QUOTE(GinteZZ @ 2008 08 11, 19:04)
O pakeičiant temą, tai man iš stovyklos didžiulis įspūdis, kaip mano padauža savo "favoritu" išsirinko Paragintosios sūnų
Vis spėliojau, pagal ką išsirinko iš tokios masės žmonių. Kadangi koks tai normalus pokalbis su maniškiu dar nelabai įmanomas, tai matyt tas "išsirinkimas" įvyko kokiam tai energetiniam lygmenyje
Bet vis pasigesdavo ilgiau nematęs, ir šitaip spinduliuodavo sutikęs !
Ginte, šiandien su sūnum kalbėjom apie Tavo mažių. Aš irgi buvau sužavėta, o ypač - manasis, nes jo ir mažų vaikų kontaktas kartais būna, švelniai tariant, nelabai malonus. Matai, maniškis pasižymi tokia savybe, kad nelabai sau suka galvos kaip reikėtų elgtis. Jam tinka bendravimas su vyresniais, jis su jais ir bendrauja. Programoje jis beveik nedalyvavo, tik nustebino mane sekmadienio rytą pripūtęs man balioną kaip ir visi mažieji. Bet labiausiai džiugino jo gera nuotaika toje atrakcijoje.
Jis tiesiog sužavėtas tokiu Tavojo prieraišumu ir norėtų kada susitikti
. Aš jam sakiau, kad mano širdis būtų džiaugusis, jei jis būtų truputėlį daugiau pabuvęs su Taviškiu. Perduok jam nuo mūsų balioną
Mes sužavėti
Zaika, dabar jau manau, kad žinau, kas esi, nes manau, kad pastebėjau, kaip vyras gana aktyviai rodė Tau situaciją, kurią aprašei. Ir Tu mane žinai...
Mažumėlę stovėjome ir kalbėjomės viename būrelyje per kavos pertrauką.
O šiaip labai griežtai parašei. Nuliūdinai. Liūdna, kad Jums teko išgyventi tokią situaciją. Matai, renginys, kuriame tiek vaikų, suaugusiųjų ir jų charakterių niekada nėra paprastas. Jame daug žmonių su savo nuomonėm ir auklėjimo ypatumais. Įsivaizduok vien ką reiškia surasti vietą, kuri priimtų tiek šeimų su mažais vaikais poilsiavietėje vasarą! Poilsiautojų vasarą nestinga, baiminamasi, kad vaikai pripaišys ant sienų, pridarys kitų eibių. Ką reiškia parinkti lektorių, įtikti visiems su gyvenimo sąlygomis! Kiek žmonių, tiek nuomonių. Pasikartosiu, kad stovyklos organizavimas - papildomas visai neapmokamas darbas, kuris nėra privalomas. Mergaitės labai stengiasi, yra kviečiami žmonės, kurie rengia spektaklius su vaikais, juos užima. Su mažais vaikais visur sunku. O, kaip Tu manai, kaip būna darželiuose? Ir nugriūna, ir susimuša, ir apsikramto. Ar įmanoma kiekvieną sužiūrėti? O juolab, čia šalia buvo tėtis, tai jis geriausiai patvirtintų mano žodžius, kokie neprognozuojami gali būti vaikai...
Mano 11-metis galėjo būti nežinia kur... Nes vaikų kambary jo neuždarysi ir apskritai jam daug nepaaiškinsi ką veikti. Ką kaltinčiau, jeigu ką? Iš tiesų, prieš 4 metus, toje pačioje poilsiavietėje jis buvo pasimetęs... Vakare, jau tamsoj. Mes stovėjom prie ežero, buvo dainų vakaras. Ir jo pasigedau. Tada jam buvo 7 metai. Kol su vyru jo ieškojome, išverkiau Dievui savo baimę... Radom gal po gero pusvalandžio. Ramiai žaidžiantį ten, kur net negalėjome pamanyti... Ką būčiau kaltinusi? Tik save, kad neprižiūrėjau... Beveik niekam nesakiau, kad buvo dingęs. tarsi buvo gėda ir nepatogu sunervinti žmones. Tavo nuoskauda yra suprantama, bet ji skamba kaip kaltinimas. Apkaltinti lengviausia, tai išlaisvina nuo asmeninio kaltės jausmo. Liūdna, jei nusprendei nedalyvauti, bet dėl susitikimų turiu ir kitokių nuojautų. Tarnyba neprivalo jų rengti... Tai tiesiog dovana mums. Atvažiuojam kaip tortai ir tiek. Aš nepratusi manyti taip, kad man kažkas kažką privalo duoti. Labai viliuosi, kad susitikimai vyks... Mes niekada net nesvarstom, kad vyktume kitur, o ne į stovyklą! Mūsų šeimai per tiek metų, tai didelio džiaugsmo teikiantis renginys. Kuriame be galo daug šilumos.