su suniu geras
kazkaip prisiminaiu viena nutikima su duona, kuris nutiko velgi anglijoje
Seimininke pasake, kad atvaziuoja sveciai, pradejom ruostis, na ir ji sumaste (mano nelaimei kaip tada maniau) kad reikia iskepti namines duonos, nes turejo duonos kepimo aparata.. na as gyvneime nesu nei maciusi kaip kepa, o tuo labiau kepusi duonos, bet vat ji sugalvojo, kad as ta padarysiu nes jai i parduotuves prireike nueiti pries jiems atvaziuojant!! atverte man recepta is knygos, sako ,kur produktai rasi spintelese, nors nuo mano atvaziavimo buvo nepraeje nei pora menesiu manau, taip kad svetimoje virtuveje dar visd nelabai gaudziausi, o tuo labiau kai visko prikista pilna tai ne taip paprasta ir rasti..
na ir prasidejo..

zksaitau ko reikia, o ten pas juos visi matavimo vienetai kitokie, visokie trumpinia lb, onc, ir t.t. aisku, pasieiskoti kaip perversti i musu matus amn nebuvo laiko

taigi, sakau darysiu viska is "akies" .. na sudejau ko reikia, ai, dar skaitau, 2 t.s. druskos. na galvoju, ar ne per daug 2 "table spoon" (valgomi saukstai) druskos!? daugiau dar tiek pat mieliu ir dar kazko, cukraus.. na galvoju, jei jau toks receptas, tai matyt taip reikia.sudejau viska ko prase i inda(na ten toks aparatas, kad visak sudedi i spec. inda, nereikia nieo paciai maisyti, poajungi ir ten jau pats viska padaro) ir ijungiu kepimo rezima... ant ekrano skaiciai 3:50 - toks laikas kada iskeps mano gardzioji duona

.. po kiek laiko, pasiziuriu kaip kepa, kad man itartinai jaui per dug pakilo, o praejo tik 30 min. po valandos tesla pradejo lipti lauk! na dali nuemiau ir kepa toliau... vikstas vyksta kaip ir priklauso.
Gryzta seimininke, sako, kaip sekesi daryti.. sakau, nieko, tik receptas keistas, kodel tiek daug druskos ir mieliu reikia

ji sako, tai kas cia 2 arbatiniai sauksteliai!!?

sakau, ka !? taigi ten parasyta t.s. - table spoon! (o pas juos tie valgomi saukstai dar diesni nei pas mus, nes tokie kaip pas mus tradiciniai valgimi saukstai, pas juos vadinasi desertiniai saukstai!) sako, ne, t.s. reiskia - tea spoon -arbatiniai sauksteliai! jei butu table spoon, butu parasyta tb.spoon!!! oi ***** galvoju! vietoj 2 arbatini usauksteliu druskos ivariau 2 didziausius valgiomus saukstus! tiek pat ir mieliu, todel nenuostabu kodel tiek lipo per virsu!
Mums besnekant atvaziuoja zmones! kaip tik jau ir duonos kepimas ejo i pabaiga...

aisku, kvapas po visa nama pasklides...
na zodziu, baige kepti, istraukiu is aprato, pripazinsiu ,atrodo graziai.. aisku, apie skoni bijau net pagalvoti

o jie kad nudziugo, sako, neprisimenam kada valgem namines duonos.. oi, galvoju, po sito jus tikrai net nenoresit prisiminti! kaip pasakyti, kad jos negalima valgyti, nes nebus valgoma!!!

na bet man paciai knieti paragauti ka as ten prikepiau.. na seimininke paaiskino situacija, skaniai pasijuokem tuom ir viskas baiges. duona palikom ant stalo, sakem isnesim i lauka veliau. jie nuejo sneketis, o as i virtuve, ragauti savo sedevro

ir visu didziam nustebimui, o mano labiausiai - tai buvo skaniausia duona, kokia as tik esu valgiusi!

minkstut minkstutele! ir skonis - tirpsta burnoj! supjausciau graziai, nunesu jiems. melisa (seimininke) sutriko, galvoja,ka as cia darau! sakau, jus tik paragaukit, nepatiks, ismesit! <...> baigesi tuom ,kad nevalge nieko kito tik mano duona su sviestu! visiems labai patiko ,o as issigelbejau nuo gedos
prase pasakyti "recepta" , o as sakau - vat duosiu as jums lietuviska versija su produktais, kai nesuprasit kiek deti - ar sauksta ar puodeli, sukrausit viska "is akies" ir tada galesim megautis jusu sedevrais..! deja, kita karta toks eksperimentas nepavyko ir nebe tokia skani buvo.
Net dabar seiles tysta prisiminus ta skoni... ech... gaila, kad nepavyko atkurti kiek tiksliai ir ko dejau, buciau per savo ziopluma isgarsejus su nepaprasto skonio duona

sorry uz ilga pasakojima.. bet mintys liejosi