Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(Sophi @ 2009 06 15, 19:26)
g.gif O kur deda kitą plastiką - degina unsure.gif

Labai abejoju, kad degintų, nes degant kai kuriems plastikam išsiskiria labai pavojingos medžiagos. Manau, kad arba į sąvartyną suverčia arba parduoda į užsienį, kur perdirba.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 06 15, 20:26)
g.gif O kur deda kitą plastiką - degina unsure.gif
O kur dedat tą popierių nuo varškės - a la su folija g.gif

Aš tokios varškės visai neperku schmoll.gif Man rodos ten daugiau vandens nei varškės. Perku maišeliuose.

QUOTE(Sophi @ 2009 06 15, 20:26)
Kai pradėjau rūšiuot ir viską plaut, maniau, kad padidės vandens sąnaudos. Keista, bet visiškai nepadidėjo rolleyes.gif Matyt, taupiai plaunu lotuliukas.gif (po labai silpna srovele)

O dėl vandens... aš maža gudrybę (jau labai seniai) pasinaudojau.
Po kranu pas mus yra kiti kraneliai vandeniui užsukti. Tai aš juos prisukau tiek, kad kiek krano nesuktum vis tiek vienodai bėga vanduo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@V@N@: 16 birželio 2009 - 09:16
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 16, 09:47)
O dėl vandens... aš maža gudrybę (jau labai seniai) pasinaudojau.
Po kranu pas mus yra kiti kraneliai vandeniui užsukti. Tai aš juos prisukau tiek, kad kiek krano nesuktum vis tiek vienodai bėga vanduo  lotuliukas.gif

blink.gif
Bet mergaites, kur cia ekologija? Kad skaitliukas nesuka, nereiskia kad jus vandens, t.y. gamtos resursu neeikvojate! Dar jei Fairy perplauti - reiskia ir nuotekas chemija tersti, ir skatinti chemijos pramone ir t.t.Ir laika gaistate!
Man asmeniskai tai neatrodo protingas poziuris.
Pasiulymas - ramia sazine rusiuoti tik tas atliekas, kurios tinkamos, be papildomo valymo ir atsisakyti kazko, ka naudojate ir skatinate pramones gamyba, o kartu ir tarsa.
Pvz :gal nereikia ryta- vakara teptis kremu veida - 3 kremo indeliai maziau per metus - jau ekologija;vaziuoti kazkur dviraciu vietoj automobilio, pirkti maisto produktus po daugiau - maziau pakuociu, maziau valgyti mesos, daugiau darzoviu,nepirkti pilstyto i butelius vandens, gerti is ciaupo, galima juk nestis kur nors isipylus, kad nepirkineti pakeliui ir .t.t.t.t.

Viskas susiveda...

Atsiprasau jei uzgavau jus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2009 06 16, 11:00)
blink.gif
Bet mergaites, kur cia ekologija? Kad skaitliukas nesuka, nereiskia kad jus vandens, t.y. gamtos resursu neeikvojate! Dar jei Fairy perplauti - reiskia ir nuotekas chemija tersti, ir skatinti chemijos pramone ir t.t.Ir laika gaistate!
Pasiulymas - ramia sazine rusiuoti tik tas atliekas, kurios tinkamos, be papildomo valymo ir atsisakyti kazko, ka naudojate ir skatinate  pramones gamyba, o kartu ir tarsa.
Pvz :gal nereikia ryta- vakara teptis kremu veida - 3 kremo indeliai maziau per metus - jau ekologija;vaziuoti kazkur dviraciu vietoj automobilio, pirkti maisto produktus po daugiau - maziau pakuociu, maziau valgyti mesos, daugiau darzoviu,nepirkti pilstyto i butelius vandens, gerti is ciaupo, galima juk nestis kur nors isipylus, kad nepirkineti pakeliui ir .t.t.t.t.

Viskas susiveda...

man rodos čia ne apie skaitliukų užsukimą, buvo norima pasakyti, o apie vienodą vandens srovę, kiek besuktum čiaupą rolleyes.gif na gal aš klystu, nežinau unsure.gif
o dėl vandens naudojimo, nieko bloga nematau... turėjau aplinkotyros paskaitas, tai šiukšlynų problema yra daug didesnė, nei sunaudojamas vanduo mirksiukas.gif aišku, gal negražu kitų šalių atžvilgiu, bet mes vandens turim užtektinai ir sunaudojam vos kelis procentus iš atrandamų resusrsų. kita vertus vidutiniškai lietuviai sunaudoja vandens mažiau nei rekomenduoja higienos normos biggrin.gif plovimo problema mano akim yra plovikliai, bet net neįsivaizduoju, kas blogiau, ar teršti vandenį ar šimtams metų palikti krūvas plastiko g.gif aš rinkčiausi pirmą variantą, nes kas moka suktis, manau žino kaip ir vandenį taupyti ir kuo mažiau ploviklių sunaudoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(beer @ 2009 06 16, 12:00)
blink.gif
Bet mergaites, kur cia ekologija? Kad skaitliukas nesuka, nereiskia kad jus vandens, t.y. gamtos resursu neeikvojate!

