Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras išvyksta į misiją

QUOTE(alfija @ 2008 05 30, 11:07)
tokia pati smile.gif

visiskai pritariu cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Zhucka @ 2008 06 05, 17:28)
Kai pagalvoju apie tai, kaip grįš, tai jau dabar virpuliukai per kūną bėgioja :-) Nors dar tik spalį išvyks mano Brangiausiasis  4u.gif Turiu dar laiko susigyventi su išvykimo mintimi ir suvaldyti savo baimes bei nerimą, o jau kai išvyks, tai... žinau, kad pirmos savaitės bus itin sunkios, po to kartas nuo karto, kai bus sunkumai moksluose/darbuose, tai pyktis ims, kad nėra šalia, bet juk turiu suprasti ir jį, kad ir jam ne pyragai bus ten sėdėti. Žinoma, pačio sprendimas, jis savanoriškai vyksta į misiją, bet ir jis juk ilgėsis manęs (tikiuosi ;-) ) Žodžiu, tikėjimas savo jėgomis ir meile bei tikėjimas juo padės išgyventi dar ne tai ;-) Mes juk moterys stiprios!  thumbup.gif  drinks_cheers.gif

savo noriu... buvo pasiulyta, o jis atsisakyti negalejo, nes butu kryziu uzsidejes ant likusios savo karjeros. stai taip mes vaziuojame ten savo noru.

nepamenu, kad buciau rases prasyma siusti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Minerva @ 2008 07 11, 22:19)
Kažkaip vėl aptikau šią temą ir perskaičiusi paskutines diskusijas pagalvojau, kad galima ištverti vyro misijas, jeigu tiki tuo, ką jis daro. Panašu, kad autorė tiki misijos prasmingumu, taigi, lauks ir sulauks. O jeigu ir nesulauks, tai bent jau žinos, kad garbingai galvą padėjo.

Sąžiningai, žaviuosi, kad Lietuvoje dar yra idėjinių žmonių. Tai teikia vilties smile.gif

deja, bet idejiniu zmoniu vis maziau ir maziau. tiesa, kariu taip pat idejiniu vis maziau ir maziau. tokie nebereikalingi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhucka @ 2008 06 11, 22:44)
Blondinai, kiekvienas renkamės savo kelią, kiekvienas renkamės kurią pusę palaikyti ir kuo tikėti. Aš nuoširdžiai esu linkusi palaikyti vakarietiškąjį gyvenimo būdą, pritariu JAV propaguojamai liberaliajai demokratijai, nes tikrai manau, kad pasaulyje, kuriame galiu laisvai dėvėti mini sijonėlį, gerti CocaCola, naudotis loptop'u, žiūrėti naujausius filmus, naudotis moderniausiomis technologijomis ir t.t., ir pan. man labiau patinka gyventi, nei... tarkim... JAV nebūtų persvėrusi jėgų balanso į savo pusę, tarkim nebūtume ištrūkę iš SSRS gniaužtų... ar būčiau laimingesnė? nekalbu už kitus, kalbu už save - Ne, nebūčiau. Palaikydama vakarietišką požiūrį, vakarietiškąją demokratiją, palaikau ir jos plėtros idėją. Patikėk, esu labai didelė pacifistė, bet galbūt būtent todėl ir palaikau taikos misijas. Taip, dalis karių, nuvykę į taikos palaikymo misiją, rodos, pamiršta tikrąjį jos tikslą... bet čia jau visos visuomenės problema... Mes ne tik kare, bet ir kasdienybėje dažnai pamirštame tuos motyvus ir impulsus, kurie buvo pradiniai, paskatinę mus imtis veiklos, pamilti, pradėti naują gyvybę etc... Jei pasaulis būtų tobulas, nebūtų karo, vadinasi, nebūtų ir taikos... Nes karas ir taika tegali egzistuoti kaip priešingi poliai... kaip minusas neegzistuotų be pliuso...

--------------

žodžiu, įsijaučiau lyriškai :-D tenorėjau pasakyti, kad gyvendami demokratiškoje visuomenėje turime teisę pasirinkti, kokią nuomonę norime palaikyti ;-) Kaip garsusis Volteras yra pasakęs - "Man bjauru tai, ką jūs sakote, bet esu pasiruošęs iki gyvenimo pabaigos ginti jūsų teisę tai sakyti!" Nepalaikyk, jei tik manai, kad elgiesi teisingai, tokio demokratijos plėtros būdo, tu turi tam teisę. BET ir gerbk mūsų teisę palaikyti pastarąjį požiūrį!

Pagarbiai
Zhucka 8-)

patarimas: jei namie kakzas bus nelabai gerai, tai geriau, ka jis to nezinotu(neigiamos emocijos ten ne i nauda). palaikyk bendravima visomis turimomis priemonemis (internetas, telefonas ir pan.)
grizus, pradzioj irgi bus sunku kazkuri laika. gali buti daug nesutarimu vienokiu ar kitokiu klausimu. Bet tai praeina ir viskas atsistoja i savo vezes.

