o gal kas pridavet stikla Kaune?bei kokia kaina?
QUOTE(Sorceress @ 2009 06 02, 14:02)
Nereik, nes jie daznai buna vaskuoti ar folijos pavirsiumi viduje. Tetrapakai toks dziaugsmas, kuris netinka niekur
Tetrapak-us reikia mesti į plastiko konteinerius.
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 09, 14:47)
O popierėlius nuo ledų kur? Jie viduje blizgantys...
Gal į plastiko nes prie popieriaus tai tikrai ne, tai lieka arba plastikas arba bendri konteineriai
Koks avataras
sveikos, as rusiuoju minimaliai, bet manau nors tiek yra gerai. plastikinisu ivairiausius butelius, nuo vandens, sampunu ir ttt. kaupiu atskirai. ka poto su jais darau? kadangi gyvenu uz miesto ir turiu n uosava konteineri, metu i ji visus tuos butelius, bet sudetus i atskirus maisus, kur vien tik buteliai.
ka man daryt? kartais nervuoja, atrodo rusiuoju, bet viskas visviena atsiduria viename savartyne.
neturiu as galimybes ir laiko vesti i miesta ir metyt butelius i spec konteineri.
sakau gal savartunuose benamiai irgi renka siuksles ir jas rusiuoja? ar klystu?
ar ne bevertis tas mano rusiaviams gaunasi?
ka man daryt? kartais nervuoja, atrodo rusiuoju, bet viskas visviena atsiduria viename savartyne.
neturiu as galimybes ir laiko vesti i miesta ir metyt butelius i spec konteineri.
QUOTE(SparnuotaPaukste @ 2009 06 11, 22:18)
Jeigu juos superka (dabar superka PET), tai manau, kad bomžai tikrai susirenka ir priduoda, o dar jei sudedi atskirai, tai labai lengva išrinkti.
Aš rūšiuoju tik stiklą ir popierių. Mes turim savo konteinerį, bet kai prisikaupia pakankamai, nuvežam į rūšiavimo ir sumetam.
aš ir stengiuos rūšiuot. Bent biškuti prisidedu, nekreipiu dėmesio į tokias replikas, kad nereik, nes vis tiek viskas eina į bendrą mašiną.
tik plastmasinių indelių neplaunu. Stiklainius plaunu. Jei maišeliai purvini, irgi patingiu
stovi pintas didelis aukštas krepšys. Plastmasinius butelius sugniaužau, kad vietos mažiau užimtų, popierių į maišą, stiklainius ir sumetu, kai matau, kad krepšys artipilnis, susidedu į maišus ir nešu į konteinerį.
nesudaro jokių problemų. Tik konteinerio šalia neturim, reik toli nešt
tik plastmasinių indelių neplaunu. Stiklainius plaunu. Jei maišeliai purvini, irgi patingiu
stovi pintas didelis aukštas krepšys. Plastmasinius butelius sugniaužau, kad vietos mažiau užimtų, popierių į maišą, stiklainius ir sumetu, kai matau, kad krepšys artipilnis, susidedu į maišus ir nešu į konteinerį.
nesudaro jokių problemų. Tik konteinerio šalia neturim, reik toli nešt
QUOTE(SparnuotaPaukste @ 2009 06 11, 22:18)
sveikos, as rusiuoju minimaliai, bet manau nors tiek yra gerai. plastikinisu ivairiausius butelius, nuo vandens, sampunu ir ttt. kaupiu atskirai. ka poto su jais darau? kadangi gyvenu uz miesto ir turiu n uosava konteineri, metu i ji visus tuos butelius, bet sudetus i atskirus maisus, kur vien tik buteliai.
Bent jau pas mus, rūšiavimui yra dalinami specialūs oranžiniai maišai. Anksčiau ir aš galvodavau, koks tikslas, nes atvažiavusi šiukšlių mašina, juos surinkdavo kartu su kitais maišais. Paskui man išaiškino, kad kai nuveža į sąvartyną, kažkoks rūšiavimo kompiuteris atpažįsta tą oranžinę spalvą ir išrenka iš visos krūvos, tolesniam apdorojimui
QUOTE(Saulužė @ 2009 06 09, 13:14)
Ar bandėt kada kas nors išplauti aliejaus butelį?
Ne tik bandžiau, bet nuolat plaunu - su stiprios koncentracijos indų ploviklių gana gerai išsiplauna
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 09, 14:47)
O popierėlius nuo ledų kur? Jie viduje blizgantys...
Aš išplaunu ir į plastiką - taip pat ir su grietinės, jogurtų dangteliais
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 09, 15:04)
Ar į antrinių žaliavų rūšiavimui skirtus konteinerius galima mesti bet kokias plastiko atliekas, nežiūrint į tai, kad skaičius trikampyje skiriasi? (pvz.: ar galima kartu mesti išmesti PET ir PS?).
Teoriškai visus skaičius turėtų būti galima į plastiką mest, bet 7 yra kažkoks kombinuotas plastikas - abejoju, ar jį LT perdirba, tai nežinau, kur jį dėt
QUOTE(Vitulka @ 2009 06 12, 11:15)
Aš plaunu absoliučiai viską švariai
o kur gauti tu orandziniu maisu?
QUOTE(Sophi @ 2009 06 14, 13:21)
Teoriškai visus skaičius turėtų būti galima į plastiką mest, bet 7 yra kažkoks kombinuotas plastikas - abejoju, ar jį LT perdirba, tai nežinau, kur jį dėt
Kol kas pas mus perdirba tik PET. O 7 reiškia visą kitą plastiką, tai dažniausiai yra PC - polikarbonatas.
Aš vakar pabandžiau po alejaus Natura išplauti - pavyko
Turiu praskiestus likučius "feirio" Na lašiuką į buteliuką ir suplakiau.
Viskas gerai
Ir šiaip visas plastikines pakuotes (nuo varškės, plešamo sūrio), indeliai nuo gretinės ir pan. irgi plaunu
Tik tokiais momentais gaila vandens...
Nors aš indus sušlapinu, tada išmuilinu, o tada visus skalauju, kaip ir taupiai gaunasi, bet vistiek plovimo padaugėjo.
Kaip suprantu, tai Londone...
P.S. Nemoku kelis komentarus sujungti...
Turiu praskiestus likučius "feirio" Na lašiuką į buteliuką ir suplakiau.
Viskas gerai
Ir šiaip visas plastikines pakuotes (nuo varškės, plešamo sūrio), indeliai nuo gretinės ir pan. irgi plaunu
Nors aš indus sušlapinu, tada išmuilinu, o tada visus skalauju, kaip ir taupiai gaunasi, bet vistiek plovimo padaugėjo.
QUOTE(SparnuotaPaukste @ 2009 06 14, 23:04)
o kur gauti tu orandziniu maisu?
Kaip suprantu, tai Londone...
QUOTE(pikkolo @ 2009 06 15, 08:48)
Kol kas pas mus perdirba tik PET. O 7 reiškia visą kitą plastiką, tai dažniausiai yra PC - polikarbonatas.
O kur deda kitą plastiką - degina
QUOTE(S@V@N@ @ 2009 06 15, 15:59)
O kur dedat tą popierių nuo varškės - a la su folija
Kai pradėjau rūšiuot ir viską plaut, maniau, kad padidės vandens sąnaudos. Keista, bet visiškai nepadidėjo Matyt, taupiai plaunu (po labai silpna srovele)
Spauskit "cituoti" prie tų komentarų, kuriuos norit pakomentuot, o tada apačioj - "atsakyti"