Įkraunama...
Įkraunama...

Atliekų tvarkymas

QUOTE(Vaizele @ 2008 09 29, 10:12)
Šitą straipsnelį skaičiau jau ne kartą...  irnesakyk.gif

Beviltiškai bandžiau priduoti gal trijose eurovaistinėse. Atspėk iš trijų kartų, ar pavyko  biggrin.gif

Papasakok, jei kurioj nors priims. Nešiu ir aš ten savo turtus.  bigsmile.gif

Na va, šiandien sėkmingai pridaviau senus vaistus. Pirmiausia paklausiau ar priims, tai sako žinoma smile.gif Tik visus peržiūrėjo, kad būtų tikrai pasibaigęs galiojimas.
Pridaviau Baltupiuose, kur ant kampo Kalvarijų/Didlaukio gatvių yra Eurovaistinė.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

O kur mesti panaudotas taupiasias elektros lemputes?

Aciu
Atsakyti
[quote=prokruste,2008 09 26, 23:35]
Gal temoje jau ir rasete, bet dar noriu pasiteirauti

Gal kas zinote del plastikiniu siuksliu rusiavimo. Anksciau rusiuodavau visas plastikines atliekas, taciau laikrastyje paskaiciau straipsni, kuriame rase, kad Lietuvoje atrenkami tik plastikiniai maiseliai ir plastikiniai buteliai, o visos kitos atliekos (majonezo indeliai, kosmetikos indeliai, plastikiniai indai) metamos i bendrus siukslynus.

Plastikine pakuotė, kuri buvo naudota pavojingu, cheminiu produktu laikymui, taip pat aliejus ir jo gaminiai, yra netinkami perdirbimui. Kadangi juos isplauti faktiskai neimanoma, todel jie tinkami tik deginimui.
Atsakyti
o pas mus prie namu Ecoservis konteiniariai rusiavimui ir labai apsidziaugiau, kad dabar ant kiekvieno konteinerio yra uzrasai, KUR KA mesti lotuliukas.gif
Valio!
Atsakyti
"Žalvario" panaudotų baterijų surinkimo konteineriai dabar stovi jau visose "IKI" parduotuvėse, "Statoil" degalinėse, daugelyje įmonių, mokyklų bei vaikų darželių.

Jei pastebite kokių nesklandumų dėl šių konteinerių, raškyit arba man arba bendru paštu į "Žalvarį".

Man taip pat tenka daug prisidėti prie šio projekto. Tiesa, esu naujokė ir darbuojuosi tik mėnesį laiko.

jei reikės kokios infor apie pavojingas atliekas, stengiuos padėti.

QUOTE(LYRAA @ 2008 10 01, 14:01)
Na nezinau kur jus tu konteineriu dar randate , nes bateriju ir akumuliatoriu rinkimas yra nutrauktas,  nes yra nuostolingas. Ir jau tie konteineriai turetu buti isvezti is visu istaigu.Jeigu norite atsikratyti bateriju ir akomuliatoriu galite nuvezti i emp arba zalvari taciau uz si geri turesite patys ir susimoketi. Vat tokia pas mus tvarka.
Senus vaistus vasara surinkus taip pat nesiau i vaistine atiduot bet pareiske kad nepriims. Tai ka teko ismest i buitiniu atlieku konteineri. Jei savartynas irengtas pagal visus reikalavimus tai kenksmingos medziagos nepatenka i dirvozemi, vandeni.

Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2008 10 17, 09:52)
o pas mus prie namu Ecoservis konteiniariai rusiavimui ir labai apsidziaugiau, kad dabar ant kiekvieno konteinerio yra uzrasai, KUR KA mesti lotuliukas.gif
Valio!

Jums gerai, o pas mus kur buvo netoliese konteineriai... vieną rytą jų neradau, nes pastatė dar už kelių namų. Tai dabar ir nerūšiuoju. O ką daryt? Kiek girdėjau, tų namų gyventojai gali ir neleisti ten mesti.
Atsakyti
QUOTE(alter ego @ 2008 10 29, 15:49)
Jums gerai, o pas mus kur buvo netoliese konteineriai... vieną rytą jų neradau, nes pastatė dar už kelių namų. Tai dabar ir nerūšiuoju. O ką daryt? Kiek girdėjau, tų namų gyventojai gali ir neleisti ten mesti.

Skelbia, kad isrusiuotos siuksles isvezamos nemokamai, bent jau Ecoservisas tai tikrai.