sekmes!
Atsakyti
Ir as nenorejau isleisti vyro i misija, bet ka padarysi, tokia jo profesija. Prabego 2.5 men ir jau po savaites jis grys atostogu smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zarza: 21 liepos 2008 - 18:07
Turiu viena drauga jis kelis sykius buvo misijose, pazystu ji gal seniai, dar iki pirmojo isvykimo, tad galiu teigt, kad misija nieko gero neduoda, po pirmojo isvykimo adaptacija ejo palyginus sklandziai, o vat po antrojo zmagus pasikeite praktiskai neatpazystamai... Sakot Lietuviai kariniuose veiksmuose nedalyvauja??? NESAMONĖ Bent jau jam teko dalyvaut ir ne viena syki, vienas is tu atveju buvo kai jie papuole i pasala, o pagalbos lauke 3 paras, o kiek vaizdu teko prisiziuret ir moterys su perpjautom gerklem, ir vaiku lavonai... Ziauru, bet tai yra realybė, per TV ir spauda to nepranes ir neparodys...
Atsakyti
QUOTE(torika @ 2008 07 23, 08:23)
Turiu viena drauga jis kelis sykius buvo misijose, pazystu ji gal seniai, dar iki pirmojo isvykimo, tad galiu teigt, kad misija nieko gero neduoda, po pirmojo isvykimo adaptacija ejo palyginus sklandziai, o vat po antrojo zmagus pasikeite praktiskai neatpazystamai... Sakot Lietuviai kariniuose veiksmuose nedalyvauja??? NESAMONĖ Bent jau jam teko dalyvaut ir ne viena syki, vienas is tu atveju buvo kai jie papuole i pasala, o pagalbos lauke 3 paras, o kiek vaizdu teko prisiziuret ir moterys su perpjautom gerklem, ir vaiku lavonai... Ziauru, bet tai yra realybė, per TV ir spauda to nepranes ir neparodys...

Tai jis turbūt tarnauja SOJ, ten jų užduotys visai kitos ir apie tai neskelbiama plačiai...
Atsakyti

Taip mergaitės, dabar jau vadinasi ne Specialiųjų Operacijų Junginys, o SO Pajėgos......jie yra spec pajėgos ir tiesiogiai-slaptai dalyvauja koviniuose veiksmuose ir todėl visko prisižiūri....... Kiekvienam savo darbas kaip sakoma.
Atsakyti
QUOTE(Ryna @ 2008 07 24, 19:51)
Tai jis turbūt tarnauja SOJ, ten jų užduotys visai kitos ir apie tai neskelbiama plačiai...

Ar taip ar taip placiai neskelbiama tiesos... Kiek jis sake, ka rodo per TV gryna nesamone...O jis vaziavo i taikos misija. Reikalas tame, kad niekada negali numatyt i kokia situaciaja gali pakliut
Atsakyti
Taigi, jau perkopėme per pusę misijos :-) Taip nevisai lietuviškai sakant :-) Ir labai noriu pasidžiaugti, kad yra kur kas lengviau, nei maniau, kad bus :-)

Pirmieji trys mėnesiai nė nepajutau, kaip prabėgo :-) Šiuolaikinės technologijos įgalino bendrauti daug ir dažnai, taigi atstumas buvo gal net savotiškai primirštas ir visiškai nė nesureikšmintas. Tik vieną kartą per tuos tris mėnesius buvo žvėriškai sunku :-( Kai padariau pirmąją savo gyvenime avariją! Tiksliau, kai mano mažąjį mašiniuką nutėškė nuo kelio :-( Tada buvo labai baisu ir sunku, taip norėjosi Jo apkabinimo! Bet pakalbėjus ir Jo nuraminta, kad TAI JUK TIK GELEŽIS! Svarbiausia, kad tu sveika! Pamažu baimė atslėgo, nusiraminau ir viskas OK :-) Išgyvenama :-)

Po trijų mėnesių atšuoliavo atostogos! Tas saldus žodis :-) Ir jos iš tiesų tokios buvo - nepakartojamai saldžios ir įspūdingos!!! :-)
Per tas dviejų savaičių atostogas skriste praskridome, nes tiek visko buvo nuveikta, tiek aplankyta ir tiek pamatyta, kad vis dar tebekunkuliuoju nuo pojūčių ir išgyvenimų :-)

Jau beveik dvi savaitės kaip jis vėl Kosove. Pažįstama, kuri buvo išleidusi savo antrąją pusę į misiją prieš keletą metų, buvo pripasakojusi, kad 10 dienų po jo išvykimo bus itin sunkios. Na, bet, matyt, kiekvienas savaip išgyvename viską :-) Nes man tos dvi savaitės tebealsuoja atostogų potyriais, prieš užmigdama tebejaučiu Jo apkabinimą ir jaučiuosi puikiai :-)

Žinoma, šitame tarsi sviestu pateptame kelyje pasitaiko nelygumų :-) tada labai norėtųsi, kad būtume šalia ir galėtume kalbėtis akis į akį, o ne per Skype, bet... kad tik tokios bėdos pasaulyje būtų :-)

Žodžiu, mano dabartinis įvertinimas situacijos, kai antroji pusė yra taikos palaikymo misijoje, yra visai teigiamas, nes:

1. kažkokių itin didelių emocinių traumų ar nutolimų Mūsų poroje nepastebėjau ir nemanau, kad jų bus.
2. matydama, kad Jis atranda ir pamato kažką naujo bei įdomaus, esu patenkinta.
3. misija atneša akivaizdžią finansinę naudą. Tai, kad Jis gali leisti sau įsigyti tai, ko trokšta, bei palepina mane ax.gif , tikrai neblogina Mūsų santykių :-)
4. per pastaruosius tris su puse mėnesio atradau savyje tokius bruožus, kuriais esu labai patenkinta ir galiu savimi truputį pasididžiuoti ax.gif

P.s. tai buvo optimizmo banga temai ;-)
Atsakyti