O plastikas turi būti palaidas - ar galima pvz. į maišelius prigrūsti kitų maišelių, plastikinių indelių ir pan.
Dar klausimas - kur mest el. lemputes (ne taupiąsias)
O man kažkaip atrodo, kad jei žmonės paskiau perrinkinėja, tai gal geriau palaidus sumesti, o ne kraut į maišus
Papildyta:
čia aš apie plastiką
Papildyta:
čia aš apie plastiką
nu ir aš pasakysiu. kažkada tokia įsijautus buvau, kad rūšiuoju...dabar pasirodo, prasta iš manęs rūšiuotoja...gėda. ne visad sutvarkau šiukšles iki galo!!!
ne visad IŠPLAUNU riebalus. o ką jūs darot. na mišraines, jogurtus jau sukandus dantis išvalau vidų.. o ką darot su aliejų buteliais AR GALVŲ šampūnais?
vaistų maišiuką padėjau šalia stiklo konteinerio - ką daryt su jais? girdėjau į vaistinę pačią neš, bet...nenunešiau.
į stiklą girdėjau tai pat negalima dėt lempučių, porceliano...tai ką su tokiom daryt kur niekur negalima dėti.
taip pat - kur dėti katės graiką -dirbtinę druską ? - iį plastiką mesti???ech, vis atsiranda tokių atliekų, kujrių NESUPRANTU....
ne visad IŠPLAUNU riebalus. o ką jūs darot. na mišraines, jogurtus jau sukandus dantis išvalau vidų.. o ką darot su aliejų buteliais AR GALVŲ šampūnais?
vaistų maišiuką padėjau šalia stiklo konteinerio - ką daryt su jais? girdėjau į vaistinę pačią neš, bet...nenunešiau.
į stiklą girdėjau tai pat negalima dėt lempučių, porceliano...tai ką su tokiom daryt kur niekur negalima dėti.
taip pat - kur dėti katės graiką -dirbtinę druską ? - iį plastiką mesti???ech, vis atsiranda tokių atliekų, kujrių NESUPRANTU....
QUOTE(zuzu @ 2009 06 23, 08:42)
Yra mamų, kurios plauna absoliučiai viską, aliejaus butelį su indų plovikliu, aš asmeniškai nuo aliejaus ir chemijų visų trenkiu lauk į bendrą konteinerį, man išvis atrodo, kad tie chemikalai neišsiplauna, o paskiau grįš mums į mineralinio ar pieno butelį aišku aš ne pavyzdys ir gal klystu
Vaistai - į vaistinę, su pasibaigusiu galiojimu
Porcelianą, kraiką į bendrus konteinerius kaip gi kraikas gali būt perdirbamas? nejuokaukit, jis dar ir susiusiotas
Lempučių neprisimenu kur dėt
QUOTE(Saulužė @ 2009 06 23, 11:24)
man išvis atrodo, kad tie chemikalai neišsiplauna, o paskiau grįš mums į mineralinio ar pieno butelį aišku aš ne pavyzdys ir gal klystu
Nejaugi maisto produktų pakuotes iš perdirbto plastiko gamina
QUOTE(Sophi @ 2009 06 23, 19:26)
Nejaugi maisto produktų pakuotes iš perdirbto plastiko gamina
Nieko tikrai nežinau, čia tik mano pamastymas, gal atsiras žinančių
QUOTE(Saulužė @ 2009 06 25, 11:25)
Nieko tikrai nežinau, čia tik mano pamastymas, gal atsiras žinančių
Plastiką surenkančios įmonės susmulkina pakuotes, išlydo granules ir eksportuoja į užsienį, kur vyksta tolesnis perdirbimas.Perdirbtas plastikas gali būti daug kur pritaikytas. Iš jo gaminami indai, baldai, įvairiausios detalės, naudojamos buityje, statyboje, audžiami sintetiniai rūbai ir t.t.
QUOTE(Ida66 @ 2009 06 25, 17:28)
Iš jo gaminami indai, baldai, įvairiausios detalės, naudojamos buityje, statyboje, audžiami sintetiniai rūbai ir t.t.
Matyt ne veltui nemėgstu plastikinių ir sintetinių dalykų
Sveiki, šiukšles rūšiuoju metus laiko, bet vis iškyla klausimų Kur metate įpakavimus nuo šokoladų, pvz., Princo ar Snickers? Ir dar...Pasenusius vaistus reikia grąžinti vaistinei, o ką daryt su sunaudotų vaistų pakuotėmis, pvz., su paracetamolio įpakavimu? Tas įpakavimas lyg ir iš aliuminio, bet ar galima jį mest prie plastiko, ar nuo to, kad jame buvo vaistai jis jau laikomas užterštu?
QUOTE(Sophi @ 2009 06 14, 14:21)
Ne tik bandžiau, bet nuolat plaunu - su stiprios koncentracijos indų ploviklių gana gerai išsiplauna
Aš išplaunu ir į plastiką - taip pat ir su grietinės, jogurtų dangteliais
Teoriškai visus skaičius turėtų būti galima į plastiką mest, bet 7 yra kažkoks kombinuotas plastikas - abejoju, ar jį LT perdirba, tai nežinau, kur jį dėt
Aš plaunu absoliučiai viską švariai
Aš išplaunu ir į plastiką - taip pat ir su grietinės, jogurtų dangteliais
Teoriškai visus skaičius turėtų būti galima į plastiką mest, bet 7 yra kažkoks kombinuotas plastikas - abejoju, ar jį LT perdirba, tai nežinau, kur jį dėt
Aš plaunu absoliučiai viską švariai
paskaičiau, negaliu atigėrėt tokiu atsidavimu rūšiavimui...
QUOTE(Vivi27 @ 2009 07 04, 18:34)
Sveiki, šiukšles rūšiuoju metus laiko, bet vis iškyla klausimų Kur metate įpakavimus nuo šokoladų, pvz., Princo ar Snickers? Ir dar...Pasenusius vaistus reikia grąžinti vaistinei, o ką daryt su sunaudotų vaistų pakuotėmis, pvz., su paracetamolio įpakavimu? Tas įpakavimas lyg ir iš aliuminio, bet ar galima jį mest prie plastiko, ar nuo to, kad jame buvo vaistai jis jau laikomas užterštu?
Na buteliukai nuo vaistų tai tikrai niekur netinka,juos reikia mesti prie buitinų atliekų. Tai gal tas pats ir su kitom pakuotem.