Greičiausiai ne taip supratai... Skaitliukai sukasi. Tik mano vyras ir vaikai mėgsta paleisti vandenį „na vsyu katušku“ ir muilinti / plauti indus, valyti stalus, o vanduo sau bėga...
Aš dėl to labai siuntu! mad.gif
Todėl ir prisukiau vandens kranelius iš apačios, kad nebėgtu visų spaudimų. Taip susitaupo. ax.gif

Dar jei Fairy perplauti - reiskia ir nuotekas chemija tersti, ir skatinti chemijos pramone ir t.t.Ir laika gaistate!

Žinau dėl fairio, bet tiesiog dar turiu ir labai retai panaudoju. blush2.gif
Bet jau atsisakem. Orkaite, spinteles su soda valau. ax.gif

Pasiulymas - ramia sazine rusiuoti tik tas atliekas, kurios tinkamos, be papildomo valymo ir atsisakyti kazko, ka naudojate ir skatinate  pramones gamyba, o kartu ir tarsa.

Viskas susiveda...

Ir kai einu į parduotuvę jau irgi atkreipiu į pakuotes. Į pakuotę žiūriu ir iškarto primetu į kokį konteinerį aš ją išmesiu ax.gif
Na tiesiog negaliu ryte atsikelti ir pasikeisti (aš ne burtininke, aš dar tik mokausi), daug ko nežinau.
Bet turim didelį norą.

Viskas gerai friends.gif
Atsakyti
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 16, 11:49)
Greičiausiai ne taip supratai... Skaitliukai sukasi. Tik mano vyras ir vaikai mėgsta paleisti vandenį „na vsyu katušku“ ir muilinti / plauti indus, valyti stalus, o vanduo sau bėga...
Aš dėl to labai siuntu!  mad.gif
Todėl ir prisukiau vandens kranelius iš apačios, kad nebėgtu visų spaudimų. Taip susitaupo.  ax.gif

Taip, del vandens ne taip supratau blush2.gif nes zinau gudruoliu kurie taip skaitliuko parodymus " taupo" - dar karta persiprasau uz ideju nuvertinima.
Na, bent anksciau parasytam poste yra nuoroda i kompetetinga pasisakyma, kad vanduo - mazesne tarsa nei plastikas.
Beje, del plastiko indeliu - mano namuose ju mazai, nes pvz grietine perkam pilstoma, atsinesdami savo stiklaini - Zemaitijos pieno firmine pard. prie namu. Deja, dauguma ima vienkartini indeli...

Man dar vienas 'bjaurus' pastebejimas iskilo - ar jus esat tikros kad rusiavimo imoneje atskiria kur plautos pakuotes kur ne? As seniai zaliuoju, tad ilga laika atsakingai rusiavau viska, deja, nezinodama kad reikia isplauti. ax.gif Manau tokiu yra daug.
Imkim kad ir pakeli nuo kietu pieno produktu, pvz plesomu surio lazdeliu. Plautas ar neplautas jis atrodo vienodai. Kaip elgiasi surinkimo/rusiavimo imone?:
a.ismeta visas tokias pakuotes automatiskai.palieka tik plastikinius butelius nuo vandens.
b.paima viska - ir plautas ir neplautas, atmeta tik akivaizdziai uzterstas - pavyzdziui, nuo grietines.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beer: 16 birželio 2009 - 11:46
QUOTE(beer @ 2009 06 16, 12:39)
Man dar vienas 'bjaurus' pastebejimas iskilo - ar jus esat tikros kad rusiavimo imoneje atskiria kur plautos pakuotes kur ne? As seniai zaliuoju, tad ilga laika atsakingai rusiavau viska, deja, nezinodama kad reikia isplauti. ax.gif Manau tokiu yra daug.
Imkim kad ir pakeli nuo  kietu pieno produktu, pvz plesomu surio lazdeliu. Plautas ar neplautas jis atrodo vienodai. Kaip elgiasi surinkimo/rusiavimo  imone?:
a.ismeta visas tokias pakuotes automatiskai.palieka tik  plastikinius butelius nuo vandens.
b.paima viska - ir plautas ir neplautas, atmeta tik akivaizdziai uzterstas - pavyzdziui, nuo grietines.

