Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(Norna @ 2009 01 27, 17:59)
Nemanau, kad čia laiko klausimas schmoll.gif , tiesiog pas mus vis dar ignoruojami ES reglamentai, kurie ''nepatogūs'' mūsų verslininkams. Beje, alfa.lt skaičiau, kad prie ''Akropolio'' šie konteineriai pastatyti. Įdomu prie kurio ir kurioje vietoje g.gif Gal prie visų? Reiktų pasidomėti ax.gif
Papildyta:
Ir dar į temą ax.gif , nemanote, kad kažkaip mažoka informacijos( turiu omenyje prieinamos plačiam ratui) apie atliekų rūšiavimą?
Vat buvo rašyta, kad vilniečiai turėjo gauti lankstinukus apie rūšiavimą...įdomu gavo? ir kieno tai buvo iniacityva g.gif

o vis tik, ar labai jau matet kokioj Vokietijoj prie kiekvieno prekybos centro konteinerius? as ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(RubeliaiUK @ 2009 01 28, 00:03)
o vis tik, ar labai jau matet kokioj Vokietijoj prie kiekvieno prekybos centro konteinerius? as ne  g.gif

mastau.gif nu, kad aš irgi ne ax.gif Tai kaip čia dabar išeina g.gif , nieks nesilaiko reglamento mastau.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norna: 29 sausio 2009 - 16:09
QUOTE(Norna @ 2009 01 27, 16:59)
Vat buvo rašyta, kad vilniečiai turėjo gauti lankstinukus apie rūšiavimą...įdomu gavo? ir kieno tai buvo iniacityva g.gif

Aš gavau. Na ir kas... juk vis tiek aplinkui arti nėra specialių konteinerių.
Atsakyti
QUOTE(viktis @ 2009 01 08, 15:07)
Kazkaip susidaro ispudis, kad jau nemazai broliu ir sesiu lietuviu rusuoja atliekas. Tad iskilo toks klausimas, ar visi rusiuojantys perka specialius kibirus?
As, pavyzdziui, mazagabaritineje "chrusciovkes" virtuveje turiu pasistates nedidele kartonine dezute, kurioje yra du maisai, vienas popieriui ir stiklui (nes stiklo taros nedaug prisikaupia ir ja nesunku prie konteinerio tarp popieriu surasti), o kitas plastikui, kombinuotai pakuotei (pvz. tetrapak), metalui (kiek zinau, pagal naujausia tvarka, viska isskyrus popieriu ir stikla reikia mesti i plastiko konteineri). Tai va toks mano rusiavimo "kibiras". O KOKS JUSU?

As ir pasidariau pati konteineri is tos kartonines dezes, kur parduotuvese buna.Bet kad neatrodytu niuriai, tai is zurnalu prikarpiau visokiu man patikusiu paveiksleliu ir apklijavau.Gal kaip mazas vaikas ax.gif , bet kaip sirdis dziaugiasi.Rusiuoju, ir dar pati pasidariau, kitaip tariant nepirkau, sutaupiau, neskatinau vartojimo ir taip dar karta prisidejau prie aplinkosaugos.Kiek daug zuikiu nusoviau vienu veiksmu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2009 01 29, 17:12)

arba supila vis tiek i viena bendra automasina unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Norna @ 2009 01 29, 17:07)
mastau.gif nu, kad aš irgi ne  ax.gif Tai kaip čia dabar išeina g.gif , nieks nesilaiko reglamento mastau.gif ?

o gal kas greitai po ranka turit ta reglamenta? reiktu tiksliau pasiskaitineti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2009 01 29, 17:12)

Nu va, kažko vis tiek iki galo nedadaro verysad.gif .

[quote=RubeliaiUK,2009 01 29, 20:37]arba supila vis tiek i viena bendra automasina  unsure.gif

Norėčiau tikėti, kad tinkamai išrūšiuotų nepila į vieną ax.gif . Vat per teliką kažkurią dieną, kaip tik rodė interviu su Aleksoto stiklo fabriko direktorium.Tai jis kaip tik pasidžiaugė, kad stiklo perdirbimas per šiuos metus ypač išaugo ir paaiškino, kokios stiklo atliekos tinkamos perdirbimui. Prie to pačio minėjo, kad daug atvežamo stiklo perdirbti negali, nes jis atvežamas su papildomom, perdirbimui netinkamom priemaišom verysad.gif , todėl tenka jį parasčiausiai mesti lauk.
O vat šiandien prie stiklo konteinerio mačiau pastatytą krepšį su stiklainiais nuo kurių nenusukioti dangteliai unsure.gif .Nemanau, kad žmogus iš tingėjimo to nepadarė...jam paprasčiausiai trūksta info...Bet papuolęs į konteinerį toks krepšys sugadintų visą konteinerį  unsure.gif