As irgi nerusiuoju, aplinkui net nemaciau konteinerio skirto rusiavimui.
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2008 10 29, 16:42)
"Žalvario" panaudotų baterijų surinkimo konteineriai dabar stovi jau visose "IKI" parduotuvėse, "Statoil" degalinėse, daugelyje įmonių, mokyklų bei vaikų darželių.

Jei pastebite kokių nesklandumų dėl šių konteinerių, raškyit arba man arba bendru paštu į "Žalvarį".

Man taip pat tenka daug prisidėti prie šio projekto. Tiesa, esu naujokė ir darbuojuosi tik mėnesį laiko.

jei reikės kokios infor apie pavojingas atliekas, stengiuos padėti.

Reiks ieškoti, o tai jau visą maišą batareikių turim, ir nesugalvojau kur dėti doh.gif
Atsakyti
Sveikos ir sveiki smile.gif
Cia paskaiciau, kad daugiausia jusu rusiuojat tik i konteinerius, kurie stovi mieste. Na, kadangi mes gyvenam nuosavam name ir turim tik bendra atlieku konteineri, tai mes truputi kitaip rusiuojam atliekas smile.gif
Pirmiausia visas kartonines ir popierines pakuotes (ar siaip popierius) - deginam zidinyje (cia aisku nuosavo namo privalumai), skardines lankstom ir dedam i maisa, plastikinius butelius - lankstom ir dedam i kita maisa, stikline tara (isskyrus ta, kuri superkama taros supirktuvese) - rusiuojam pagal spalva ir atitinkamai sudedam dar i atskirus maisus. Kai maiseliai prisikaupia isrusiuotu zaliavu - vezam i Zirmunus (prie Hiper RIMI) kur yra visu mano isvardintu taru supirktuve. Aisku ten moka centus uz plastika ir skardines, bet nors i bendra konteineri nereikia det. Tai va taip mes dabar bandom maziau tersti gamta smile.gif
O bendras patarimas visiems, kas gyvena nuosavuose namuose ir yra pasirase sutartis su atlieku vezimo imonemis ir turi didesnius ar mazesnius konteinerius - isgere gaiviuosius gerimus is plastikiniu buteliu - atsukit kamstuka ir sulankste buteli uzsukite ji atgal (pamatysit, kad taip sulankstytas butelys uzims zymiai maziau vietos) lygiai tas pats su skardinemis smile.gif

Sekmes visiems rusiuojantiems atliekas thumbup.gif
Atsakyti
Sakykite, o kaip jūs atsikratote nenaudojamų ar pasenusių vaistų, kurie yra farmacininkų nekontroliuojami (pvz. visokie papildai ir nereceptiniai) ? g.gif
Ar kas realiai bandėte grąžinti "Eurovaistinės" tinklo vaistinėms?

Rašo "Teisės aktai nurodo vaistinėms iš gyventojų priimti tik kontroliuojamus vaistus. Visų rūšių pasenusių vaistų dauguma šalies vaistinių neapsiima surinkti", tai čia taip suprantu, kad galima grąžinti tik su receptu parduodamus vaistus (narkotinius ir psichotropinius), o krūvą visų kitų kur dėti? doh.gif g.gif
Atsakyti
Va perskaičiau visą temą - bet neradau atsakymo: Kur dėti sudevėtus drabužius? (Vilniuje) Čia aš nekalbu, apie tuos kurie dar tinkami nešioti - juos tai tiesiog atiduodu į labdarą. Bet juk yra ir tokie kurie netinkami niekam atiduoti (suplyšę, dėmėti, nutampyti ir pan.) - va ruošiuosi susitvarkyti spintas ir sandėliuką - bet vis suku galvą kur reikės visą tą "gėrį" išmesti verysad.gif Anksčiau būdavo tokie skudurynai - kurie priimdavo visokius skudurus, bet dabar jokios info apie tai nerandu verysad.gif
Atsakyti
Yra atskira tema
Bet kur vilniuje galima atiduoti senus rubus taip ir nesupratau unsure.gif

QUOTE(heizi @ 2008 11 10, 18:42)
Va perskaičiau visą temą - bet neradau atsakymo: Kur dėti sudevėtus drabužius? (Vilniuje) Čia aš nekalbu, apie tuos kurie dar tinkami nešioti - juos tai tiesiog atiduodu į labdarą. Bet juk yra ir tokie kurie netinkami niekam atiduoti (suplyšę, dėmėti, nutampyti ir pan.) - va ruošiuosi susitvarkyti spintas ir sandėliuką - bet vis suku galvą kur reikės visą tą "gėrį" išmesti  verysad.gif Anksčiau būdavo tokie skudurynai - kurie priimdavo visokius skudurus, bet dabar jokios info apie tai nerandu  verysad.gif

Atsakyti