Jos yra perplaunamos perdirbimo įmonėje. Tik iki kol nukeliauja iki vietos, gali pelėsiukas užsidėti ir bus neatplaunamos. Jeigu labai daug papuls tokių nešvarių pakuočių, su rūšiuotoju gali būti nutraukta sutartis. Štai dėl to negalima mesti riebalais užterštų pakuočių, nes jas išplauti ypač sunku, o kai tai daro automatas nelabai kas ir patikrins. Kadangi į konteinerius yra primetama bile ko, tai bet kokiu atveju atliekos yra perrūšiuojamos rankiniu būdu, tad manau akivaizdžiai užterštą pakuotę tiesiog pašalina kaip netinkamą.
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 04 15, 14:42)
Apie rusiavima...
Is tikro turbut reikia pasiskambinti aptarnaujantiems siukslininkams ir pasiklausti kaip jie daro. Mano viena drauge yra nekarta maciusi kaip is isrusiuotu atlieku konteineriu supila viska i viena masina ir faktas, kad po to tai tikrai rankom nieks neberusiuoja, o tiesiai i savartynus veza. va tau ir rusiavimas

ne tu matei, o drauge. o as is 5 auksto puikiai maciau, kaip nors ir i ta pacia masina, taciau i skirtingas talpas su skirtingom angom supila. perrusiavimas atliekamas seip ar taip tad nebeda net jei ir i ta pacia masina supiltu.
Atsakyti
QUOTE(simo @ 2009 06 16, 16:55)
ne tu matei, o drauge. o as is 5 auksto puikiai maciau, kaip nors ir i ta pacia masina, taciau i skirtingas talpas su skirtingom angom supila. perrusiavimas atliekamas seip ar taip tad nebeda net jei ir i ta pacia masina supiltu.

Mano pažįstamas, kuris užsiima surūšiuoto popieriau rūšiavimu ir perpardavimu sakė, kad jis vienintelis Lietuvoje jau ir bendrame sąvartyne pastatė kokį tai prietaisą, kurio pagalba žmonės rūšiuoja ir mūsų nesurūšiuotas šiukšles.
Atsakyti
pasikartosiu, bet tai is kur jus tu orandziniu maisu gaunat?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2009 06 16, 09:30)
Labai abejoju, kad degintų, nes degant kai kuriems plastikam išsiskiria labai pavojingos medžiagos. Manau, kad arba į sąvartyną suverčia arba parduoda į užsienį, kur perdirba.

pzdc... cool.gif Tai kokia tokio rūšiavimo esmė doh.gif

QUOTE(beer @ 2009 06 16, 11:00)
Dar jei Fairy perplauti - reiskia ir nuotekas chemija tersti, ir skatinti chemijos pramone ir t.t.Ir laika gaistate!

"Fairy" mano virtuvėje jau praeitas etapas - naudoju indų ploviklį citrinų rūgšties pagrindu 4u.gif Kita mano dažniausiai naudojama buitinė chemija - actas ir soda smile.gif
Skalbimo milteliai - bekvapiai ir be fosfatų. Jokių minkštiklių schmoll.gif

drinks_cheers.gif Vykdau ir šitą programą rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 16 birželio 2009 - 18:57
QUOTE(MAMarija @ 2009 06 16, 17:17)
Mano pažįstamas, kuris užsiima surūšiuoto popieriau rūšiavimu ir perpardavimu sakė, kad jis vienintelis Lietuvoje jau ir bendrame sąvartyne pastatė kokį tai prietaisą, kurio pagalba žmonės rūšiuoja ir mūsų nesurūšiuotas šiukšles.

Kai mokiausi, ketvirtame kurse (o tai buvo prieš 8 metus) buvom nuvažiavę į Kauno švarą, tai jau tada ten buvo rūšiavimas, žmonės atrinkdavo metalą, PET butelius, popierių. O sąvartynuose ir taip superkamus dalykus atrūšiuoja, sąvartynų žmonės iš to netgi nemažus pinigus pasidaro.

QUOTE(Sophi @ 2009 06 16, 19:55)
pzdc... cool.gif Tai kokia tokio rūšiavimo esmė doh.gif

Nejaugi manai, kad visi rūšiuotojai yra sąžiningi? Buvo toks čia mažas skandalėlis su Klaipėdos kartonu, kuomet jie norėjo monopolizuoti popieriaus supirkimo rinką. Vat tada ir išlindo yla iš maišo: kad ne visi rūšiuotojai yra sąžiningi: kai kurie net nieko nesuperka, nerūšiuoja ir tuo labiau neparduoda, bet visa tai deklaruoja popieriuje. Manau lygiai tas pats yra ir su kitais rūšiuotojais.
Atsakyti