Dėl reglamento .Aš internete anglų kalba buvau susiradusi, bet kadangi aš tokia kompiuteristė  doh.gif , tai su nuoroda bijau, kad nieko neišeis  biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norna: 30 sausio 2009 - 14:54
QUOTE(Norna @ 2009 01 30, 15:52)
Prie to pačio minėjo, kad daug atvežamo stiklo perdirbti negali, nes jis atvežamas su papildomom, perdirbimui netinkamom priemaišom verysad.gif , todėl tenka jį parasčiausiai mesti lauk.

Jo problema cia rimta ir ne tik su stiklu. I visus konteinerius primeta zmones ko nereikia (riebaluotu, taukuotu ir pan.) Bet pritariu, kad greiciausiai zmones nelabai zino ka, kur ir kaip reikia mesti
Atsakyti
mes nerusiuojam unsure.gif
Atsakyti
Aš susikaupiau ir šią savaitę pradėjau rūšiuot. Kol kas jokių spec. dėžių dar neturiu, bet šiaip viską darau sąžiningai, plaunu viską ir net išdžiovinu smile.gif Nežinau tik ar ilgam to pasiryžimo užteks blush2.gif Bet kol kas tai "veža" rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Norna,2009 01 30, 15:52]
Nu va, kažko vis tiek iki galo nedadaro verysad.gif .

[quote=RubeliaiUK,2009 01 29, 20:37]arba supila vis tiek i viena bendra automasina  unsure.gif

Norėčiau tikėti, kad tinkamai išrūšiuotų nepila į vieną ax.gif . Vat per teliką kažkurią dieną, kaip tik rodė interviu su Aleksoto stiklo fabriko direktorium.Tai jis kaip tik pasidžiaugė, kad stiklo perdirbimas per šiuos metus ypač išaugo ir paaiškino, kokios stiklo atliekos tinkamos perdirbimui. Prie to pačio minėjo, kad daug atvežamo stiklo perdirbti negali, nes jis atvežamas su papildomom, perdirbimui netinkamom priemaišom verysad.gif , todėl tenka jį parasčiausiai mesti lauk.
O vat šiandien prie stiklo konteinerio mačiau pastatytą krepšį su stiklainiais nuo kurių nenusukioti dangteliai unsure.gif .Nemanau, kad žmogus iš tingėjimo to nepadarė...jam paprasčiausiai trūksta info...Bet papuolęs į konteinerį toks krepšys sugadintų visą konteinerį  unsure.gif

Dėl reglamento .Aš internete anglų kalba buvau susiradusi, bet kadangi aš tokia kompiuteristė  doh.gif , tai su nuoroda bijau, kad nieko neišeis  biggrin.gif
[/quote]

dėl atliekų sumaišymo, tai turėjau omenyje (pasirodo tai ypač didelė problema kauna) kad atvažiuoja šiukšlių mašina, ir susipila visų 3 konteinerių turinį į vieną ir taip visas žmonių rūšiavimas - šnypštas. Pro langu jie tai pamatę, nebenori besistengti doh.gif

P.S. nieko tokio, pati pasižiūtinėsiu nuorodos mirksiukas.gif

Papildyta:
[quote=viktis,2009 01 30, 17:29]Jo problema cia rimta ir ne tik su stiklu. I visus konteinerius primeta zmones ko nereikia (riebaluotu, taukuotu ir pan.) Bet pritariu, kad greiciausiai zmones nelabai zino ka, kur ir kaip reikia mesti
[/quote]

nelabai sutikčiau schmoll.gif bent jau ant mūsiškių konteinerių priklijuoti lipdukai su info "galima mesti" "negalima mesti"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RubeliaiUK: 31 sausio 2009 - 06:43
Ir as ruosiuoju saziningai smile.gif pradzioj galvojau, kad bus per daug siuksliu, bet ziuriu, kad klydau - jei dazniau isnesi siuksles, tai ju ir neprisikaupia smile.gif ir vaizdo negadina smile.gif
Atsakyti
Aš tai pašiurpau, kiek daug yra plastiko. Nors jis, žinoma, labai nekompaktiškas, bet per savaitę didžiausias krepšys doh.gif Bet užtat buitinių atliekų šiukšlinė apytuštė ax.gif
Plastikui ir popieriui kol kas aš pritaikiau popierinius krepšius su rankenom nuo kačių kraiko smile.gif Bus patogu išnešt smile.gif
Atsakyti