieko tikrai nežinau, čia tik mano pamastymas, gal atsiras žinančių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 06 25, 11:25)
Nieko tikrai nežinau, čia tik mano pamastymas, gal atsiras žinančių g.gif

Plastiką surenkančios įmonės susmulkina pakuotes, išlydo granules ir eksportuoja į užsienį, kur vyksta tolesnis perdirbimas.Perdirbtas plastikas gali būti daug kur pritaikytas. Iš jo gaminami indai, baldai, įvairiausios detalės, naudojamos buityje, statyboje, audžiami sintetiniai rūbai ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Ida66 @ 2009 06 25, 17:28)
Iš jo gaminami indai, baldai,  įvairiausios detalės, naudojamos buityje, statyboje, audžiami sintetiniai rūbai ir t.t.

Matyt ne veltui nemėgstu plastikinių ir sintetinių dalykų ax.gif
Atsakyti
Sveiki, 4u.gif šiukšles rūšiuoju metus laiko, bet vis iškyla klausimų unsure.gif Kur metate įpakavimus nuo šokoladų, pvz., Princo ar Snickers? g.gif Ir dar...Pasenusius vaistus reikia grąžinti vaistinei, o ką daryt su sunaudotų vaistų pakuotėmis, pvz., su paracetamolio įpakavimu? Tas įpakavimas lyg ir iš aliuminio, bet ar galima jį mest prie plastiko, ar nuo to, kad jame buvo vaistai jis jau laikomas užterštu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 14, 14:21)
Ne tik bandžiau, bet nuolat plaunu - su stiprios koncentracijos indų ploviklių gana gerai išsiplauna smile.gif
Aš išplaunu ir į plastiką - taip pat ir su grietinės, jogurtų dangteliais ax.gif
Teoriškai visus skaičius turėtų būti galima į plastiką mest, bet 7 yra kažkoks kombinuotas plastikas - abejoju, ar jį LT perdirba, tai nežinau, kur jį dėt unsure.gif
Aš plaunu absoliučiai viską švariai smile.gif

paskaičiau, negaliu atigėrėt tokiu atsidavimu rūšiavimui... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivi27 @ 2009 07 04, 18:34)
Sveiki,  4u.gif šiukšles rūšiuoju metus laiko, bet vis iškyla klausimų unsure.gif Kur metate įpakavimus nuo šokoladų, pvz., Princo ar Snickers? g.gif Ir dar...Pasenusius vaistus reikia grąžinti vaistinei, o ką daryt su sunaudotų vaistų pakuotėmis, pvz., su paracetamolio įpakavimu? Tas įpakavimas lyg ir iš aliuminio, bet ar galima jį mest prie plastiko, ar nuo to, kad jame buvo vaistai jis jau laikomas užterštu?  ax.gif

Na buteliukai nuo vaistų tai tikrai niekur netinka,juos reikia mesti prie buitinų atliekų. Tai gal tas pats ir su kitom pakuotem. g.gif
Atsakyti