Kazkaip susidaro ispudis, kad jau nemazai broliu ir sesiu lietuviu rusuoja atliekas. Tad iskilo toks klausimas, ar visi rusiuojantys perka specialius kibirus?
As, pavyzdziui, mazagabaritineje "chrusciovkes" virtuveje turiu pasistates nedidele kartonine dezute, kurioje yra du maisai, vienas popieriui ir stiklui (nes stiklo taros nedaug prisikaupia ir ja nesunku prie konteinerio tarp popieriu surasti), o kitas plastikui, kombinuotai pakuotei (pvz. tetrapak), metalui (kiek zinau, pagal naujausia tvarka, viska isskyrus popieriu ir stikla reikia mesti i plastiko konteineri). Tai va toks mano rusiavimo "kibiras". O KOKS JUSU?
QUOTE(viktis @ 2009 01 08, 13:07)
Kazkaip susidaro ispudis, kad jau nemazai broliu ir sesiu lietuviu rusuoja atliekas. Tad iskilo toks klausimas, ar visi rusiuojantys perka specialius kibirus?
As, pavyzdziui, mazagabaritineje "chrusciovkes" virtuveje turiu pasistates nedidele kartonine dezute, kurioje yra du maisai, vienas popieriui ir stiklui (nes stiklo taros nedaug prisikaupia ir ja nesunku prie konteinerio tarp popieriu surasti), o kitas plastikui, kombinuotai pakuotei (pvz. tetrapak), metalui (kiek zinau, pagal naujausia tvarka, viska isskyrus popieriu ir stikla reikia mesti i plastiko konteineri). Tai va toks mano rusiavimo "kibiras". O KOKS JUSU?
buteliai ir popierius gula/stoja salia dujines, o einant i kiema viska ir isnesu, maisas pas mane tik vienas - buitinėms atliekoms
QUOTE(Arabika @ 2009 01 08, 21:36)
Pas mane kibiras bendroms atliekoms, kibiras plastikui, popierių dedu į pirkinių vežimėlį koridoriuj, o stiklą spintelėje po kriaukle išrikiuoju... Bet tokia tvarka mane nelabai tenkina, mielai įsigyčiau specialų kibirą, ale tik nežinau kur tokių būna
Senukuose mačiau dvigubą,bet ir platus,ir aukštas,o pas mane tiek vietos nėra.Rodos ir Thomas Philipse mačiau.Pas mane kibiras po kriaukle atliekoms,o popierių,stiklą,plastmasę dedu ant bulvių kibiro viršaus,nešu šiukšles kasdien,nes konteineriai 15 m nuo namų.Tik butelių tai aš neplaunu - vandens gaila,o ir gal 98 proc,meta neplautus.
QUOTE(viktis @ 2009 01 08, 14:33)
1. galimybe. Surinktas antrines atliekas perrusiuoti (nes lietuvaiciai primeta ko reikia ir nereikia) ir parduoti jas kaip zaliavas perdirbimui + parduoti pazyma gamintojams importuotojams uz sutvarkytas atliekas. Arba surinktas atliekas pigiau parduoti rusiavimo imonems (jei neturi galimybes jas perrusiuoti).
tai kaip as supratau niekas ju neperka perdirbimui o tam, kad jiems patiems perrusiuoti tai jau kosmosas, per brangu...
as prie progos pasiteirausiu konreciau
Papildyta:
QUOTE(Janike @ 2009 01 08, 15:28)
pritariu
pritaarti ir as pritariu, bet mes cia galim pritarti iki apsitriedimo, niekas del to nepuls pirkti ir perdirbineti
QUOTE(Coca - cola @ 2009 01 09, 23:50)
tai kaip as supratau niekas ju neperka perdirbimui o tam, kad jiems patiems perrusiuoti tai jau kosmosas, per brangu...
Papildyta:
pritaarti ir as pritariu, bet mes cia galim pritarti iki apsitriedimo, niekas del to nepuls pirkti ir perdirbineti
Papildyta:
Jo, Coca - cola, paskutiniais menesiais sumazejo antriniu zaliavu kaina ir maziau ju superka, bet cia tik laikinai, o rusiavimo imoneje, Liepkalnio gatveje, pats buvau ir savo akimis maciau, kaip masina visas surinktas atliekas ant konvejerio suvaro ir zmones perrinkineja.
QUOTE(viktis @ 2009 01 10, 09:16)
Jo, Coca - cola, paskutiniais menesiais sumazejo antriniu zaliavu kaina ir maziau ju superka, bet cia tik laikinai, o rusiavimo imoneje, Liepkalnio gatveje, pats buvau ir savo akimis maciau, kaip masina visas surinktas atliekas ant konvejerio suvaro ir zmones perrinkineja.
pas mus vis bando, bando sutvarkyti visą atliekų tvarkymo sistemą, bet kažkaip viskas iki galo nepavyksta
QUOTE(RubeliaiUK @ 2009 01 10, 12:24)
pas mus vis bando, bando sutvarkyti visą atliekų tvarkymo sistemą, bet kažkaip viskas iki galo nepavyksta
as nezinau srities kurioje kas nors pavyksta kas per valstybe, vis kaip sch taip sch...
QUOTE(Coca - cola @ 2009 01 10, 11:44)
as nezinau srities kurioje kas nors pavyksta kas per valstybe, vis kaip sch taip sch...
teisingai, ka jau bekalbeti, jei nusitovejusia mokesciu sistema ir ta per nakti sugeba subalamutyti
QUOTE(Arabika @ 2009 01 08, 20:36)
Pas mane kibiras bendroms atliekoms, kibiras plastikui, popierių dedu į pirkinių vežimėlį koridoriuj, o stiklą spintelėje po kriaukle išrikiuoju... Bet tokia tvarka mane nelabai tenkina, mielai įsigyčiau specialų kibirą, ale tik nežinau kur tokių būna
taip taip, o ju jau trukumas, pernai ieskojau dovanai tokio, tai tik uz 1000 lt radau su 4 skylem
QUOTE(viktis @ 2009 01 08, 14:07)
Pas mus deja yra tik bendras konteineris, taciau mes vistiek truputi rusiuojam atliekas. Mes neturime kazkokio spec kibiro ar dezes, paprasciausiai popierius dedam i sandeliuka (paskui vezam i soda), zuvies ir mesos atliekos i kamera (kaime yra suniuku ir kaciuku), o visa kita i siuksliu kibira...